GuidePedia

0

TOY RON PAUL
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΜΠΙΤΣΗ


Η αμερικανική Βουλή ενέκρινε αυτό που θεωρώ ως ένα από τα χειρότερα νομοθετήματα που θεσπίστηκαν ποτέ .Το »H. Res. 758» αναγγέλθηκε ως ψήφισμα που »καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπό τον πρόεδρο Vladimir Putin, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μια πολιτική επιθετικότητας εναντίον των γειτονικών χωρών με στόχο την πολιτική και οικονομική κυριαρχία.»
Στην πραγματικότητα, το έγγραφο ήταν 16 σελίδες προπαγάνδας πολέμου που θα έπρεπε να κάνει ακόμα και τους νεοσυντηρητικούς να κοκκινίζουν, αν ήταν ικανοί για κάτι τέτοιο.
Αυτά είναι τα είδη των ψηφισμάτων που πάντα παρακολουθούσα στενά στο Κογκρέσο, καθώς λογαριάζονταν ως «αβλαβείς» δηλώσεις γνώμεων που συχνά οδηγούν σε κυρώσεις και πόλεμο. Θυμάμαι το 1998, να στέκομαι σθεναρά κατά της Δράσης του Ιράκ για την Απελευθέρωση του επειδή, όπως είπα και τότε, ήξερα ότι θα οδηγήσει σε πόλεμο. Δεν είχα αντιταχθεί στην Δράση, επειδή ήμουν θαυμαστής του Saddam Hussein – ακριβώς όπως και τώρα δεν είμαι θαυμαστής του Putin ή οποιουδήποτε ξένου πολιτικού ηγέτη- αλλά μάλλον επειδή ήξερα τότε ότι ένας νέος πόλεμος κατά του Ιράκ που δεν θα λύσει τα προβλήματα και θα μπορούσε πιθανότατα να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στη συνέχεια.
Γι “αυτό δεν πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουν και πάλι, και αυτή τη φορά με ακόμη μεγαλύτερα στοιχήματα: προκαλώντας έναν πόλεμο με τη Ρωσία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολική καταστροφή!
Αν κάποιος θεωρεί ότι υπερβάλλω για το πόσο κακό είναι πραγματικά αυτό το ψήφισμα, επιτρέψτε μου να προσφέρουν μόνο μερικά παραδείγματα από την ίδια τη νομοθεσία:
Το ψήφισμα (παράγραφος 3) κατηγορεί τη Ρωσία για εισβολή στην Ουκρανία και καταδικάζει την παραβίαση της Ρωσίας στην εθνική κυριαρχίας της Ουκρανίας. Η δήλωση αυτή δεν παρέχει καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο. Σίγουρα με τέτοιους εξελιγμένους δορυφόρους,, που μπορούν να διαβάσουν μια πινακίδα από το διάστημα θα πρέπει να έχουμε βίντεο και φωτογραφίες από αυτή την ρωσική εισβολή. Καμία όμως δεν έχει προσφερθεί. Όσον αφορά την παραβίαση της Ρωσίας στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, γιατί δεν πρόκειται για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας το ότι οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, όπως έπραξαν το Φεβρουάριο; Έχουμε όλοι ακούσει τις φήμες του Υπουργείου Εξωτερικών να συνωμοτούν με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία για την ανατροπή της κυβέρνησης. Ακούσαμε την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland, να καυχιέται ότι οι ΗΠΑ ξόδεψαν 5.000.000.000 δολαρίων για την αλλαγή του καθεστώτος στην Ουκρανία. Γιατί αυτό να θεωρείται λογικό ;
Το ψήφισμα (παράγραφος 11), κατηγορεί τους ανθρώπους στην ανατολική Ουκρανία για «δόλιες και παράνομες εκλογές» το Νοέμβριο. Γιατί κάθε φορά που οι εκλογές δεν παράγουν τα επιθυμητά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελέσματα, ονομάζονται «παράνομες» και «δόλιες»; Δεν έχουν οι άνθρωποι της ανατολικής Ουκρανίας δικαίωμα στην αυτοδιάθεση; Δεν αποτελεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα;
Το ψήφισμα (παράγραφος 13) απαιτεί την απόσυρση των δυνάμεων της Ρωσίας από την Ουκρανία, ακόμη και αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο ρωσικός στρατός βρισκόταν καν στην Ουκρανία. Αυτή η παράγραφος καλεί επίσης την κυβέρνηση στο Κίεβο να επαναλάβει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ανατολικών περιοχών που επιδιώκουν την ανεξαρτησία.
