GuidePedia

0
kggk

To Iσλαμικό κράτος έχει ήδη αποκεφαλίσει δυο λιβανέζους στρατιωτικούς. Πολλά μέλη από άλλες τρομοκρατικές ισλαμιστικές παραφυάδες της Αλ Κάιντα έχουν τώρα ενταχθεί στην ISIS και έχουν ορκισθεί υποταγή στον αμφιλεγόμενο χαλίφη Abu Bakr al-Baghdadi. Οι περισσότεροι ανήκαν στις διάφορες τρομοκρατικές ομάδες που πολέμησαν στη Συρία. Παρακλάδια της ISIS συνεχίζουν να έχουν επαφές με τις υπόλοιπες τρομοκρατικές ομάδες όπως η Jabhat al-Nusra που εμφανίζεται θεωρητικά διαφορετική αλλά ουσιαστικά λειτουργεί και αυτή σύμφωνα με τη στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους που τώρα έχει πάρει την πρωτοπορεία από την Αλ Κάιντα στο παγκόσμιο Τζιχάντ.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Σύμφωνα με πηγή του ειδησεογραφικού Al Monitor που εξειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής, η Hezbollah γνωρίζει ότι αναμένεται πόλεμος στο έδαφος του Λιβάνου έστω και αν οι ντόπιοι ισλαμιστές περιορίζονται σε κλειστά γκρούπ. Είναι γεγονός ότι ήδη έχουν κατασκευάσει υπόγεια τούνελ μέσα από τα οποία θα εφοδιάζονται όπλα αλλά και θα διαφεύγουν με ασφάλεια εκτός συνόρων.

Η Χεζμπολλά εξετάζει με σοβαρότητα τον κίνδυνο μιας οργανωμένης επίθεσης από συνεργαζόμενες εξτρεμιστικές ομάδές στο Λίβανο. Θα στοχεύσουν περιοχές που είναι ή τρωτές ή ευάλλωτες. Δηλαδή ή σουνιτικές ή χριστιανικές αντίστοιχα. Στις χριστιανικές οι κάτοικοι δεν έχουν οργανωθεί με αποτέλεσμα να δίνουν τη δυνατότητα στους ισλαμιστές να τους καταλάβουν και ύστερα να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα. Στις δε σουνιτικές διαβλέπουν τοπική υποστήριξη από τους “συμπαθούντες” ως προς τον έλεγχο των πόλεων και τη στρατολόγηση νέων”μαχητών”.



Εν όψει μιας τέτοιας εκρηκτικής κατάστασης, οι Ταξιαρχίες Αντίστασης του Λιβάνου προετοιμάζονται για την αναβίωσή τους. Αυτές είχαν δημιουργηθεί το 1998 από τη Χεζμπολλά σαν μια εθνική φρουρά που δεχόταν στους κόλπους της όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή υποστήριξης στην οργάνωση, οι οποίοι όμως επιθυμούσαν να πολεμήσουν εναντίον του Ισραήλ.

Μέχρι τώρα αυτές οι ταξιαρχίες υπολειτουργούσαν . Τώρα σύντομα θα κληθούν να διαδρατίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην προστασία και άμυνα της χώρας των ευάλλωτων ή τρωτών περιοχών που ενδεχομένως στοχεύσουν Al Nosra και ΙSIS. Ήδη οι χριστιανοί έχουν δεχτεί με ανακούφιση το σχεδιασμό της Χεζμπολλά για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.


Ένας νεαρός χριστιανός από την κοιλάδα της Μπεκάα , εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οργανώθηκε στις τοπικές επιτροπές προστασίας:

“Αυτό που έγινε στη Μοσούλη είνα μήνυμα για όλους τους χριστιανούς της Ανατολής. Πρέπει μόνοι μας να υπερασπισθούμε τον εαυτό μας”

Ένας άλλος νεαρός σουνίτης από το Νότιο Λίβανο λέει ότι πρόσφατα εκπαιδεύτηκε στις ταξιαρχίες αντίστασης για να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα του.

“Στη Συρία δεν θέλω να πολεμήσω. Είμαι λιβανέζος σουνίτης και το Ισλαμικό Κράτος δεν με αντιπροσωπεύει. Έλαβα εκπαίδευση για να είμαι έτοιμος να τους πολεμήσω αν τυχόν μπουν στο Λίβανο. Στο ίδιο στρατόπεδο είμασταν δεκάδες νεαροί από διαφορετικές θρησκείες. Οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους όλους μας φοβίζουν. Ο ένας στρατιώτης που αποκεφάλισαν ήταν σουνίτης. Δεν τους νοιάζει τι είσαι. Τους νοιάζει μόνο να πιστεύεις στις ιδέες τους. Όλοι οι άλλοι πρέπει να θανατωθούν “

“Δεν θέλω να με σκοτώσουν . Προτιμάω να πεθάνω χρησιμοποιώντας και την τελευταία σφαίρα μου”

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top