GuidePedia

0


Πεισματική Δυτική Πορεία στην Οδό της Απώλειας
Του Μιχαήλ Στυλιανού
Τρεις κορυφαίες διεθνείς εξελίξεις πληρέστατα διαφωτιστικές για την πορεία του Δυτικού κόσμου και για την ποιότητα της σημερινής ηγεσίας του:
–Σήμερα, Τετάρτη, ο Πρόεδρος της ηγετικής Υπερδύναμης θα ανακοινώσει την στρατηγική (που εκπονήθηκε το τελευταία δεκαπενθήμερο !) για την αναχαίτιση των μαυροφορεμένων στρατιών του «Ισλαμικού Κράτους», που σαρώνουν και σφάζουν τη Μέση Ανατολή.
Τις δυνάμεις τους συγκροτούν ψημένοι μισθοφόροι των πολέμων του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας και του Ιράκ, εκπαιδευμένοι από την C I A, (στην Τουρκία, κατά την τελευταία διετία), πλουσιοπάροχα χρηματοδοτούμενοι από τη Σαουδαραβία και το Κατάρ, και με βαρύ οπλισμό αμερικανικής προέλευσης.
Πρόκειται για το γιγάντιο φίδι πού επί δεκαετία και πλέον εξέτρεφε η Ουάσιγκτων εναντίον των κατά περιόδους κρατών-εμποδίων στους γεωπολιτικούς στόχους της και που τώρα έχει εξελιχθεί σε απειλή για τον τροφέα του. Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πως η επιχείρηση τιθάσευσής του (κατ’ αρχήν με βομβαρδισμούς στο Ιράκ αλλά και…στη Συρία) θα διαρκέσει τρία χρόνια…
obama–Χθες, Τρίτη, δύο σχεδόν μήνες μετά την πτώση του Μαλαισιανού Μπόϊγκ Η17 στην Ουκρανία, η ολλανδική επιτροπή αεροπορικής ασφάλειας δημοσιοποίησε την «προκαταρκτική έκθεση» για τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου, στην οποία δεν απαντά στα καίρια ερωτήματα:

Με τι όπλο επλήγη το αεροπλάνο και
Για ποιον πιθανό ένοχο υπάρχουν τουλάχιστον αποχρώσες ενδείξεις.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας είχε βέβαια, από την επομένη της καταστροφής, αποφανθεί κατηγορηματικά για την ενοχή της Ρωσίας (!) ενισχύοντας την συγχορδία κατακραυγής από τα Δυτικά Μέσα Μαζικής « Ενημέρωσης».
Το «προκαταρκτικό πόρισμα» της ολλανδικής επιτροπής περιορίζεται στην διαπίστωση: « Η ζημία που παρατηρήθηκε στο εμπρόσθιο τμήμα του αεροσκάφους φαίνεται να δείχνει ότι το αεροσκάφος διατρήθηκε έξωθεν από μεγάλο αριθμό αντικειμένων υψηλής ενέργειας. Φαίνεται ότι η προκληθείσα ζημία επέφερε την απώλεια της δομικής ακεραιότητας και τον κατακερματισμό του αεροσκάφους εν πτήσει».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Τζίμπε Ζούστρα, ανακοίνωσε ότι «θα απαιτηθούν περισσότερες έρευνες για να διακριβωθούν τα αίτια
με μεγαλύτερη σαφήνεια…Ιατροδικαστική έρευνα θα πραγματοποιηθεί εάν καταστεί δυνατή η μεταφορά των θραυσμάτων του αεροσκάφους…» Δηλαδή ανακοίνωσε διαδικασία που προβλέπεται να απαιτήσει τουλάχιστο διετία, με τον ρυθμό προόδου των ερευνών…

Η ολλανδική ανακοίνωση δεν αναφέρεται στο αίνιγμα των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους, που παραδόθηκαν άθικτα από τους αντάρτες στους απεσταλμένους της Μαλαισίας, αλλά βρέθηκαν να εξετάζονται από βρετανικές υπηρεσίες… Δεν αναφέρει τίποτα για μαρτυρίες αυτοπτών από το έδαφος, που μετέδωσε άπαξ αλλά έσπευσε να αποσύρει το BBC. Και δεν αναφέρεται στις καταγραφές επικοινωνιών του πιλότου με τους Ουκρανούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι Ολλανδία, Ουκρανία, Μαλαισία και Βρετανία είχαν υπογράψει πρωτόκολλο μυστικότητας για τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου, με δικαίωμα βέτο των συμβαλλομένων σε απόφαση ανακοίνωσης των αιτίων…

Παρά την σιωπή των Ολλανδών για το είδος του ενεχόμενου όπλου -και τον πιθανό χειριστή του- ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας (προθυμότατος σύμμαχος, ίσως λόγω και αποστάσεως), ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός -με επιφύλαξη- και –περιέργως- ο ανταποκριτής του ΜΕGA στη Μόσχα, είπαν ότι η επιτροπή ουσιαστικά αποφάνθηκε πως το αεροπλάνο εβλήθη από πύραυλο εδάφους αέρος… Αμερικανοί ειδικοί αναλυτές και τα ΜΜΕ διάβασαν φυσικά στην έκθεση την επιβεβαίωση της ρωσικής ενοχής- άμεσης η έμμεσης.

