GuidePedia

0


Στην πλέον απίστευτη και προκλητική κίνηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Βαλκανικό Περισκόπιο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, αναρριχήθηκε στον Όλυμπο με μία παρέα φίλων του και μόλις έφτασε στην κορυφή του Ολύμπου ύψωσε με περηφάνια την παλαιά σημαία της χώρας του, η οποία είναι ο δεκαεξάκτινο Ηλιος της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο (https://twitter.com/AMiloshoski/media).


Το κατόρθωμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Βέστ’ της γειτονικής χώρας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο τίτλο του δημοσιεύματος,  «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα».


Η εν λόγω σημαία έχει καταργηθεί μετά την ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και ΠΓΔΜ (άρθρο 7) και αντικατασταθεί με άλλη, παρόλα αυτά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δηλώνει ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, «Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε”. Εκτός από την ύψωση της σημαίας με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου ο Μιλόσοσκι και η παρέα του τράβηξαν πληθώρα φωτογραφιών με την εν λόγω σημαία καθώς και τη νέα σημαία της ΠΓΔΜ γεμάτοι περηφάνια για το ”κατόρθωμα” τους.
Επιπλέον ο Μιλόσοσκι και η παρέα του κόλλησαν αυτοκόλλητο με τον τίτλο "Δημοκρατία της Μακεδονίας", στον πίνακα του καταφυγίου στον Όλυμπο. Το πιο όμως προκλητικό από όλα είναι ότι ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής Βουλής ανήρτησε τις φωτογραφίες στον Όλυμπο στον προσωπικό του λογαριασμό το twitter.


Η παραπάνω πρόκληση μαζί με πολλές δεκάδες άλλες καταπατούν κατάφωρα την ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και επιβεβαιώνει ότι όπως και η Τουρκία η γειτονική χώρα ουδέποτε πρόκειται να τηρήσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ακόμα και εαν κάποτε επέλθει τελική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στην πορεία το κράτος της ΠΓΔΜ θα τηρήσει την υπογραφή του. Κατά τα άλλα η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι η χώρα μας θα πρέπει να συζητά με ανθρώπους που ουσιαστικά προσβάλουν κατά πρόσωπο την αξιοπρέπεια και την ιστορία των Ελλήνων.          
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top