GuidePedia

0


Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ ζήτησε από τους υπουργούς Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επενδύσουν στην κατασκευή αγωγού από το Ισραήλ στην Κύπρο, την Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ιταλία, με σκοπό να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.
Ο αγωγός θα τροφοδοτείται από τα ισραηλινά κοιτάσματα και προφανώς εκεί θα κατευθυνθούν και ποσότητες που θα ανακαλυφθούν στα κοιτάσματα στην ΑΟΖ της Κύπρου και αργότερα στα ελλαδικά «οικόπεδα».
Με την πρόταση αυτή που θα κατατεθεί από το Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επίσημα σε τρεις εβδομάδες, οι ισραηλινοί επιθυμούν να τελειώσουν κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο να περάσουν τους υδρογονάνθρακές τους μέσω της Τουρκίας, με αποτέλεσμα είτε τώρα είτε στο μέλλον να εξαρτώνται από τις μεταπτώσεις στη διάθεση της όποιας τουρκικής ηγεσίας.

Κατά συνέπεια, το ζητούμενο είναι να λάβουν τις αποφάσεις τους και οι Έλληνες – της Ελλάδας κυρίως, αφού της Κύπρου εμφανίζονται πολύ πιο κατασταλαγμένοι… – και να αντιληφθούν τα περιορισμένα περιθώρια συνεννόησης και συνεργασίας που υφίστανται με την ηγεσία μιας χώρας που θεωρεί πως όλα της ανήκουν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top