GuidePedia

0

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Έψαξαν πολύ στα λαγούμια. Ήθελαν μια αθόρυβη μηχανή λίγο παχατέλα με έργο μηδέν! Άμα έχεις έργο μηδέν απο όποια καρέκλα πέρασες τότε απλά κάνεις για Πρόεδρος. Αρκεί να μπορείς να υπογράφεις μνημόνια πάσης φύσης...
Η ΝΔ π.χ. έχει δύο μηδενικού έργου πολιτικούς ως  αντιπροέδρους και πρόεδρο μια Πιπίτσα. Τώρα τρώτε τη ΠιΠίτσα και ότι σας σερβίρει…
Ο Τεν-Tεν πάλι που δεν έχει ιδρώσει ποτέ του δεν έχει αντίρρηση για το “πρόσωπο” του Voldemort. Του αρκεί του καημένου να γίνει αυτός Πρωθυπουργός! Αυτά είναι γελοιότητες. Κωλομπαρίσματα που λέει και η Ντόρα, για να χρησιμοποιήσω μια πολιτική έκφραση!
Γελοιότητα είναι ακόμη να ακούω ένα γνωστό οικονομολόγο να βγαίνει στον ΑΝΤΙ και να εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου της μελλοντικής τρικομματικής κυβέρνησης, που ετοιμάζει η Ευρωζώνη εν γνώσει του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι, ότι “το μήλο πέφτει κάτω απο τη μηλιά”.  Tο άλλο θα το δείτε σε σύντομο βάθος χρόνου, το μονόδρομο.
Όποιος τελικά και να βγεί Πρόεδρος θα είναι απο τους ίδιους, απο το αποτυχημένο, χρεοκοπημένο, άχρηστο, ανίκανο και ατιμώρητο “χτές”. Το αποτέλεσμα θα είναι δεδομένο. Xρειάζονται την αποτυχία στη κρίσιμη στιγμή. Και θα υπάρξουν αρκετές κρίσιμες στιγμές στο μέλλον της Ελλάδας. Οι εξελίξεις θα με επιβεβαιώσουν όπως πάντα.
Αλλαγή συντάγματος είναι παράνομο να κάνει αυτή η κυβέρνηση που έχει καταλύσει το σύνταγμα παντιοτρόπως.
Ούτε Πρόεδρος ούτε αλλαγή συντάγματος με αυτή τη Βουλή και την επόμενη πρέπει να υπάρξει. Δεν εκφράζει κανείς τους το λαό. Oι πράξεις τους θα αποβούν καταστροφικές και για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Ο Σόιμπλε μπορεί να λέει ότι “χαίρεται” για τις εξέλίξεις στην Ελλάδα. Εγώ λέω, ότι “δεν πρέπει να χαίρεται” και στις προβλέψεις είμαι πολύ δυνατός. Έτσι δεν έχει αποδειχθεί;
Όλοι παρέα είναι. Έτσι, το πιθανότερο είναι να βγεί Πρόεδρος απο τη κυβέρνηση του Μεγάλου Θεάτρου Σκιών αλλά με τη χώρα στη συνέχεια να καταρρεύσει. Αυτό είναι το σχέδιο. Η κατάρρευση με ένα μνημόνιο άνευ αξίας, ένα Πρόεδρο που δεν είχε ποτέ άποψη και μια κυβέρνηση τρικομματική και έτοιμη για όλα.

