GuidePedia

0

του Νικόλαου Λάου*
Η εφημερίδα The Times of Israel, μια ανεξάρτητη ισραηλινή εφημερίδα στης οποίας το προσωπικό ανήκουν πρώην ρεπόρτερς της ισραηλινής ημερήσιας εφημερίδας Ha’aretz, δημοσίευσε στις 16 Μαρτίου 2014 ένα σημαντικό άρθρο σχετικά με την Ιερουσαλήμ και την Ουκρανία, το οποίο συνέταξαν οι ρεπόρτερς της εφημερίδας στη Ρωσία και στην Ουκρανία, αντιστοίχως, Χιρς Οστρόπολερ (Hirsh Ostropoler) και Ι.Ζ. Γκρόσερ-Σπας (I. Z. Grosser-Spass), επικαλούμενοι ως πηγή τους μια μυστική έκθεση προς την ισραηλινή κυβέρνηση. Η εν λόγω μυστική έκθεση συντάχθηκε από μια επίλεκτη ομάδα επιστημόνων ειδικών στην εβραϊκή ιστορία οι οποίοι εργάζονται σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα και ισχυρίζονται στην έκθεσή τους ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης είναι απόγονοι των Χαζάρων...

Οι Χάζαροι ήταν μια πολεμοχαρής ομάδα Μογγολο-Τατάρων που κυριάρχησε σε περιοχές της Ουκρανίας και της Νότιας Ρωσίας και ασπάστηκε μαζικά τον Ιουδαϊσμό κατά τον 8ο αιώνα μ.Χ.
Οι Σιωνιστές επί μακρόν ισχυρίζονται ότι η γη την οποία διεκδικεί το Κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη είναι η βιβλική μητρική γεωγραφική εστία του ιουδαϊκού λαού, ο οποίος εκδιώχθηκε βιαίως από αυτήν στο πλαίσιο της λεγόμενης «διασποράς» εξ αιτίας των συνεχών κατακτήσεων από διάφορες αυτοκρατορίες. Συνεπώς, η ύπαρξη αποδείξεων ότι οι Εβραίοι Ασκενάζι (Ashkenazi Jews), που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του ιουδαϊκού πληθυσμού του σημερινού Ισραήλ, δεν έχουν ιστορικό δεσμό με την Παλαιστίνη θα έθετε υπό σημαντική αμφισβήτηση τη σιωνιστική αφήγηση ότι το έδαφος του Ισραήλ αποτελεί την εδώ και 5.000 χρόνια μητρική γεωγραφική εστία των Ιουδαίων.
Οι δημοσιογράφοι Οστρόπολερ και Γκρόσερ-Σπας, στο προαναφερθέν άρθρο τους, επισημαίνουν ότι όλες οι συζητήσεις περί Χαζάρων και νεώτερου Ισραήλ έχουν αντιμετωπιστεί με περιφρόνηση από τις ηγεσίες του Ισραήλ. Αναφέρουν μάλιστα ότι η πρώην Ισραηλινή πρωθυπουργός Γκόλντα Μεΐρ είχε πει κάποτε: «Χάζαρ, Σμάζαρ. Δεν υπάρχει χαζαρικός λαός. Δεν γνωρίζω κανέναν Χάζαρο. Στο Κίεβο ή στο Μιλγουόκι. Δείξτε μου αυτούς τους Χαζάρους για τους οποίους ομιλείτε». Ωστόσο, στοιχεία DNA αποδεικνύουν ότι μια ομάδα μεταναστών Χαζάρων της Ευρώπης διεκδικεί για τον εαυτό της, στο πλαίσιο του Σιωνισμού, αρχαίες ρίζες στην Παλαιστίνη.
Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι οι Ιουδαίοι της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης δεν έχουν ιστορικό δεσμό με την Παλαιστίνη έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και κινητικότητα τόσο εντός του Κράτους του Ισραήλ όσο και εκτός αυτού. Η ισραηλινή Βουλή (Κνέσετ) πρόκειται να εγκρίνει απόφαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ είναι ιουδαϊκό «εθνικό κράτος». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος διάβασε την προαναφερθείσα μυστική έκθεση περί Χαζάρων, δήλωσε: «Το Ισραήλ είναι το ιουδαϊκό, εθνικιστικό κράτος για τον ιουδαϊκό λαό». Απέναντι στην επιστημονική αμφισβήτηση των ισχυρισμών των Ασκενάζι και των διεκδικήσεών τους επί της Παλαιστίνης, ο Νετανιάχου και το κόμμα του, Λικούντ, καθώς και οι πολιτικοί του εταίροι στην ισραηλινή εθνικιστική Ακροδεξιά (που υποστηρίζουν την επέκταση του εβραϊκού εποικισμού στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη) αντιδρούν με κια επιθετική εθνικιστική πολιτική και ρητορική, προκειμένου να προστατεύσουν τη σιωνιστική αφήγηση, επί της οποίας θεμελιώθηκε το Κράτος του Ισραήλ.
Όμως, απέναντι σε αυτά τα ιστορικά δεδομένα, κάποιοι άλλοι Εβραίοι, εντός και εκτός του Ισραήλ, αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο από ό,τι ο Νετανιάχου και οι κλασσικοί σιωνιστές. Δεν προσπαθούν να περισώσουν την κλασσική σιωνιστική αφήγηση, αλλά αντιδρούν όπως ο Ιχόρ Κολομόισκι (Ihor Kolomoisky), Εβραίος μεγιστάνας της Ουκρανίας (υπήκοος Ουκρανίας, Ισραήλ και Κύπρου) και κυβερνήτης της ουκρανικής επαρχίας Ντνιπροπετρόβσκ, ο οποίος δαπανά δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να στρατολογήσει δεξιούς Ουκρανούς εθνικιστές και νεοναζί από διάφορα μέρη της Ευρώπης, προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον των πλειοψηφούντων ρωσοφώνων της περιοχής Ντονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία, με τελικό σκοπό, επί τη βάσει μιας νεοχαζαρικής αφήγησης, να μετατρέψει την Ουκρανία σε «δεύτερο Ισραήλ». Εξ ου και καλλιεργείται στην Ουκρανία ένα νεοχαζαρικό εθνικιστικό κίνημα.
Το ανωτέρω συνταρακτικό ρεπορτάζ των Times of Israel σχετικά με τις χαζαρικές ρίζες των Ασκενάζι αποκάλυψε επίσης ότι το Ισραήλ, γνωρίζοντας ότι η ίδρυση ενός Παλαιστινιακού Κράτους είναι πλέον αναπόφευκτη, δεδομένων μάλιστα των σχετικών πιέσεων που ασκούν οι Ευρωπαίοι προς αυτήν την κατεύθυνση, προετοιμάζεται για την επανεγκατάσταση Ασκενάζι από τη Δυτική Όχθη στην Ουκρανία. Γενετικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί στο Ισραήλ πιστοποιούν τη συγγένεια του DNA μεταξύ των Ασκενάζι και των Χαζάρων που διασκορπίστηκαν στην Ανατολική και στην Κεντρική Ευρώπη μετά από την κατάκτηση της Χαζαρικής Αυτοκρατορίας από τους Ρώσους, τον 11ο αιώνα μ.Χ.
Οι Ισραηλινοί και οι σιωνιστές σύμμαχοί τους ανέκαθεν κατηγορούσαν ως αντισημίτες όσους ισχυρίζονταν ότι υπάρχουν ισχυροί, άμεσοι γενετικοί και ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των Ασκενάζι και των Χαζάρων. Σήμερα όμως τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά, εφόσον η γενετική επιστήμη αποδεικνύει αυτήν τη θεωρία και επιβεβαιώνει τα όσα σχετικά ισχυρίζεται ο Ισραηλινός ιστορικός Σλόμο Σαντ (Shlomo Sand) στο βιβλίο του «The Invention of the Jewish People» (Η Εφεύρεση του Ιουδαϊκού Λαού). Η θεωρία της χαζαρικής γραμμής αίματος έλαβε ιδιαίτερη δημοσιότητα για πρώτη φορά το 1976, όταν ο Ούγγρος ιστορικός Άρθουρ Κέστλερ (Arthur Koestler) εξέδωσε το βιβλίο του «Η Δέκατη Τρίτη Φυλή».
