GuidePedia

0
Κομπάνι: Ο Λεβί αμφιβάλλει για την παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ (Getty Images)



Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί επιτίθεται στην Τουρκία με αιχμηρά λόγια, η χώρα δεν κάνει αρκετά για να σώσει τη συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι. "Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας για την παρουσία της στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Γάλλος φιλόσοφος.
Η τρομοκρατική πολιτοφυλακή "Ισλαμικό Κράτος" ελέγχει από την Κυριακή περίπου το 40% της συριακής συνοριακής πόλης Κομπάνι. Αυτό δήλωσε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Για να καταλάβουν την πόλη, οι τζιχαντιστές ενισχύθηκαν με δυνάμεις από τις επαρχίες Ράκκα και Χαλέπι.
Ο Γάλλος φιλόσφος, στενός συνεργάτης του πρώην Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί, επιτίθεται τώρα στην Τουρκία.
"Η θέση της Τουρκίας θα ήταν προβληματική αν θα πέσει το Κομπάνι," δήλωσε ο Λεβί. Αυτό θα πρέπει να κοινοποιηθεί στις τουρκικές αρχές "στις επόμενες ώρες". Επίσης, αμφισβήτησε τη συμμετοχή της εν λόγω χώρας στην συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία δεν κινείται, επέκρινε ο Λεβί. Η Άγκυρα κρύβεται πίσω από "νομικές αερολογίες" και περιμένει να πέσει η πόλη Κομπάνι. "Αν η Κομπάνι πέσει, η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να θεωρηθεί άμεσα υπεύθυνη", πρόσθεσε. Η Τουρκία είναι ο ανατολικός πυλώνας του ΝΑΤΟ. "Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας για την παρουσία της στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Λεβί.
Η τρομοκρατική πολιτοφυλακή "Ισλαμικό Κράτος" (IS) δίνει οδομαχίες στην πόλη Κομπανί προειδοποίησε ο Λεβί τη Δευτέρα στην εφημερίδα "Libération" σε μια έκκληση που εμφανίστηκε σε άλλες επτά ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες. "Η τελική λύση είναι είτε η παρέμβαση του τουρκικού στρατού ως μέρος της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ ή / και το πέρασμα χιλιάδων κούρδων μαχητών, που παρεμποδίζονται στα σύνορα, και ενώ θέλουν να υπερασπιστούν την πόλη εθελοντικά."
Η Κομπανί που καλείται στα αραβικά Αίν αλ-Aράμπ πολιορκείται από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές για σχεδόν ένα μήνα. Εδώ και μία εβδομάδα οι τζιχαντιστές και κουρδικές μονάδες άμυνας έχουν περάσει σε σφοδρές οδομαχίες. Οι Κούρδοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις της στρατιωτικής συμμαχίας, με αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων των τζιχαντιστών.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top