GuidePedia

0

Είναι εμφανές ότι στις μέρες πολλοί υψηλά ιστάμενοι, εντός και εκτός των τειχών, περνούν κρίση ευφυΐας. Διαφορετικά δεν υπάρχει εξήγηση για τη δήλωση του νέου γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σχεδόν… ορκίστηκε να προστατεύσει την Τουρκία, αν δεχτεί επίθεση. Ας δούμε το θέμα όμως… λίγο αιρετικά!
Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΥΚΑ
«Ευθύνη μας, βασική μας ευθύνη, είναι να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι θα προστατεύσουμε την Τουρκία, βάσει του Άρθρου 5 του καταστατικού της συμμαχίας, σε περίπτωση που αυτή δεχτεί επίθεση», είπε ο Νορβηγός γραμματέας.
Σοβαρά κ. γραμματέα μας (σιδεροκέφαλος που λέμε στην Ελλάδα, παρεμπιπτόντως); Θα υπερασπιστεί το ΝΑΤΟ την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του; Και γιατί αυτό πρέπει να ανακοινωθεί με τέτοιο στόμφο; Αυτός δεν είναι ο σκοπός για τον οποίο μια χώρα συμμετέχει σε μια συμμαχία, δηλαδή η αλληλοβοήθεια και η αλληλοϋποστήριξη; Γιατί οφείλετε να ανακοινώσετε κάτι τέτοιο τώρα;
Και από ποιόν, αλήθεια, απειλείται η Τουρκία, ώστε να σπεύσει να την ενισχύσει ολόκληρο ΝΑΤΟ; Μήπως από τους τζιχαντιστές που η ίδια εξόπλισε; Μα έναντι αυτών ήδη διεξάγονται επιχειρήσεις, με την συμμετοχή των περισσότερων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και η Τουρκία ήταν αυτή που πατούσε το φρένο! Και τι ακριβώς θα κάνουν; Θα επιτεθούν οι Ισλαμιστές για να καταλάβουν έδαφος;

Αφού η Τουρκία συζητά να μπει σε συριακό έδαφος για επιχειρήσεις! Εάν συγκρουστούν εκεί με το Ισλαμικό Κράτος, ποιος θα είναι ο επιτιθέμενος; Εκτός κι αν ανακοινωθεί επισήμως, ότι η Τουρκία προχωρά σε μια ακόμα εισβολή στην ιστορία της, η οποία καλύπτεται από την Ατλαντική Συμμαχία. Έτσι να το καταλάβουμε. Ας τεθεί ευθέως θέμα Άσαντ να ξεμπερδεύουμε.
Τι παραπάνω προσθέτει λοιπόν η ανακοίνωσή σας; Προς τι η διευκρίνιση; Δηλαδή αν απειληθεί η Βρετανία το ΝΑΤΟ θα απέχει ή θα χρειάζεται… ανακοίνωση για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι θα προστρέξει η Συμμαχία; Πόσο λογικό θα ακουγόταν να ανακοινώσει ο γραμματέας ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τελευταίας ρανίδας… το Ντόβερ;
Εκτός αν στόχος της είναι να δικαιολογηθεί κάτι άλλο, ή απλώς επιδιώκει να χαϊδέψει τα αυτιά του ανεξέλεγκτου σουλτάνου Ερντογάν. Η δήλωση του γραμματέα του ΝΑΤΟ όμως δεν φαίνεται να έγινε τυχαία. Ο αποδέκτης, αλλά κυρίως ο χρόνος επιλέχθηκαν προσεκτικά.

Την ώρα που ο Στόλτενμπεργκ έλεγε τις πιο πάνω ανοησίες, ο Ερντογάν δήλωνε στην τουρκική βουλή, ότι στόχος της Τουρκίας είναι η ανατροπή του Άσαντ. Κάποιος καχύποπτος δεν θα δυσκολευόταν να συνδυάσει τις δύο δηλώσεις, προφανώς.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top