GuidePedia

0

Για το γάλα και την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, για τα εμπόδια στην οικονομία και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, αλλά και για το τι θα έκανε αν ήταν στην θέση του Αντώνη Σαμαρά, μιλά ο γ.γ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Πιστεύουμε ως ΟΟΣΑ ότι οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει», αναφέρει ο κ. Γκουρία αναφορικά με την «εργαλειοθήκη», αποσαφηνίζοντας ότι ο οργανισμός ενημερώνει σχετικά με το τι έκαναν οι υπόλοιποι όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα αντίστοιχο ζήτημα.

«Αυτό σημαίνει «εργαλειοθήκη». Πολλές χώρες επωφελήθηκαν. Έχουμε απτές αποδείξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα ότι όποιος τις ακολούθησε πήγε πολύ καλύτερα».

Όπως αναφέρει ο Α. Γκουρία, υπάρχει διάλογος και οι κυβερνήσεις υιοθετούν αυτά που νομίζουν ότι πρέπει.

Όμως στη Ελληνική περίπτωση και προς έκπληξη του, η τρόικα πήρε τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και ζήτησε από την κυβέρνηση να τις εφαρμόσει.

Πάντως ο κ. Γκουρία θεωρεί την «δαιμονοποίηση της εργαλειοθήκης ως φυσικό επακόλουθο», καθώς οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σε επαγγελματικά πεδία θα προκαλέσουν αντιδράσεις, από ομάδες οι οποίες θα θεωρήσουν ότι θα χάσουν προνόμια που διατηρούσαν έναντι υπολοίπων.

Πεπεισμένος για τη απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική οικονομία τονίζει ότι τα δεκάδες εμπόδια και περιορισμοί που σχεδιάστηκαν πριν από καιρό για προστατεύσουν την οικονομία, ωφέλησαν κάποιους με αποτέλεσμα να πλουτίσουν υπέρμετρα.

Επίσης συνέτειναν στο να υπάρχουν κακές υπηρεσίες, υψηλές τιμές και στο να μην έχει ο κόσμος επιλογές.

«Ποιες είναι οι σωστές μεταρρυθμίσεις; Αυτές που ενεργοποιούν τον ανταγωνισμό. Μόνο έτσι θα επωφεληθεί ο πολίτης, ειδικά ο μη προνομιούχος», συνεχίζει ο γ.γ του ΟΟΣΑ.

Ερωτηθείς τι θα έπραττε στην θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο κ. Γκουρία θέτει ως προτεραιότητες θέματα που επηρεάζουν τη δομή της εθνικής οικονομίας:, όπως ζητήματα ανταγωνισμού, μεταρρυθμίσεων, παιδείας και καινοτομίας.

Επίσης θα έδινε έμφαση στο ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην χώρα μας, ενώ ολοκληρώνει δίνοντας έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι το θέμα «της πολιτικής ηγεσίας που θα έχει ήθος, τόλμη και ειλικρίνεια να εξηγεί στους πολίτες πόσο δυσάρεστα ή δύσκολα είναι τα δεδομένα».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top