GuidePedia

0

24-10-2014

O Τουρκοκύπριος «Ψευδοπρωθυπουργός» καταγγέλλει τις στρατιωτικές ασκήσεις , απειλώντας Ρωσία , Ισραήλ , και Κύπρο

Ο Τουρκοκύπριος «Ψευδοπρωθυπουργός» Οζντίλ Ναμί προειδοποιεί για τις αυξανόμενες εντάσεις που προέρχονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά , το Ισραήλ και την Ρωσία, οι οποίοι διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στην ναυτική περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και  Κύπρο, απειλώντας ανοικτά, όλες τις χώρες, αναφέρει ο τουρκικός τύπος   .
« Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση , το Ισραήλ και η Ρωσία θα πρέπει να περατώσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους, γύρω από την Κύπρο», δήλωσε και ο Τουρκοκύπριος «ψευδουπουργός» Εξωτερικών Οζντίλ Ναμί, προειδοποιώντας ότι αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις θα αυξήσουν τους φόβους πιθανών συγκρούσεων.
Ο ίδιος δήλωσε στο Πρακτορείο Anadolu: «Αυτό το είδος των στρατιωτικών ασκήσεων θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή, ο καθένας  θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για μια συνολική λύση».
«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε  δηλώσει ότι οι  στρατιωτικές ασκήσεις, αποτελούν  μια απάντηση προς την Τουρκία,  και την αποστολή εξερεύνησης του ερευνητικού σκάφους Barbaros στα χωρικά ύδατα της νήσου. Το ισραηλινό ναυτικό ξεκίνησε  στρατιωτικές ασκήσεις, με στρατεύματα από την ελληνοκυπριακή Εθνική Φρουρά σε χωρικά ύδατα μεταξύ της Κύπρου και της  Κρήτης, ως μέρος των ασκήσεων», κατέληξε ο ίδιος.
Συνεχίζοντας το παραλήρημα του ο Ναμί είπε: «Οι Έλληνες ηγέτες θα πρέπει να μην επιστρέψουν άλλα  λάθη , σε τέτοια θέματα τα οποία πρέπει να επιλύονται  μέσω διαλόγου και ειρηνικών τρόπων, για αυτό και όλες οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για  να υποστηρίξουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Σε αυτήν την συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, του Ισραήλ και των ελληνοκυπρίων  πρέπει να δοθεί ένα τέλος, διότι αυτή θα αυξήσει την ένταση των συγκρούσεων στην περιοχή. Πρέπει να βρούμε μια λύση».
Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση έχουν αντιταχθεί σθεναρά σε οποιαδήποτε μονομερή κίνηση από την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, να διερευνήσει τυχόν κοιτάσματα  υδρογονανθράκων στην περιοχή , διακηρύσσοντας ότι οι φυσικοί πόροι της νήσου θα πρέπει να αξιοποιηθούν με δίκαιο τρόπο, δηλαδή τον τουρκικό ή καλύτερα οθωμανικό τρόπο, λέμε εμείς.
Στο  Pentapostagma.gr, ασχολούμεθα με τα το θέμα αυτό αρκετές ημέρες. Πιθανόν ή ότι έχουν παραφρονήσει κάποιοι, ή συμβαίνει κάτι άλλο, «όμορφα» σχεδιασμένο από καιρό. Μάλλον το δεύτερο.
Ο Πρόεδρος της Κύπρου κάλεσε  τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon, να παρέμβει στη διαμάχη, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην «αποκλειστική οικονομική ζώνη» της, αλλά κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους Τούρκους δεν συμβαίνει.
Ο Εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης , Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα υποβάλει επίσημη καταγγελία εναντίον της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτή την εβδομάδα, και η ελληνική-κυπριακή κυβέρνηση θα μπλοκάρει τις  συνομιλίες της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, σε περίπτωση  που η Τουρκία δεν αλλάξει την πολιτική της.
«Εμείς δεν θα αφήσουμε τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ να υπονομευτεί από τέτοια ξεσπάσματα», δήλωσε ο  Τούρκος Υπουργός  επι θεμάτων ΕΕ και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Volkan Bozkir σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, καταλήγει το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου .
Το καλύτερο όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα το άφησαν για το τέλος .
«Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη σε δύο τμήματα, το  ελληνικό και  το τουρκικό, λόγω  του ελληνικού πραξικοπήματος, το οποίο ακολούθησε η «τουρκική ειρηνευτική αποστολή» για να βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους στο βορρά το 1974», τονίζει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, για το πώς «βλέπουν» οι Τούρκοι την βάναυση εισβολή στην μαρτυρική νήσο το 1974.

Και δυστυχώς,  οι αδελφοί κύπριοι κάθονται  και συζητάνε με τέτοια άτομα που διακατέχονται από  τέτοιες απόψεις, και σύρονται  σε συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού. «Ειρηνευτική αποστολή» η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων στην ελληνοκυπριακή ΑΟΖ, ανήκουν σε όλους, δηλαδή στους τούρκους,  με τέτοια αστεία και συνάμα επικίνδυνα επιχειρήματα οι Τούρκοι επιχειρούν για άλλη μια φορά να «εισβάλουν στην Κύπρο. Θα τους αφήσουμε;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top