GuidePedia

0


Πληθώρα μέσων ενημέρωσης, ιδίως προερχομένων από τη Μέση Ανατολή, μεταδίδουν ότι μετά τον αρχηγό της Αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία, νεκρός έχει πέσει και ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.
Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί και φωτογραφία νεκρού που όντως ομοιάζει με τον ηγέτη του IS, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα. Οι ιρακινές κυρίως πηγές αναφέρουν, ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια στοχευμένων αμερικανικών βομβαρδισμών, καθώς μετακινιόταν με δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
Επιφυλακτική παραμένει η αμερικανική πλευρά, με τον Λευκό Οίκο να αποφεύγει να επιβεβαιώσει την είδηση που μεταδίδεται. Ωστόσο, αναφέρει πως αν και δεν είχε θέσει στο στόχαστρο τον ηγέτη του «χαλιφάτου» στους συγκεκριμένους βομβαρδισμούς, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρισκόταν μεταξύ των θυμάτων και ο ηγέτης του Ισλαμικού κράτους.
Αμφισβήτηση στους ισχυρισμούς περί θανάτου του Μπαγκντάντι προκύπτει από το Bas News, που επικαλείται δηλώσεις στελεχών του Ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχηγός τους έχει απλώς τραυματιστεί και περιθάλπεται σε νοσοκομείο της Συρίας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ

Τέτοια πληροφορία βέβαια είναι λογικό να αμφισβητείται, αφού και μόνο η αποκάλυψη της τοποθεσίας περίθαλψης του φερόμενου ως τραυματία, θα μπορούσε να θέσει τη ζωή του σε μεγάλο κίνδυνο. Ας περιμένουμε πάντως…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top