GuidePedia

0
ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μες του Αιγαίου τα νερά το επόμενο τουρκικό σήριαλ…

Σου λέει ο Τούρκος βλέπει που βλέπει ο Έλληνας μανιωδώς τα τουρκικά σήριαλ. Ας του δώσω λοιπόν και ένα νέο σήριαλ ¨πλοκής και δράσης¨ στις ακτές της Κύπρου και ίσως αμέσως και στο Αιγαίο…
«Η Τουρκία, με βάση τη συμφωνία που έκανε με το ψευδοκράτος, έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και αυτό το δικαίωμα θα το χρησιμοποιεί πάντα. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του «Μπάρμπαρος». Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση». Αχμέτ Νταβούντογλου 22 Οκτωβρίου 2014
ΠΟΤΕ μην ξεχάσετε αυτή την ημερομηνία.
Ακριβώς γιατί αυτή την ημέρα η αλεπού βγήκε στο παζάρι και ψάχνει να βρει τις κότες με τα ενεργειακά αυγά.
Ορίστε κύριοι πολιτικοί με ποίον συνομιλούσατε όλα αυτά τα χρόνια και δεν ήσασταν μόνο συνδαιτυμόνες αλλά κουμπαριάζατε με την τουρκική ελίτ και ρίχνατε και ζεμπεκιές προς τέρψη της ειρήνης των ¨ψαριών του Αιγαίου¨.
Τόσα συνέδρια, τόσα δείπνα , τόσα ταξίδια και σήμερα έχετε απέναντι σας ένα πρωθυπουργό σε παραλήρημα και παροξυσμικό πολεμικό πυρετό.
Ο ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ αδιάσπαστος χώρος μπαίνει εκτάκτως σε νέες δοκιμασίες και ο αστάθμητος ψυχολογικός παράγοντας της απέναντι πλευράς θα κρίνει πλέον τα πράγματα.
Ο Τούρκος αποφάσισε να μην ρυθμίσει σε δόσεις τα ¨ληξιπρόθεσμα¨ των πολιτικών συμφωνιών που συνάφθηκαν μαζί του σε βάθος χρόνου αλλά εδώ και τώρα να τα κάνει άμεσα απαιτητά.
Το αυγό έφτασε στο …και ακούγεται μόνο ..πω πω.. τι είναι αυτό;
Εδώ και μερικά 24 ώρα ουσιαστικά παρακολουθούμε ένα άτυπο-μερικό ναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου από ¨κουρσάρικα¨ πλοία της πάλαι ποτέ ¨μπαρμπαριάς¨.
Τι θα κάνετε αν το επόμενο πρωινό ο ανήσυχος Αχμέτ που προχωράει βάσει σχεδίου ¨Στρατηγικού Βάθους¨ αποφασίσει να επιβάλει και ζώνες εναερίου αποκλεισμού πάνω από τις διαφιλονικούμενες ενεργειακές περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ με το πρόσχημα της ασφάλειας των ερευνών που διεξάγει το ¨Μπάρμπαρος¨ ;
Τι να σημαίνει άραγε η τραγική κατάληξη της πτήσης του δικινητήριου Diamond DA42, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας;
Ήταν μια σύμπτωση μέχρι την συνολική αποκάλυψη του άτυπου στρατηγικού αποκλεισμού της Κύπρου ;
Τι να σημαίνει άραγε η παρακάτω ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
¨Το τουρκικό πολεμικό πλοίο TCG Bartın (F-504), κλάσης Α 69 παρακολουθεί τις εργασίες του γεωτρύπανου SAIPEM 10000 στο Οικόπεδο Ονασαγόρας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ασπίδα Μεσογείου» (Akdeniz Kalkanı) από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων (εννέα χιλιομέτρων).
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πολεμικό πλοίο TCG Gelibolu (F-493) ασκεί καθήκοντα προστασίας και επίβλεψης του ερευνητικού πλοίου της τουρκικής ανώνυμης εταιρείας (TPAO) Barbaros το οποίο παράνομα διεξάγει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.¨ http://www.tsk.tr/index.html defencenet.gr
Τι σημαίνουν όλα αυτά… ότι το παζάρι τελείωσε …ο Τούρκος πλέον δεν ρυθμίζει τα ¨ληξιπρόθεσμα ¨ χρέη των πολιτικών επιλογών της μεταπολίτευσης.
Και δηλώνει με θρασύτητα ενώπιον της Διεθνούς κοινότητας ότι πρόκειται να σπάσει τον ενεργειακό κουμπαρά της Μεσογείου που λέγεται Ελλάδα-Κύπρος.
Η καθημαγμένη ελληνική καθημερινότητα αφουγκράζεται αν ακούγεται πάλι η περιβόητη φράση ¨ η Κύπρος πέφτει μακριά¨ ακριβώς γιατί τότε σημαίνει ότι ¨ το πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης πέφτει πολύ κοντά.¨
Τελικά η ιστορία κάνει κύκλους…
Από αυτή την νέα περιπέτεια η Κύπρος θα βγει τελικά κερδισμένη παρόλη την ταλαιπωρία που υφίσταται . Το πώς;
η συνέχεια σε λίγο στα ζεστά νερά της Μεσογείου… και στα μαύρα νερά των Στενών του Βοσπόρου στο σήριαλ που πρόκειται να παίξουν με την σειρά τους ισχυρότεροι γεωπολιτικοί παίκτες στα μέρη της καθ ημάς Ανατολής.
Ο τούρκος προσεχώς χάνει δίχως να το καταλάβει όλα τα διπλωματικά ερείσματα του έστω και αν κάνει το καλό παιδί και μπει επιτέλους στην Συρία. Εκεί άλλωστε θα τον περιμένουν με ¨λαχτάρα ¨ οι Κούρδοι.
ο ¨Μπάρμπαρος¨ έχει ήδη βγάλει τον φερετζέ και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο που είναι ¨ο Αχμέτ πασά και οι σαράντα κλέφτες¨ ΚΑΙ τα θέλει όλα δικά του.
Η αλεπού σκοπεύει βίαια να αρπάξει τα ενεργειακά αυγά αλλά από την βιασύνη της θα τα σπάσει και θα γίνει μαζί με αυτά ομελέτα στο πιάτο των ισχυρών.
Φτάσαμε στο ΑΜΗΝ …άραγε καταλάβαμε ότι με τους παραπάνω κλέφτες δεν θα έπρεπε να ¨ρυθμίσουμε χρέη¨ –ΣΥΜΦΩΝΊΕΣ που μας έσυραν με τις κλεψιές τους ( βλ. κατοχή τμήματος Κύπρου), γκρίζες ζώνες ( βλ. Ίμια) ;
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top