Το ψήφισμα (παράγραφος 14) αναφέρει με βεβαιότητα ότι η πτήση Malaysia Airlines 17 που συνετρίβη στην Ουκρανία, έπεσε από έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ρωσικές υποστηριζόμενες δυνάμεις των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.» Αυτό είναι απλά αναληθές, καθώς η τελική έκθεση σχετικά με την έρευνα αυτής της τραγωδίας δεν θα έχει κυκλοφορήσει καν μέχρι το επόμενο έτος και η προκαταρκτική έκθεση δεν αναφέρει ότι ένας πύραυλος έριξε το αεροπλάνο. Ούτε η προκαταρκτική έκθεση – η οποία διενεργήθηκε με τη συμμετοχή όλων των χωρών που συμμετέχουν – επέρριψε ευθύνες σε καμία πλευρά.
Η παράγραφος 16 του ψηφίσματος καταδικάζει τη Ρωσία για πώληση όπλων προς την κυβέρνηση Assad στη Συρία. Δεν αναφέρει, βέβαια, ότι τα εν λόγω όπλα θα αγωνιστούν εναντίον του ISIS – που θεωρούμε ως εχθρούς – ενώ τα όπλα των ΗΠΑ που παρέχονται προς τους αντάρτες στη Συρία θα καταλήξουν στα χέρια του ISIS!
Η παράγραφος 17 του ψηφίσματος καταδικάζει τη Ρωσία με βάσει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για οικονομικές κυρώσεις («επιβολής δηλαδή περιοριστικών οικονομικών μέτρων») κατά της Ουκρανίας. Αυτό παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα πλήξει τη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις και το σκέφτεται ακόμη περισσότερο!
Το ψήφισμα (παράγραφος 22) αναφέρει ότι η Ρωσία εισέβαλε στη Δημοκρατία της Γεωργίας το 2008. Αυτό το γεγονός είναι απλά αναληθές. Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση – που δεν συμμαχούν με τη Ρωσία- επισύναψαν στο πλαίσιο της έρευνας τους για τα γεγονότα του 2008 ,ότι ήταν η Γεωργία αυτή που»ξεκίνησε έναν αδικαιολόγητο πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και όχι το αντίστροφο! Πώς το Κογκρέσο να ξεφύγει με τέτοια κραυγαλέα ψεύδη; Οι βουλευτές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν τα ψηφίσματα αυτά πριν από την ψηφοφορία;…
Στην παράγραφο 34, η ανάλυση ξεκινά να γίνεται ακόμη πιο κωμική, καταδικάζοντας τους Ρώσους για ό, τι λογαριάζουν οι ΗΠΑ ως επιθέσεις σε δίκτυα υπολογιστών και της «παράνομης απόκτησης πληροφοριών» για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Στον απόηχο των αποκαλύψεων του Snowden σχετικά με το επίπεδο κατασκοπείας των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο, πώς μπορούν οι ΗΠΑ να μεταθέτουν το ηθικό κύροςκαι να καταδικάζουν άλλους για τέτοιες ενέργειες;
Με ψυχρό τρόπο, το ψήφισμα απομονώνει το περιστατικό της ρωσικής κρατικής χρηματοδότηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι «νοθεύουν την κοινή γνώμη.» Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, φυσικά, δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο για να χρηματοδοτήσει ι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων της »Φωνής της Αμερικής» και »RFE / RL », καθώς και την επιχορήγηση «ανεξάρτητων» από τα ΜΜΕ σε αμέτρητες χώρες στο εξωτερικό. Πόσο καιρό πριν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης, όπως το ΡT,; Η νομοθεσία αυτή μας φέρνει πιο κοντά σε αυτή τη δυστυχή ημέρα, που η κυβέρνηση θα αποφασίσει το είδος του προγραμματισμού που εμείς μπορούμε και δεν μπορούμε να καταναλώσουμε – «. Και καλούν μια τέτοια παραβίαση »Ελευθερία».
