GuidePedia

0

Σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal επισημαίνει πώς οι δανειστές της Ελλάδας σκέφτονται σοβαρά να επεκτείνουν το μνημόνιο για άλλους έξι μήνες. Έτσι ξεκινάει το ρεπορτάζ για να δείξει το αποτέλεσμα των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την τρόικα στο Παρίσι.
Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται τις απόψεις της τριμερούς σημειώνοντας πως δεν επετεύχθη συμφωνία με έναν εκ των εκπροσώπων των δανειστών να δηλώνει πως το μνημόνιο θα επεκταθεί κατά έξι μήνες. «Συνήθως το ΔΝΤ και η Γερμανία ευθυγραμμίζονται όταν πρόκειται για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης», τόνισε ένα άλλο μέλος των συζητήσεων. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων είχαν απήχηση στις αγορές που ανησυχούν για τις εξελίξεις, ενώ και οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του δανεισμού της ΕΚΤ, εάν η Ελλάδα δεν τεθεί κάτω από τη διεθνή «ομπρέλα» επιτήρησης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αμφότερα τα μέρη δήλωσαν πως υπήρξε κάποια πρόοδος, αλλά οι βασικές διαφορές παρέμειναν στο τραπέζι. «Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ ασφυκτικό. Αυτό το review είναι πολύ παράξενο, καθώς είναι το τελευταίο». Για να υπάρξει επέκταση του προγράμματος, τυπικά, η Ελλάδα πρέπει να το ζητήσει περί το τέλος της επόμενης εβδομάδας, σημείωσε ένας αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Αυτό θα δώσει αρκετό χρόνο στα εθνικά κοινοβούλια να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν μια απόφαση. Επί του παρόντος η πιθανότητα να περάσει η Ελλάδα στη φάση μια νέας πιστωτικής γραμμής, όπως επιθυμούσε, είναι απίθανη. Η εκτίμηση ανήκει σε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «η διορία γι' αυτή την κίνηση έχει ήδη χαθεί!». Ο Ντένκλαν Κοστέλο, ως μέλος της Τρόικας, τόνισε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, ήταν εποικοδομητικές μέχρι τώρα, αλλά δεν ξεκαθάρισε πως θα ολοκληρωθούν. Αυτό πάντως που δεν χρειάστηκε να επισημάνει είναι ότι η Τρόικα ζητάει και άλλα μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να απωθήσει, αλλά το Παρίσι έδειξε πως υπάρχει διακριτή απόσταση ανάμεσα τις απόψεις τους, κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο νωρίτερα από ότι θα ήθελε.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top