GuidePedia

0

Υπαναχώρησε η Άγκυρα και στην πρόταση  του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, να επισκεφθούν μαζί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη για να του πουν ''περαστικά'' και πρόσθεσε εκ των υστέρων ότι η επίσκεψη θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε «νότο και βορρά» και συνάντησή με τον  Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Έτσι ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος , κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις στο ΡΙΚ είπε πως, ούτε όταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την πρόταση του στον πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση, έκαμε αναφορά σε συνάντηση με τον κ. Έρογλου και σε επίσκεψη στα κατεχόμενα.Δεν γνωρίζω, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, «γιατί η Τουρκία αναδιπλώθηκε και επανήλθε στην παλαιότερη πρόταση του κ. Νταβούτογλου». Κάτι τέτοιο, τόνισε , δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε καν να συζητηθεί και ούτε η Αθήνα θα ευνοούσε μια τέτοια εξέλιξη, υπογράμμισε.
Ο κ. Χριστοδουλίδης που είχε πει ότι η είσοδος πρέπει να γινει από τα νόμιμα σημεία εισόδου και η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο επανέλαβε ότι προαπαιτούμενο, για να επαναρχίσει ο διάλογος, είναι η αποχώρηση από την κυπριακή ΑΟΖ του ερευνητικού σκάφους « Μπαρμπαρός».Στις 30 Δεκεμβρίου, είπε, λήγει η NAYTEX -οδηγία της 'Αγκυρας προς ναυτιλομένους και η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις και θα προχωρήσει αναλόγως.

Η Άγκυρα και η <<ΤΔΒΚ>> που περίμεναν ότι η Λευκωσία θα ''τσιμπούσε'' στην τροποποιημένη πρόταση, δείχνει να ενοχλήθηκε από την εξέλιξη- όπως δείχνουν τα δημοσιεύματα .Για παράδειγμα η Turkiye αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο «Οι “ε/κ” απέρριψαν το χέρι φιλίας μας » και τον υπέρτιτλο απέρριψαν την πρόταση του Τσαβούσογλου για επίσκεψη. Στο δημοσίευμα γράφει ότι ''ε/κ διοίκηση'' απέρριψε την πρόταση του Τ/ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, να επισκεφτεί με τον Έλληνα ομόλογό του, την Κύπρο. Σε άλλο δημοσίευμα με τον τίτλο ''Απέρριψαν την πρόταση για την ιστορική επίσκεψη'', γράφει ότι η ''ε/κ διοίκηση'' απέρριψε την πρόταση Τσαβούσογλου να επισκεφτούν με τον Έλληνα ομόλογό του, Βενιζέλο, το νησί για να ευχηθούν περαστικά στον ε/κ ηγέτη Αναστασιάδη''. Η Bugun αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο ''Απόρριψη από τους ε/κ στο αίτημα του Τσαβούσογλου για επίσκεψη''.Προσπαθούν δηλαδή να κρύψουν την τροποποίηση....

Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης που χειρουργήθηκε στην καρδιά του, βγαίνει από το νοσοκομείο, αλλά αναμένεται να παραμείνει στις ΗΠΑ, το λιγότερο μία εβδομάδα ακόμα. Στην Κύπρο, θα επιστρέψει όταν του το επιστρέψει οι γιατροί.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top