Η λύση

Η Ελλάδα χρειάζεται πολλές εκλογές και περισσότερη δημοκρατία
Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για να προχωρήσει η αλλαγή του πολιτικού συστήματος την οποία χρειάζεται ο τόπος και η περισσότερη δημοκρατία απαραίτητη για να λειτουργήσει το υπάρχον πολίτευμα. Πρέπει να ακουστούν νέα πρόσωπα και να μη αποκρύβονται απόψεις.
Η άλλη όψη. Αντί εκλογών, θα δείτε Χριστουγεννιάτικα το Γάμο του Καραγκιόζη και μετά πάλι την… ανάπτυξη!
Φταίτε όμως και εσείς. Φάτε μπούτια και κοιλιά περίδρομο είστε απο το πρωί ως το βράδυ… Οι περισσότεροι σε προνηπιακή ηλικία. Mέχρι και τον Ποτάμη ψηφίσατε ή τουλάχιστον έτσι σας είπαν. Δεν φτάνει αυτό, μου κάνουν και μερικοί βολεμένοι απο τα λαγούμια τις κουκουβάγιες… Αυτοί και αν είναι μπούφοι με σκούφο (λοφίο). Ξεπεράστε όλοι τα κόμπλεξ σας, πρίν είναι πολύ αργά. Αφείστε τα εξυπνακίστικα και τις σοφιστείες. Ότι έχετε να πείτε, να το πείτε στο πολιτικό σύστημα της αποτυχίας και της κατάρρευσης. Όχι σε εμένα. Εγώ ξέρω.

Εκφοβισμός και παραπληροφόρηση. Συνεχής ύπνωση και πνευματική ανορθογραφία.

Ο εκφοβισμός του λαού συνεχίζεται, για να βγεί ο Πρόεδρος που χρειάζεται ώστε να προχωρήσει το σχέδιο κατάρρευσης της Ελλάδας με το νέο μνημόνιο που έρχεται. Σημειώστε συμπτώσεις:
  1. Η Τουρκία κάνει αγριάδες στο Αιγαίο
  2. Οι Αιγύπτιοι είναι στη Κρήτη για ασκήσεις
  3. Το Χρηματιστήριο Φουσκών Αθηνών πάει στο -13%. Το Χρηματιστήριο όμως καλιμπράρεται απο τις τράπεζες με το ιδιωτικό management και με εν ζωή το Τ+3. Το Χρηματιστήριο κατέβηκε απο μέσα…
  4. Οι φασαρίες στην Αθήνα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε.
Γιατί όλα πρίν το Θέαμα των Χριστουγέννων, την τηλεανακοίνωση του ονόματος του Προέδρου Voldemort; Απαντήθηκε.

Αντιθέσεις και Ευρωπαπατζήδες

Στην Ευρωζώνη το T+3 που συνεχίζει να υπάρχει, δεν το βλέπουν; Φαίνεται ότι κάποιοι τα οικονομάνε τρελλά στη Γερμανία ή κάνουν τα στραβά μάτια στο παρόν κατεστημένο γιατί τους βολεύει ή μέσα τους επιθυμούν τη αποσυναρμολόγηση της Ελλάδας και αυτό εν γνώσει του Μεγάλου Θεάτρου Σκιών και Παραπληροφόρησης της Ελλάδας απο την εποχή του Σχίσματος… (Φιλικές εταιρείες, ευπατρίδηδες, πρωτόκολα και τρίχες. Δεν τα μασάει κανένας αυτά. Τσου ρε Λάκη.) Για το Τ+3 στην Ευρωζώνη κάνουν το παπά. Για τα διεθνή ύδατα στα οποία κάνει παράνομα προκηρύξεις το ΥΠΕΚΑ στην Ευρωζώνη κάνουν πάλι το παπά. AOZ χωρίς σύνορα δεν υπάρχει.  Τι μαλακίες λένε στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την ΕΕ για την ΑΟΖ της Κύπρου; Για ποιά όρια ΑΟΖ μιλάνε; Σε μαλάκες τα λένε; Μονολογούν στο καθρέφτη; Τα περί “ανακήρυξης” ΑΟΖ και μετά οριοθέτησής της που ακούω είναι κάτι σαν τη Φούσκα της Μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής, που έσκασε στη μούρη αυτών που την έριξαν στην αγορά ακόμη και τη μέρα που πρωτοβγήκε στο διαδικτυακό κανάλι του Ζ.7. Αυτό το ξέρω ότι έγινε, αφού έχω το όνομα και όχι το παρατσούκλι. Μου αρέσει να σπάω φούσκες. Το θέμα για το τριπλό σημείο των ΑΟΖ που μίλησα σε προηγούμενο άρθρο δεν έχει λήξει. Θα υπάρξουν εκπλήξεις.
ΥΠΕΚΑ και ΕΕ: Μεταφορά LNG με μαούνες και τα μυαλά στα κάγκελα…
Οι παρανομίες στην Ελλάδα συνεχίζονται και στην Ευρωζώνη μιλούν για δημοσιονομικά προβλήματα. Βλαμμένα είναι; Tί καπνό φουμάρουν; Ολλανδίας; Ο αγωγός Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ προς ΕΕ θα φτειαχθεί; Στο Ισραήλ φοβούνται τις “εκρήξεις” της Τουρκίας; Και εκεί για φιγούρα έχουν τα υποβρύχια; Θα τα πουλήσουν στους Κινέζους, όπως εμείς τα Zubr; Υπάρχουν και εκεί Κωσταράκοι; Η Τουρκία θα επιβάλλει αφοπλισμό και στο Ισραήλ και ενεργειακό έλεγχο όπως στην Ελλάδα; Το Ισραήλ θα αφήσει την Ελλάδα των ηλιθίων υπαλλήλων να γίνει μποναμάς της Τουρκίας; O TAΠ θα φτειαχτεί; Τις ΗΠΑ τις ρώτησαν; Kαι αν αύριο σκεφτώ κάτι άλλο και αποδείξω το άκυρον και άκαιρον; Μονόδρομος…

