GuidePedia

0

Πληθαίνουν οι συνετές φωνές στην γείτονα χώρα, που βλέποντας τα σημάδια, και ΚΥΡΙΩΣ κάνοντας ιστορικές αναδρομές, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΛΑΘΗ του παρελθόντος (και αυτό είναι το πολύ σημαντικό) βλέπουν αυτό που έρχεται αναπόφευκτα…
Χτεσινό άρθρο της Χουριέτ, του αρθογράφου Γιουσούφ Κανλί, μας δείχνει ότι πλέον και οι ίδιοι έχουν καταλάβει ότι έρχεται η ΝΕΜΕΣΙΣ και μάλιστα γοργά! Οι τούρκοι θα πληρώσουν για τα εγκλήματα που έχουν κάνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ενοχές ετών για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι πρόγονοί τους, αρχίζουν και ξυπνούν συνειδήσεις, που πρώτα από όλα αποδέχονται ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ που διέπραξαν (σε αντίθεση με ελληνόφωνα πληρωμένα ρετάλια) και δεύτερον ψάχνουν και προτείνουν λύσεις για να σωθεί , ότι μπορεί να σωθεί από το «κοσμικό κράτος» που γεννήθηκε πάνω σε σφαγές και εκδίωξη ντόπιων πληθυσμών που για αιώνες ζούσαν αρμονικά.
Ποτέ άλλωστε η Τουρκία δεν ήταν ένα ομογενοποιημένο κράτος, με εξαίρεση ίσως τα πρώτα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά τότε δεν είχε τόσο μεγάλη έκταση. Στην πορεία αυτών των περίπου εφτά αιώνων, διάφορες εθνότητες, μικρές μειονότητες, ζούσαν τον περισσότερο καιρό αρμονικά στο κυρίως έδαφός της όπως αυτό ορίζεται γεωγραφικά από τα σημερινά όρια του τουρκικού κράτους. Βέβαια η διακυβέρνηση της τότε εποχής, απέχει πολύ από τα σημερινά πρότυπα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, με βάση τις δυτικές κοινωνίες και χρειάζεται μελέτη, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και να αναλύσουμε τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ερχόμενοι στο σήμερα και στο άρθρο της Χουριέτ, ο αρθρογράφος ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τα σφάλματα και τα εγκλήματα που έκανε το τουρκικό κράτος, στην σύγχρονη ιστορία του και στέκεται κυρίως στους τελευταίους διωγμούς των Χριστιανικών πληθυσμών στα Σεπτεμβριανά του ’55 στην Πόλη. Τα χαρακτηρίζει ως «επαίσχυντα γεγονότα» που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί και αισθάνεται θλίψη και λύπη για ότι έγινε στους Χριστιανούς. Ουσιαστικά παραδέχεται ότι η Τουρκία έχασε από την εκδίωξη των Ρωμαίικων πληθυσμών, μιας και αυτοί οι άνθρωποι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και την στέρησαν από την εξαιρετική πολύτιμη συνεισφορά τους σε διάφορους παράγοντες, οικονομικά, κοινωνικά κλπ.
Η απληστία της τουρκικής ηγεσίας μαζί με το θηρίο που οι ίδιοι εξέθρεψαν, το τέρας των ισλαμοφασιστών που δημιούργησαν για να χτυπήσουν τον Άσαντ στη Συρία, (προσβλέποντας σε παράλληλα οφέλη μαζί με κάποιες χώρες του Κόλπου), θα φέρει τον όλεθρο. Αν η Τουρκία δεν αλλάξει συμπεριφορά απέναντι ΣΕ ΟΛΕΣ τις μειονότητες, τότε το τέλος της είναι πολύ κοντά…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top