GuidePedia

0

Η επιρροή της Τουρκίας είναι εμφανής και στις δύο περιπτώσεις. Τόσο στο θέμα της Βοσνίας ( http://www.balkaninsight.com/en/article/bakir-izetbegovic-turkey-s-friend-in-bosnia ) όσο και από τις δηλώσεις του Προέδρου της πΓΔΜ ( http://www.balkaninsight.com/en/article/macedonia-president-warns-on-balkan-caliphate ).

Η εμμονή της Ελλάδος σε μια ενδοτική εξωτερική πολιτική που ανέχεται κάθε κίνηση της Τουρκίας ακόμα και εις βάρος εδαφικής κυριαρχίας μας, είναι ενα καταστροφικό σπιράλ μείωσης κυριαρχίας που πολύ σύντομα θα βιώσουμε. Είτε με μια μέγγενη Ισλαμικο-Τουρκικού χαρακτήρα που περιγράφεται γλαφυρά στα ξένα άρθρα, είτε με μια πιο άμεση πρόθεση ακύρωσης συνθηκών όπως αυτή της Λωζάνης, επί πεδίου πράξεων.

Στο ισοζύγιο ασφάλειας μεταξύ της Τουρκίας και της χώρας μας τα πράγματα είναι ακόμα πιο άσχημα , ειδικά μετά τις παραγγελίες εξοπλισμού 5ης γενιάς για τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της, ενώ εδώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΥΠΕΘΑ και του αντίστοιχου υπουργού με προγράμματα για τα αεροσκάφη F-16, αντι-αρματικά βλήματα σε κοινοπραξία, την προμήθεια Μ1Α1 κτλ. η πλάστιγγα δείχνει υπέρ Τουρκίας πλέον και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top