GuidePedia

0

Με τον Λάζαρο Μαύρο 
 Π Ο Σ Ε Σ ΘΑ είναι άραγε οι επιπρόσθετες ζημιές; Αυτό είναι το αγωνιώδες ερώτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, κοινό σε Κύπρο και Ελλάδα, για την αρξάμενη χθες διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας -πρωθυπουργού του συνεχιζόμενου επί 40 χρόνια Αττίλα Κατακτητή της Κύπρου- κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Διότι, μόνο εθνικές ζημιές, προστιθέμενες σε σωρεία προηγούμενων, είναι δυνατόν να προβλεφθούν, από όσους δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις:
(α) ως προς τις πραγματικές επιδιώξεις της τουρκικής στρατηγικής και
(β) ως προς τη διαχρονική ανικανότητα της Αθήνας να τις αποκρούσει.

Μ Ε Τ Α ΤΗΝ 7η Οκτωβρίου, της απόφασης του προέδρου Αναστασιάδη να διακόψει τις «διακοινοτικές» συνομιλίες, εξαιτίας της επιδρομικής εισβολής της Τουρκίας στις νότιες θάλασσες της κυπριακής ΑΟΖ και μετά τις κοινές αποφάσεις της 7ης Νοεμβρίου, στη Λευκωσία, των Σαμαρά-Αναστασιάδη για συνέχιση της διεθνούς εκστρατείας εναντίον της τουρκικής επιδρομικότητας, ήταν μέγα λάθος της Αθήνας να μην ακυρώσει την προγραμματισμένη για τις 5 & 6 Δεκεμβρίου Γ΄ Σύνοδο του «Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος Τουρκίας». Το λάθος προσλαμβάνει πιο επιζήμιες διαστάσεις. Ιδιαίτερα μετά την ιστορική για τα δύο κράτη του Ελληνισμού, Τριμερή Συνεργασία της 8ης Νοεμβρίου με την Αίγυπτο, την Τριμερή Διακήρυξη του Καΐρου. Και τη συντρέχουσα Τριμερή Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ.

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ η διπλωματική προέλαση Νταβούτογλου στην Αθήνα, με τη… μουσική υπόκρουση του τουρκικού στόλου (α) με το Barbaros και τις φρεγάτες στις νότιες θάλασσες της Κύπρου (β) με διψήφιο αριθμό σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων στο Καστελόριζο και (γ) με αεροναυτικές ασκήσεις μέχρι τα παράλια της Δ. Θράκης, έχει σαφείς στόχους:

1. Την εξουδετέρωση - αποπυροδότηση της βασισμένης στο Διεθνές Δίκαιο εκστρατείας Κύπρου κι Ελλάδος για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚΔ, στην υφιστάμενη την επιδρομή Barbaros κυπριακή ΑΟΖ.

2. Τον διεμβολισμό και την ακύρωση της προοπτικής των Τριμερών Συνεργασιών Ελλάδος και Κύπρου με Αίγυπτο και Ισραήλ, ιδιαίτερα της συμφωνίας του Καΐρου για ταχύτατη οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΟΚΤΩ της Τριμερούς Καΐρου).

3. Τη διαπόμπευση της… αναξιοπιστίας της Ελλάδος απέναντι (α) των όποιων «ακροατών» της περί κυπριακής ΑΟΖ στην ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα (β) των συνομιλητών της σε Αίγυπτο και Ισραήλ και (γ) του λαού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σ Η Μ Ε Ρ Α Σάββατο 6.12.2014 το βράδυ, μετά που θα ξεκουμπιστεί απ’ την Αθήνα ο Νεο-Οθωμανός Τούρκος Ισλαμιστής πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου, θα μετρήσουμε πόσες εθνικές ζημιές δεν κατάφερε, ή κατάφερε, ν’ αποφύγει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top