GuidePedia

0


Ευχαριστημένη δηλώνει η Ουάσινγκτον από τις συνομιλίες που είχε στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με την τουρκική ηγεσία, παρά το γεγονός ότι καμία συμφωνία δεν επετεύχθη επί των κρισίμων ζητημάτων που χωρίζουν τις δύο πλευρές.

«Ξεκαθαρίσαμε πολλά ζητήματα σχετικά με την από δω και μπρος στρατηγική μας έναντι του Ισλαμικού Κράτους. Υπάρχουν αρκετά ακόμα ζητήματα που δεν επιλύθηκαν, αλλά νομίζω ότι πλέον κατανοούμε πολύ καλύτερα ο ένας τον άλλο», ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Πρόσθεσε δε, πως η Άγκυρα συμφωνεί απολύτως πως το ΙΚ πρέπει να συντριβεί, πως χρειάζεται να υπάρξει μια αποτελεσματική στρατιωτική δύναμη στην Συρία και πως η συριακή αντιπολίτευση, ειδικά ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, πρέπει να εξοπλιστεί και να εκπαιδευτεί, ώστε να αντιμετωπίσει τόσο το ΙΚ, όσο και τις δυνάμεις του Άσαντ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι τόσο σίγουροι;

Παρόλα αυτά, ερωτώμενος τελικά ποια ήταν η πρόοδος που σημειώθηκε από την επίσκεψη Μπάιντεν, ο Αμερικανός αξιωματούχος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας μόνο πως υπήρξε μια σειρά από συμφωνίες. Όσον αφορά τη διάθεση του Ιντσιρλίκ, πάντως, παραδέχτηκε, ότι αποτελεί τη βασική αιτία διαφωνίας ΗΠΑ και Τουρκίας, αν και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με την Τουρκία να επιμένει στην υλοποίηση των όρων που έχει θέσει. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top