Κανείς προφανώς δεν σκέφθηκε (;) πως «πολλαπλές έξωθεν διατρήσεις» του αεροσκάφους είναι πιθανότερο να προέρχονται από πολυβόλο παρά από πύραυλο, ότι βολή πολυβόλου δεν φθάνει στο ύψος πτήσεως του Μπόϊγκ και ότι καταδιωκτικό αεροπλάνο (για το οποίο μίλησαν τρεις αυτόπτες στο ΒΒC και κατέγραψαν ρωσικά ραντάρ) στον ουκρανικό εναέριο χώρο δεν μπορούσε να είναι παρά ουκρανικό- όπως είχε μεταδώσει στο Τουίτερ ο Ισπανός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, που εξαφάνισαν.
΄Ετσι η χθεσινή ολλανδική «προκαταρκτική έκθεση» πετά και τους δεκάδες Ολλανδούς νεκρούς, στο σύνολο των 300 διαμελισμένων επιβατών του Μαλαισιανού αεροπλάνου, στην κρεατομηχανή της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας –την επομένη ακριβώς της ανακοίνωσης των νέων κυρώσεων σε βάρος των ενεργειακών και οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας!

–Προχθές, Δευτέρα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάί ανακοίνωσε τις νέες κυρώσεις που αποφάσισαν οι πρωθυπουργοί της Ε.Ε. στις 30 Αυγούστου, σε βάρος της Ρωσίας. Πρόκειται για οικονομικά μέτρα πού στοχεύουν να πλήξουν ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις ενέργειας και αμυντικής βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος (ουσιαστικά) της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόσθεσε ότι «η έναρξη εφαρμογής των κυρώσεων θα γίνει κατά τις προσεχείς λίγες ημέρες, με την δημοσίευσή τους στα επίσημα πρακτικά. Αυτό –πρόσθεσε- θα αφήσει χρόνο για μιαν εκτίμηση της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας και του σχεδίου ειρήνης. Αναλόγως της καταστάσεως, η Ε.Ε. είναι έτοιμη να αναθεωρήσει τις συμφωνημένες κυρώσεις, εν όλω ή εν μέρει.»

Τώρα και απόφοιτος του γυμνασίου, στοιχειώδους πνευματικού επιπέδου, καλούμενος να σχολιάσει την ανακοίνωση στις εξετάσεις, δεν θα μπορούσε να μη σημειώσει ότι:

1.- Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, με την ανακοίνωση Ρομπάϊ- εκ προοιμίου αποδίδει την ευθύνη, της ενδεχόμενης μη τήρησης της εκεχειρίας και μη προόδου της ειρηνευτικής διαδικασίας, στη Ρωσία, η οποία -από μηνών και σε πείσμα αλλεπάλληλων ανατροπών- αγωνίζεται να την προωθήσει.

2.- Γνωστού όντος ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν έπαψε να ζητεί από τους Δυτικούς προστάτες του συνεχώς δραστικότερα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση με την ανακοίνωση Ρομπάϊ το εξωθεί στην επίσπευση ανατίναξης της εκεχειρίας -στην οποία κατέφυγε για την ανασύνταξη των δυνάμεών του- προκειμένου να ξεκλειδώσει τις αντιρωσικές κυρώσεις, έχοντας προεισπράξει το άλλοθι για τον φόνο.

3.- Τα «ασύμμετρα αντίποινα» που προανήγγειλε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέγιεφ, για ενδεχόμενες νέες κυρώσεις, παρά την οδύνη που προκαλούν τα προηγούμενα ρωσικά αντίμετρα στους παραγωγούς της Ευρώπης, είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσουν την κατάσταση μιας ευρωπαϊκής οικονομίας σε επιτεινόμενη ύφεση.

Ποια, επομένως, χωρεί εξήγηση στα σωρευτικά αυτά δείγματα κραυγαλέας πρόκλησης στη λογική, που παρουσίασαν μέσα σε ένα τριήμερο ανακοινώσεις φορέων της ηγεσίας του πρώην φερώνυμου ελεύθερου κόσμου;

Η χαμηλή ποιότητα της ηγεσίας προφανώς δεν αρκεί ως εξήγηση, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την περίπτωση της Ε.Ε., οι αυτοκαταστροφικές αποφάσεις της οποίας εξεγείρουν και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.
Ποια άλλη επιλογή απομένει σε απάντηση του αινίγματος.
Θα ήταν βέβαια εφιαλτικό (;) να δεχτεί κανείς την εξήγηση που πού προτείνει ο Αμερικανός τέως υπουργός στην κυβέρνηση Ρέιγκαν, γνωστός συγγραφέας και δημοσιολόγος Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, στο τελευταίο άρθρο του, με το κατωτέρω απόσπασμα:

« Ο υψηλός αξιωματούχος του Πενταγώνου, που υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής εξέτασης στο διδακτορικό μου , όταν τον ρώτησα πως η Ουάσιγκτων πείθει τους Ευρωπαίους να κάνουν πάντοτε ό,τι τους ζητήσει, μου απάντησε:

« Λεφτά, τους δίνουμε λεφτά».

«Ξένη βοήθεια;» ρώτησα.

« Όχι, δίνουμε στους Ευρωπαίους πολιτικούς αρχηγούς σάκους γεμάτους λεφτά. Είναι για πούλημα. Τους έχουμε αγοράσει .Μας δίνουνε αναφορά»…

Σε παλαιότερο άρθρο του, προ ετών, είχε εξηγήσει ότι ο «υψηλός αξιωματούχος του Πενταγώνου» ήταν ο Υπουργός Αμύνης της κυβέρνησης Ρέιγκαν, τον οποίο είχε παλαιότερα ο Ρόμπερτς καθηγητή στο πανεπιστήμιο. Την ερώτηση του υπέβαλε όταν, νεοδιορισθείς στην κυβέρνηση, τον επισκέφθηκε ως παλαιός φοιτητής του.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top