GuidePedia

0

Οι δανειστές και εταίροι μας παραδίδουν τούτες τις μέρες ρεσιτάλ πολιτικού κυνισμού. Παίζουν καταφανώς σκληρό πολιτικό παιγνίδι, γεμάτο προφάσεις και εμφανείς επιδιώξεις. Διέσυραν την κυβέρνηση, εξευτέλισαν τη Βουλή και προκάλεσαν βάναυσα τον κόσμο αποδεικνύοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτή τη χώρα.

Η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι είναι αυτοί που νομοθετούν, ακόμα και για ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπως η περιβόητη τροπολογία για τις εκατό δόσεις, ενώ η κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή απλά ψηφίζουν τις εντολές που δίνουν τα τεχνικά κλιμάκια των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων μέσω email!

Το μόνο που μένει πλέον στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι να παραδώσουν και επίσημα το Μαξίμου στην τρόικα και τους δανειστές για να αναλάβουν οι ξένοι τη διακυβέρνηση του τόπου, γιατί ο περαιτέρω εξευτελισμός των βουλευτών και του κοινοβουλίου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη σημερινή γκρίζα δημοκρατία μας.

Από την όλη στάση των δανειστών προκύπτει ότι την κυβέρνηση την έχουν ξεγράψει και την αντιπολίτευση θέλουν να τη φέρουν στα μέτρα τους.

Ο κυνισμός των επιτελών και των προϊσταμένων της τρόικας είναι λοιπόν δεδομένος και σύμφωνα με τον διευθυντή του Βήματος τον απέδωσε πρόσφατα ένας εξ αυτών, ο οποίος όταν ερωτήθηκε «μα καλά δεν προβληματιζόσαστε για τη συνέχεια;» απάντησε με χαρακτηριστικό τρόπο:

«Γιατί να προβληματιζόμαστε; Και ο Σαμαράς το 2011 τα ίδια έλεγε που τώρα λέει ο Τσίπρας και ερχόμενος στην εξουσία έπραξε τα ανάποδα.Και ο Τσίπρας θα πάρει έγκαιρα το μήνυμα και θα στρώσει γρήγορα».
Αυτή είναι σε χοντρές γραμμές η αντίληψη δανειστών και εταίρων για την ελληνική πολιτική και βάσει αυτής την αντιμετωπίζουν, όπως την αντιμετωπίζουν.

Πράγμα που σημαίνει ότι όσο η ελληνική πολιτική δεν αναπτύσσει δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση, ικανό να συνεπάρει και να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό, προκοπή δεν πρόκειται να δεί.

Όσο η ελληνική πολιτική συνεχίζει να εξαρτάται από την καλοσύνη των ξένων δεν έχει να περιμένει τίποτε άλλο πέρα από εκβιασμούς, ταπεινώσεις και παράλογες απαιτήσεις.

Μια μόνο λύση έχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Να πει όλη την αλήθεια στο λαό, να περιγράψει με απόλυτη ακρίβεια τη θέση της χώρας στο σύγχρονο κόσμο, να ορίσει συγκεκριμένους εθνικούς στόχους για την επόμενη δεκαετία και να ζητήσει τη συμμετοχή και τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Μόνο τέτοιες καθαρές επιλογές στέκουν στην παρούσα φάση.
Υπάρχει όμως κάποιος ή κάποιοι που να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή; 

Δυστυχώς με τα τωρινά δεδομένα όχι...

Το αδιέξοδο του Έλληνικού λαού είναι τραγικό και όπως διαφαίνεται οι εκλογές και πάλι δεν πρόκειται να δώσουν λύση καθώς το πρόβλημα δεν είναι η εναλλαγή στην εξουσία των φορέων της κομματοκρατίας, αλλά η κατάλυσή της. ...

Μήπως τελικά να αναλάμβανε η τρόικα και επισήμως την διακυβέρνηση του τόπου;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top