GuidePedia

0
Image

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Δέκα ''όρους'' κομμένους και ραμμένους όμως στα μέτρα της, θέτει η Άγκυρα στις συζητήσεις με τους Αμερικανούς στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της τζιχαντιστικής οργάνωσης του «Ισλαμικού κράτους» (ISIL/ISIS) που χτυπά σε Συρία και Ιράκ.

Χωρίς ακόμα να έχει πει το ''ναι'' σε κάποια ουσιαστική συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ISIL η Άγκυρα προσπαθεί να στήσει ένα τέτοιοι πλαίσιο στην όποια συμμετοχή της που να μην είναι τίποτα άλλο πάρα μια επιχείρηση κατά των Κούρδων - και του ΡΚΚ και αυτών της Συρίας - αλλά και του Ασαντ! Κι όλα αυτά βάζοντας μπροστά τους συμμάχους και χωρίς η ίδια να κινδυνεύσει ούτε καν να ...ματώσει!

Σύμφωνα λοιπόν με σημερινή αποκάλυψη  στις ιστοσελίδες της Sabah  και της Aksamμε τίτλο «10 “όροι” της Άγκυρας προς τις ΗΠΑ» οι «κόκκινες γραμμές» που πρόκειται να θέσει η τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης ISIL/ISIS περιγράφονται ως εξής :

1). <<Αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ο καθορισμός μιας κοινής στάσης των συμμαχικών χωρών απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις και το καθεστώς Assad
(Σημείωση Συντάκτη -Σ.Σ.:Εδώ είναι φανερό ότι θέλει να βάλει στους στόχους πέραν του ISIL και τον Ασαντ  και το ΡΚΚ).

2). Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένας ενδελεχής έλεγχος των Σύρων που θα εκπαιδευτούν
( Σ.Σ.:Εδώ θέλει να αποκλείσει τους Κούρδους της Συρίας ή άλλες μειονότητες - εθνικές ή θρησκευτικές).

3).Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα κύματα μετανάστευσης που θα προκύψουν μετά τις επιθέσεις, πρώτα όμως απαιτείται να διαμορφωθεί μια ασφαλής περιοχή.
( Σ.Σ.: Εδώ υπάρχει ο σταθερός στόχος της για ουδέτερη ζώνη -μαξιλάρι που αφορά κουρδικές περιοχές , για να τις ελέγχει)

4).Στην εκπαίδευση θα πρέπει να συμμετέχει η Τουρκία και τα μουσουλμανικά κράτη. Με αυτό τον τρόπο, θα αποτραπεί ο κίνδυνος στήριξης του «Ισλαμικού κράτους», από αυτούς που αντιτίθενται στην πολεμική γραμμή των ΗΠΑ.
( Σ.Σ. Εδώ θέλει να αποκλείσει δυτικές χώρες για ευνοήτους λόγους...)

5).Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στα όπλα, θα περιλαμβάνει εκπαίδευση για  χρήση όπλων, αλλά όχι για βαρέως οπλισμού.
(Σ.Σ.: Και εδώ στο μυαλό της έχει τους Κουρδους...που θέλει να τους αποκλείσει από μεγάλης ισχύος όπλα...)

6).Θα συνεχιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια στο Κομπάνι, το οποίο βρίσκεται υπό την πολιορκία της οργάνωσης του «Ισλαμικού κράτους». Ωστόσο, δεν είναι εφικτό να ανοίξει ένας διάδρομος διέλευσης όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτών.
(Σ.Σ. Και εδώ είναι ολοφάνερη η προσπάθεια ''στραγγαλισμού'' των Κούρδων της Συρίας, χωρίς γραμμές ανεφοδιασμού. Μάλιστα η ιστοσελίδα της αγγλόγλωσσης Daily Sabah σε άρθρο με τίτλο «Turkish Fm Says Kobani Corridor For Weapons, Fighters Unrealistic» γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε χθες ότι δεν είναι ...ρεαλιστικό το σενάριο δημιουργίας ενός διαδρόμου, μέσω του οποίου, θα μπορούν να καταλήγουν στο Κομπάνι όπλα και εθελοντές μαχητές από την Τουρκία... Για όποιον δεν κατάλαβε δηλαδή...)