Η ανάπτυξη απομακρύνεται συνέχεια και η αποσυναρμολόγηση προχωράει

Στο μέλλον θα υπάρξουν πολλές συνεχόμενες “ατυχίες”. Δεν θα πρόκειται για κακοδαιμονία αλλά για ενδείξεις ολοκληρωτικής διάλυσης. Δεν θα παίρνουν φωτιά μόνο τα δάση στην Ελλάδα… Σκεφτείτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ένας που έχει περάσει απο χιλιάδες καρέκλες και ποτέ δεν παρήγαγε έργο. Καλύτερα θα ήταν τα διανοητικά μπεκρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βάλουν ένα παιδί με ειδικές ικανότητες… Είδα τις αλλαγές που προτείνει ο Παυλόπουλος των λαγουμιών για το νέο σύνταγμα. Είναι όλες για φάπες, μία προς μία. Αναποτελεσματικές και άχρηστες για το μέλλον της χώρας. Οι προτάσεις μου θα ήταν καλύτερες. Καμμία σύγκριση με το “χτές” και τις παραφιάδες του (γιούς, ανηψιούς, ανηψιές, γκόμενες, γκόμενους και θυγατέρες) που ετοιμάζεται να στείλει στη Βουλή μη χαθεί ο γόνος απο τα τσιπουράδικα!

Ένα μήνυμα

Κυρίαρχοι της αποτυχίας, αδειάστε τις καρέκλες και μην αναπνέετε. Κάνετε στην άκρη. Σε λίγο το ξύλο θα πέφτει χωρίς μουσική…
Αυτό είναι το μήνυμα που δίνω στο παρόν πολιτικό σύστημα που είναι και το αποτυχημένο και χιλιοπατημένο “Χτές”, το άπόβλητο της ανάπτυξης, κάτι που καμμία χώρα δεν θα το ήθελε στα πράγματα. 
Δεν θα πεθάνει η χώρα επειδή δέκα βλαμμένα αγαπούν μια πολυθρόνα.
Την επιλογή σε λάθος στιγμή ενός Προέδρου - όποιος και να είναι - θα την πληρώσει όλη η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Πάμε στοίχημα; Από εμένα στήριξη δεν θα υπάρχει για κανένα, γιατί διαβάζω και ανάποδα. Σαν να λέμε όταν εγώ γύρναγα αυτοί ακόμα πάνε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top