GuidePedia

0

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, αλλά τόσο συνεργάσιμη τρομοκρατική οργάνωση, αποκλείεται να ξαναβρεθεί, ειδικά μια ημέρα πριν το τουρκικό κοινοβούλιο αποφασίσει να εξουσιοδοτήσει τον Τουρκικό στρατό να εισβάλει, ουσιαστικά, σε Ιράκ και Συρία… Κι εδώ έρχεται η σειρά του άκρως πρόθυμου και συνεργάσιμου Ισλαμικού Κράτους, οι μαχητές του οποίου, προφανώς εντελώς τυχαία, αποφάσισαν να πολιορκήσουν τον τάφο του γενάρχη των Οθωμανών Σουλεϊμάν χαν, ο οποίος, εδώ και αιώνες απολαμβάνει τα πιλάφια του και τις θωπείες των ουρί στη Συρία.
Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΥΚΑ
Ο τάφος του Σουλεϊμάν, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί εθνικό της έδαφος και στον οποίο έχει εγκαταστήσει φρουρά, έχει αποτελέσει πρόσχημα, εδώ και καιρό για τους Τούρκους για να εισβάλουν στην Συρία. Τότε οι συνθήκες δεν τους το επέτρεψαν. Τώρα όμως το Ισλαμικό Κράτος «συνεργάστηκε» άψογα μαζί τους.
Σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς περίπου 1.100 μαχητές του ΙΚ έχουν περικυκλώσει τον τάφο, παρέχοντας στην Τουρκία το πρόσχημα που χρειάζεται. «Είναι αλήθεια ότι ο τάφος του Σουλεϊμάν έχει περικυκλωθεί από 1.100 ενόπλους του ΙΚ και μια επίθεση κατά της τουρκικής διμοιρίας που τον φρουρεί είναι πιθανή», είπε ο Αρίντς, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο. Απλώς θα θυμίσουμε πως την 31η Αυγούστου 1939 «Πολωνοί» εισέβαλαν στο γερμανικό έδαφος, παρέχοντας την αφορμή που επιθυμούσε ο Χίτλερ για να εισβάλει στην Πολωνία, ξεκινώντας, με τον τρόπο αυτό τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι εισβάλοντες «Πολωνοί» ήταν στην πραγματικότητα Γερμανοί κατάδικοι, οι οποίο ντύθηκαν με πολωνικές στολές και δολοφονήθηκαν από τους συμπατριώτες τους, ώστε να φανεί πως ήταν πράγματι Πολωνοί. Μήπως οι Τούρκοι, όπως όλα δείχνουν, αποδεικνύονται απλώς κακοί αντιγραφείς;
Εντολή λοιπόν από το κοινοβούλιο θα ζητήσει σήμερα η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να διατάξει την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ και την Συρία, για να αντιμετωπιστεί, υποτίθεται, η απειλή των τζιχαντιστών, τους οποίους πολλοί υποστηρίζουν, ότι εξακολουθεί να ενισχύει… Παράλληλα θα ζητηθεί η άδεια του κοινοβουλίου για να ανοίξουν οι τουρκικές βάσεις στις συμμαχικές δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Η εντολή που αναμένεται να δοθεί από το κοινοβούλιο θα έχει στόχο την αντιμετώπιση των σημερινών, αλλά και των μελλοντικών απειλών», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, αφήνοντας, με τον τρόπο αυτό, ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

«Είμαστε μια κυβέρνηση με αποφασιστικότητα. Γνωρίζουμε απολύτως τι συμβαίνει εντός και εκτός Τουρκίας. Το ζήτημα της εγκατάστασης ζώνης ασφαλείας και τα λοιπά σχετικά ζητήματα έχουν διπλωματικές και στρατιωτικές αντανακλάσεις», είπε ο Αρίντς. «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη χρονική ισχύ της παλαιότερα δοθείσας εντολής για το Ιράκ και την Συρία, που εκπνέει τον Οκτώβριο», κατέληξε ο Αρίντς, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top