Οι συντάκτες του ανωτέρω ρεπορτάζ των Times of Israel έγραψαν ότι σύμβουλος του Νετανιάχου ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε τα εξής σχετικά με το μυστικό σχέδιο του Ισραήλ για εποικισμό της Ουκρανίας: «Στην αρχή, σκεφθήκαμε ότι η παραδοχή ότι είμαστε πράγματι Χάζαροι ήταν ένας τρόπος να παρακάμψουμε τον ισχυρισμό του (Παλαιστινίου προέδρου) Αμπάς ότι ουδείς Ιουδαίος μπορεί να παραμείνει σε ένα Παλαιστινιακό Κράτος... Αλλά όταν αρνηθήκαμε να το παραδεχθούμε, υποχρεωθήκαμε να σκεφθούμε πιο δημιουργικές λύσεις. Η ουκρανική πρόσκληση προς τους Ιουδαίους να επιστρέψουν ήρθε σαν θείο δώρο. Η επανεγκατάσταση όλων των εποίκων εντός του Ισραήλ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν δύσκολο τόσο για λόγους logistics όσο και για οικονομικούς λόγους».
Ένα από τα μυστικά σχέδια του Ισραήλ είναι λοιπόν το εξής: να υποχρεωθεί η Ρωσία να επιστρέψει, υπό κάποιους όρους και ίσως υπό κάποια ανταλλάγματα, την Κριμαία στην Ουκρανία και να εγκατασταθούν Ασκενάζι από τη Δυτική Όχθη (που θα δοθεί στους Παλαιστινίους) στην Κριμαία. Επίσης, στα σχέδια των Ουκρανών Σιωνιστών, όπως λ.χ. του Ιχόρ Κολομόισκι, και των Αμερικανών συμμάχων τους, όπως λ.χ. της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιας για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Βικτόρια Νούλαντ (Victoria Nuland), καθώς και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt), περιλαμβάνεται η ίδρυση μιας αυτόνομης εβραϊκής περιοχής στην Κριμαία και η μετονομασία της Κριμαίας σε Χαζεράι. Εξ ου και το προαναφερθέν σχέδιο προβλέπει εκτεταμένο προσηλυτισμό τοπικών πληθυσμών στον Ιουδαϊσμό, ώστε να επιτευχθεί και η περιθωριοποίηση τόσο των χριστιανικών όσο και των μουσουλμανικών (ταταρικών) πληθυσμών της Κριμαίας.
Στην Ουκρανία, ή «δεύτερο Ισραήλ», όπως θα ήθελαν να γίνει οι σιωνιστές, ο Κολομόισκι και το καθεστώς του Κιέβου έχουν ήδη στρατολογήσει πρώην μέλη των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σε τάγματα εθελοντών, όπως λ.χ. το τάγμα Αζόβ. Μια από τις ισραηλινές μονάδες που επιχειρεί στην περιοχή είναι γνωστή ως «Γαλάζια Κράνη του Μαϊντάν» και διοικείται από έναν Ισραηλινό ο οποίος έχει την κωδική ονομασία «Δέλτα» (Delta). Είναι προφανές ότι, αν το Ισραήλ δεν είχε ίδιο συμφέρον από την επέκταση της επιρροής του στην Ουκρανία, θα μπορούσε εύκολα να εμποδίσει τη δημιουργία τέτοιων μονάδων.

* Εταίρος της R‐Techno private intelligence company
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top