GuidePedia

0

Πυροβολισμοί ερρίφθησαν έξω από την πρεσβεία του Κατάρ στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φρουρός. Ο φρουρός ζήτησε από έναν άνδρα που στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από το κτήριο της πρεσβείας να το μετακινήσει. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας δεύτερος άνδρας και άνοιξε πυρ κατά του φρουρού, τραυματίζοντάς τον.
Ο πρέσβης του Κατάρ έσπευσε να δηλώσει πως το περιστατικό δεν έχει σχετίζεται με την πρεσβεία, χαρακτηρίζοντάς το «μεμονωμένο», το οποίο δεν πρόκειται να βλάψει τις «αδερφικές σχέσεις Κατάρ – Τουρκίας». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τουρκικές αρχές προσπάθησαν υποβαθμίσουν το συμβάν, κάνοντας λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Περίεργο ξεκαθάρισμα! Μεταξύ ποίων; Δεν μας είπαν. Διότι θα έπρεπε να εξηγήσουν ποιος είναι τόσο βλαξ ώστε να… ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον φρουρό, σε ένα σημείο όπου οι πιθανότητες εντοπισμού και σύλληψής του θα ήταν εξαιρετικά αυξημένες, κάτι που θα γνώριζε ακόμα και μικρό παιδί…

Το Κατάρ αποτελεί τον μόνο σύμμαχο της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και είναι η μόνη χώρα που, όπως και η Τουρκία, ενισχύει παντοιοτρόπως την ισλαμιστική τρομοκρατία. Το τελευταίο διάστημα όμως, το Εμιράτο «απιστεί» στο παραδοσιακό αρσενικό, τον Ερντογάν.
«Σαλιαρίζει» με την τρισκατάρατη Αίγυπτο του… άθεου στρατηγού Σίσι, που «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον θεόσταλτο κολλητό του Ρετζέπ Ταγίπ, τον Μοχάμεντ Μόρσι και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Θέλουν, λέει, να αποκαταστήσουν τις διμερείς σχέσεις και μάλλον θα αφεθούν ελεύθεροι και τους τρεις δημοσιογράφους του Al Jazeera που τους έχει στη φυλακή εδώ κι ένα χρόνο η Αίγυπτος. Παράλληλα, φουντώνει η φημοσλογία που θέλει αποχώρηση των γραφείων της Χαμάς από τη Ντόχα, με προορισμό την Τεχεράνη.

Μια σκέψη κάνουμε. Μήπως, λέμε μήπως, τίποτε καλόπαιδα της MIT έλαβαν εντολή να στείλουν μήνυμα στους εμίρηδες. Διότι όταν το μυαλό του ηγέτη αναλύει τα πάντα με βάση… το κοράνι, έχει ένα προβληματάκι να κατανοήσεις ότι σέβεσαι τουλάχιστον ένα κράτος που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο σε μια συγκυρία που το νόμισμά σου ακολουθεί… φιλότιμα το ρωσικό ρούβλι.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top