GuidePedia

0

Ο κύβος ερρίφθη και η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές μετά την τελευταία ψηφοφορία, όπου αποδείχθηκε ότι η συγκέντρωση του «μαγικού» αριθμού των 180 βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, αποτελούσε πολιτικό «όνειρο θερινής νυκτός».
Η υπόθεση κρίθηκε όταν ξεκίνησε η εκφώνηση ονομάτων ανεξαρτήτων βουλευτών, όπως του Βύρωνα Πολύδωρα, της Έλενας Κουντουρά, του Πέτρου Τατσόπουλου, του Μίμη Ανδρουλάκη, του Νίκου Τσούκαλη και της Νίκης Φούντα, οι οποίοι κράτησαν τη θέση τους και ψήφισαν «παρών».
Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα έμελλε να πιάσει «ταβάνι» στις 168 ψήφους (και 132 «παρών»), καθώς η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι θεώρησαν υπέρτερο στόχο την άμεση προσφυγή στη λαϊκή βούληση και όχι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αναμένονται πλέον οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών, οι οποίες όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν σε κλίμα έντονης πόλωσης που θα έχει αντίκτυπο και στην οικονομία.

Προάγγελος εξελίξεων είναι και η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), όπου αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά περίπου 10%…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top