GuidePedia

0
Image

14-9-2014
Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Κόλαφο για την Άγκυρα και τον Ερντογάν αποτελούν οι εντυπωσιακές αποκαλύψεις για την βοήθεια ή ανοχή της Τουρκίας στις ακραίες ισλαμιστικές /τρομοκρατικές οργανώσεις που δολοφονούν σε Ιράκ και Συρία που έκανε ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κ. Ricciardone, μιλώντας σε διάλεξη στην Ουάσιγκτον!

Ο κ.  Ricciardone - που είχε πολλές φορές συγκρουστεί με την Άγκυρα για την αντιδημοκρατική πολιτική της σε διάφορους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ - είπε μεταξύ άλλων ότι κατά την περίοδο που ήταν Πρέσβης στην Άγκυρα, είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία, λέγοντας <<να μην παρέχει βοήθεια στην οργάνωση Αλ Νούσρα>>, αλλά η Τουρκική Κυβέρνηση παράβλεπε στη διέλευση από τα σύνορα μαχητών του Μετώπου Αλ Νούσρα και της οργάνωσης Ahrar-u Sam, γράφει είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk, με τον τίτλο «Εντυπωσιακές δηλώσεις από τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ricciardone, για την Τουρκία».

Ακόμα ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν αναφέρει στους Τούρκους αρμοδίους ότι δε θα πρέπει να παράσχουν βοήθεια σ’ αυτές τις δύο οργανώσεις, τις οποίες οι ΗΠΑ είχαν συμπεριλάβει το 2012 στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων -ήταν γνωστό ότι αποτελούν παρακλάδια και προεκτάσεις της Α Κάιντα.

''Τους είχαμε προειδοποιήσει''!

Ο κ. Ricciardone τόνισε πως, παρά την προειδοποίηση αυτή, η Τουρκική Κυβέρνηση παράβλεψε στις διελεύσεις από τα σύνορα των οργανώσεων αυτών. Ακόμα ο κ. Ricciardone τόνισε ότι «δεχθήκαμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις με τους Τούρκους. Η Τουρκία εργάστηκε με οργανώσεις όπως η Αλ Νούσρα, αλλά εμείς αυτές τις ομάδες δεν τις αναγνωρίσαμε και δε συνεργαστήκαμε».

Ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κ. Ricciardone,  είπε ότι χώρισαν σε τρία διαφορετικά χρώματα τις αντιπολιτευόμενες ομάδες στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία. Είχαν χαρακτηρίσει ως εχθρό την ομάδα την οποία είχαν σημειώσει με κόκκινο. Την ομάδα, την οποία είχαν σημειώσει με πράσινο, την είχαν χαρακτηρίσει ως φίλους και κάπου στο μέσον ήταν η ομάδα, στην οποία είχαν δώσει το κίτρινο χρώμα.

''Μην συνεργάζεστε''

Ο Ricciardone είπε ότι σκέφθηκαν πως η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ και στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, θα μπορέσει, πείθοντας την ομάδα που ήταν στο κίτρινο χρώμα, να βοηθήσει να μεταφερθούν στο πράσινο χρώμα. Ο Ricciardone είπε ότι είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι δε θα είναι καλό να συνεργάζεται με τις ομάδες, τις οποίες οι ίδιοι έχουν κατηγοριοποιήσει και να μην επιτρέπει η Τουρκία να περνάνε από τα σύνορά της μέλη των ομάδων αυτών.

Εμείς να προσθέσουμε ότι μπρος στο στόχο του Ερντογάν να ρίξει το καθεστώς Ασαντ στην Συρία ώστε να κάνει την χώρα αυτή περιοχή ελέγχου του , δεν νοιαζόταν αν ενισχύει τους ακραίους τζιχαντιστες που εξέθρεψαν εν συνεχεία την ISIL. Αλλά και που ΗΠΑ κάπως έτσι την έπαθαν με την ανοχή τους στα παιγνίδια της Τουρκίας που τώρα ουσιαστικά ομολογεί ο κ. Ricciardone.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top