Το ψήφισμα δίνει το πράσινο φως (παράγραφος 45) στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Poroshenko να ξαναρχίσει τη στρατιωτική επίθεση του σχετικά με την ανεξαρτησία που αναζητούν οι ανατολικές επαρχίες, προτρέποντας τον «αφοπλισμό των αυτονομιστικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.» Μια τέτοια κίνηση θα σημαίνει πολλές περισσότερες χιλιάδες νεκρούς αμάχους.
Για το σκοπό αυτό, το ψήφισμα αναμειγνύει άμεσα την κυβέρνηση των ΗΠΑ στη διαμάχη, ζητώντας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να «παράσχει στην κυβέρνηση της Ουκρανίας θανατηφόρα και μη είδη άμυνας, υπηρεσίες, και την κατάρτιση που απαιτείται για να αμυνθούν αποτελεσματικά, υπέρ της επικράτειας και της κυριαρχίας της.» Αυτό σημαίνει ότι τα όπλα των ΗΠΑ που βρίσκονται στα χέρια των εκπαιδευμένων στρατιωτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ, ασχολούνται με ένα ζεστό πόλεμο στα σύνορα με τη Ρωσία. Μήπως αυτό ηχεί σαν μια καλή ιδέα;
Υπάρχουν πάρα πολλές πιο γελοίες και φρικτές δηλώσεις σε αυτή τη νομοθεσία για να συζητηθούν ενδελεχώς. Πιθανώς το πιο δύσκολο μέρος αυτού του ψηφίσματος, ωστόσο, είναι η δήλωση ότι η «στρατιωτική επέμβαση» της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία «αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.». Αυτή η φράση δεν είναι τυχαία – είναι το χάπι-δηλητήριο φυτεμένο σε αυτή τη νομοθεσία την οποία θα ακολουθήσουν στο μέλλον πιο επιθετικά ψηφίσματα.Τελικά, αν δεχτούμε ότι η Ρωσία θέτει σε «απειλή» τη διεθνή ειρήνη πώς μπορεί να αγνοηθεί ένα τέτοιο πράγμα; Αυτές είναι τα απόλυτα ολισθήματα που οδηγούν σε πόλεμο.
Αυτή η επικίνδυνη νομοθεσία που ψηφίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου, με μόνο δέκα (!) να το καταψηφίζουν. Μόνο δέκα νομοθέτες ανησυχούν για τη χρήση της κραυγαλέας προπαγάνδας και των ψευδών, για να ωθήσουν τέτοια απερίσκεπτη διάθεση εκδίκησης απέναντι στη Ρωσία.
Εδώ παρατίθενται οι βουλευτές που ψήφισαν «ΟΧΙ» σε αυτή τη νομοθεσία. Αν δεν μπορείτε να δείτε το δικό σας Αντιπρόσωπο σε αυτή τη λίστα καλέστε και ρωτήστε γιατί ψήφισαν να μας φέρουν πιο κοντά στον πόλεμο με τη Ρωσία! Εάν βλέπετε τον Αντιπρόσωπο σας στην παρακάτω λίστα, καλέστε να τον ευχαριστήσετε που στάθηκε έναντι στους πολεμοκάπηλους.
Ψήφισαν »ΟΧΙ» στο H. Res. 758:
1) Justin Amash (R-MI)
2) John Duncan (R-TN)
3) Alan Grayson, (D-FL)
4) Alcee Hastings (D-FL)
5) Walter Jones (R-NC)
6) Thomas Massie (R-KY)
7) Jim McDermott (D-WA)
8 George Miller (D-CA)
9) Beto O’Rourke (D-TX)
10) Dana Rohrabacher (R-CA)

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top