GuidePedia

0

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ PKK

Ο Abdullah Ocalan προειδοποίησε από την φυλακή , ότι εάν η Τουρκία επιτρέψει στο Ισλαμικό Κράτος , το σφαγιασμό του κουρδικού πληθυσμού στις πόλεις κοντά στα συριακά σύνορα θα λήξει  η περίοδος ανακωχής και διαλόγου που ξεκίνησε το 2012. (Reuters/Firstpost/hurrietdailynews)
Εάν αυτή η σφαγή επιτευχθεί, τέλος στη διαδικασία ειρήνευσης με την Τουρκία“, μετέφερε ο  Ocalan σε μια επιτροπή φιλοκουρδικού κόμματος που τον επισκέφθηκε στη φυλακή την Τετάρτη.
Ο κάθε πολίτη της Τουρκίας να αναλάβει τις ευθύνες του για ό,τι συμβεί στην πόλη Kobani. θα  σταματήσει τόσο η διαδικασία ειρήνευσης  όσο και ο εκδημοκρατισμός της χώρας” ανακοίνωσε ο Ocalan την Πέμπτη.



H συριακή πόλη Kobani
                                                              H συριακή πόλη Kobani
Στις 24/09/14 το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Προόδου (AKP), παραβίασε τους όρους εκεχειρίας μεταξύ μαχητών και τουρκικού στρατού.
Το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε σε απάντηση του πολέμου που έχει ανοίξει το AKP εναντίον του λαού μας να αποτρέψει τους σφαγιασμούς σε κάθε περιοχή και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο .



Cemil Bayak αρχηγός στρατού του PKK
                                  Cemil Bayak αρχηγός στρατού του PKK
Σε συνέντευξή του στο Αl Monitor στις 25/09/14, ο Cemil Bayik, αρχηγός του στρατού του PKK είχε δηλώσει ότι παρά την αδιαμφισβήτητη αρχηγία του “Άπο”, σε θέματα πολέμου έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν  οι ίδιοι οι μαχητές.
Πως μπορεί να πεί ο αρχηγός μας -όχι μην πολεμάτε- όταν δεχόμαστε πόλεμο από την Τουρκία; Οι νέοι μας είναι εξοργισμένοι…. Έχουμε εσωτερική διάσπαση στο κόμμα….Πολεμάμε εδώ και 40 χρόνια…Οι επιθέσεις της ISIS εναντίον μας αποδεικνύουν τις σχέσεις της οργάνωσης με την Τουρκία….
Η Τουρκία είναι αυτή που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Kobani για να την αδειάσει από τον κουρδικό πληθυσμό και να εγκαθιδρύσει μια ουδέτερη ζώνη. Η Τουρκία ξέρει  ότι η ΙSIS μπορεί να διαρρεύσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συνεργασία τους.
Έχουμε αυτόπτες μάρτυρες που είδαν 2 ημέρες πριν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Kobani , μια τουρκική αμαξοστοιχεία να σταματά στο αραβικό χωριό στα σύνορα, Tell Abyad που ελέγχεται από τους ισλαμιστές και να τους παραδίδει πολεμοφόδια και εξοπλισμό.
Αλλά και κάτι άλλο: Είναι τυχαίο που Τούρκοι αξιωματούχοι ειδοποίησαν τον υπεύθυνο φύλαξης του Οθωμανικού τάφου του Σάχη Σουλειμάν στις μονάδες εθνικής άμυνας των Κούρδων της Συρίας ότι η ΙSIS θα επιτεθεί στο νομικά τουρκικό έδαφος του τάφου; Πως το ήξεραν αυτό; Δεν είναι περίεργο;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top