7).Καταγραφή των όπλων που αποστέλλονται στην περιοχή. Δε θα πρέπει να περάσουν τα όπλα στα χέρια του ΡΚΚ.
( Σ.Σ.Σαφής ο στόχος, όπως προείπαμε)

8).Θα συνεχίσουν οι αναγνωριστικές πτήσεις από τη βάση του Ιντζιρλίκ ενώ σε περίπτωση ανάγκης τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν μεταφορικές ανάγκες. Η βάση δε θα πρέπει να είναι τρωτή σε οποιαδήποτε εναέρια επίθεση.
(Σ.Σ. Με ένα σμπάρο ...πολλά τρυγόνια :Και περνάει την γραμμή της ότι τάχα μου ή δη γίνονται αναγνωριστικές πτήσεις από το Ιντσιρλίκ - η αλήθεια είναι ότι τις έχει απαγορεύσει και φαίνεται ...μεγαλόψυχη ότι επιτρέπει μεταφορικές πτήσεις αν υπάρχει ανάγκη...Ο''επιτήδειος Ουδέτερος'' ούτε που συζητά να γίνονται πτήσεις βομβαρδισμού από το έδαφός της προφανώς για να μην ενοχληθούν οι τζιχαντιστές....Κατά τα άλλα ζητά και Πάτριοτ για κάλυψη της ...βοηθητικής βάσης...)

9).Ο τουρκικός στρατός μπορεί να αναλάβει την ευθύνη στην περιοχή ασφαλείας που ορίζεται ως «ζώνη ασφαλείας» στη συνοριακή γραμμή.
(Σ.Σ.: Καθαρός και εδώ ο στόχος: Μέσα από τον έλεγχο της περιοχής ασφαλείας θα έχει καθηλωμένους τους Κούρδους αφού ακριβώς αυτή είναι η περιοχή τους...)

10). Θα πρέπει να ενισχυθεί η αντιπολίτευση της Συρίας στον αγώνα της κατά του καθεστώτος του Assad, και να δοθεί εν γένει κάθε είδους βοήθεια για οριστική λύση και τον τερματισμό της τρομοκρατικής δράσης του «Ισλαμικού κράτους».
(Σ.Σ.:Προφανής και σταθερός ο στόχος της Αγκυρας: Να ενισχυθούν οι αντάρτες ώστε να πέσει ο Ασαντ... Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε παλιότερα ενισχύονταν - όχι μόνο από την Τουρκία - οι τζιχαντιστές...)

Χωρίς να αίρονται οι παρατηρήσεις μας επί των προαναφερθέντων όρων της Τουρκίας πρέπει να σημειώσουμε , για να είμαστε ακριβείς, ότι οι πληροφορίες για την χρήση της βάσεις του Ιντσιρλίκ, δεν περιορίζονται στην παραπάνω υπ. αριθμόν 8: Άλλες εφημερίδες αναφέρουν ότι η Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, κ. Susan Rice, δήλωσε ότι «η Τουρκία έδωσε άδεια χρήσης των βάσεών της στις ΗΠΑ και στους συμμάχους για να αναλάβουν δράση στη Συρία και το Ιράκ»(Αksam) ,ενώ η Daily Sabah σε άλλη είδηση με τίτλο «US Official Says Turkey Permits Usage Of Air Bases For Fight Against Isis» γράφει ότι η Τουρκία έχει παραχωρήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες δικαίωμα πρόσβασης στις αεροπορικές της βάσεις για την εκστρατεία κατά του «Ισλαμικού κράτους», συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής βάσης του Ιντσιρλίκ, σύμφωνα με ανώτερο Αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που επικαλείται.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top