GuidePedia

0

     ..σαν και την καρδιά σου μόρτη,
     ..σαν την κάλπικη καρδιά σου τη σκληρή!
    
     Στην χθεσινή τηλεοπτική ''Ελληνοφρένεια'', έδειξαν την επίσκεψη του ''πρωθυπουργού'' μαζί με κάποιους παρατρεχάμενους σε κάποιο ΚΕΠ.
      Η υπεύθυνη του ΚΕΠ διαφημίζοντας το έργο που παρέχει στους πολίτες, κάλεσε τον ''πρωθυπουργό'' να δώσει την ταυτότητά του να του βγάλουν όποιο πιστοποιητικό ήθελε.
     ''Διαβατήριο κάνει;'' ρώτησε τότε εκείνος βγάζοντας συγχρόνως από το σακάκι το διαβατήριο! Δηλαδή δεν είχε μαζί του ταυτότητα, διαβατήριο όμως είχε!

     Έτοιμοι όλοι τους ''προς αναχώρησιν''!
     Θυμίζει το παλιό ανέκδοτο με το επικείμενο αεροπορικό ατύχημα και την αεροσυνοδό να καλεί τους επιβάτες για ''ταυτότητες στα δόντια''!
     Τέτοια ετοιμότητα!
     Τόση γνώση και συνειδητοποίηση της κακουργίας που επιτελούν!

     Και πού είναι άραγε το περίεργο; Φανταζόμαστε ότι δεν ξέρουν τί πράττουν;
     Είναι δυνατόν ποτέ να μην καταλαβαίνουν τί πάνε να κάνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,
     ..όταν θα μπει ολόκληρος ο ελληνικός λαός και επισήμως σε νέο μνημονιακό καθεστώς (μνημόνιο Ντράγκι), με όσα δεινά συνεπιφέρει αυτό, για να πάρουν οι τραπεζίτες 5 δισεκατομμύρια;

      Η Ελλάδα  δηλαδή ως κράτος θα βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης της οικονομίας της από την ΕΕ και την ΕΚΤ, προκειμένου να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να πουλήσουν τα ABS που διαθέτουν σε ξένους ''γύπες''  που ελπίζουν να μπορέσουν να αρπάξουν περιουσιακά στοιχεία οφειλετών.
     Τα ABS δημιουργούνται από τις τράπεζες συγκεντρώνοντας στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά κλπ. δάνεια, κατά προτίμηση ''κόκκινα'', για να τα μεταπωλήσουν σε κάποιο ποσοστό της αξίας τους )

     Σε μιά πραγματική ''Ελληνική Δημοκρατία'', όπως αναφέρεται στο ίδιο το έγγραφο του διαβατηρίου στο εξώφυλλο,
     ..θα έπρεπε με την ανάληψη των καθηκόντων τους οι ασκούντες κυβερνητική εξουσία, να τους αφαιρούνται τα διαβατήρια, ώστε να μην μπορούν να διαφύγουν σαν κλέφτες και κοινοί εγκληματίες, όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι!
  
     Θα πείτε, σιγά μην τους εμποδίσει αυτό να ''την κάνουν'' όταν δούν τα δύσκολα!
     Σύμφωνοι! Έτσι είναι!
     Θα έδειχνε όμως μιά κάποια διάθεση ελέγχου της Πολιτείας προς τους κατά καιρούς εξουσιαστές!

     Και αυτοί δεν θα είχαν την αίσθηση του ανεξέλεγκτου και της ατιμωρησίας,
     ..της πλήρους ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ, που έχουν τώρα!..


     * Τραγούδι ''Η δουλειά κάνει τους άντρες'' ή  ''Το παλιό το πασαπόρτι'', στίχοι Λευτέρης Παπαδόπουλος, μουσική Μάνος Λοϊζος.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top