GuidePedia

0

Ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, έκανε την εξής δήλωση:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πρωτοβουλία τους, χαιρετίζω την πρόταση για το 1ο ΠΟΜΑΚΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο ο Πομάκος Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, ο οποίος είναι και βασικό στέλεχος του Περιφερειακού Συνδυασμού εθνικού σκοπού που ηγούμαι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και ο αγωνιστής Πομάκος Δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα.

Το κείμενο που συνοδεύει την πρότασή τους, τα λέει όλα:
«Έχοντας πλέον αηδιάσει με όλα αυτά τα ΤΟΥΡΚΟΦΕΣΤΙΒΑΛ που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια στα ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ της Ξάνθης, ΤΟΥΡΚΟΦΕΣΤΙΒΑΛ τα οποία και αποτελούν τη μέγιστη προσβολή για τους προγόνους μας, εμείς και μερικοί ακόμα φίλοι συναγωνιστές ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και μάλιστα άμεσα στη διοργάνωση του πρώτου ΠΟΜΑΚΙΚΟΥ φεστιβάλ κι όταν λέμε ΠΟΜΑΚΙΚΟ το εννοούμε απόλυτα. 
Είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτό που πάμε να κάνουμε και δε ντρεπόμαστε καθόλου να πούμε δημόσια πως χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας, βοήθεια όχι μόνο ηθική αλλά και υλική. 
Έχουμε όμως πίστη και πιστεύουμε πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε. 
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ»
Ως Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και ως ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, θα ζητήσω την στήριξη ΟΛΩΝ, απευθυνόμενος και σε Φορείς που είμαι βέβαιος, ότι θα βοηθήσουν μέσα από την ελληνική, πατριωτική καρδιά τους.

Θα απευθυνθώ για κάθε είδους βοήθεια και στους αρμόδιους της κυβέρνησης, αλλά και στις τοπικές αρχές, κυρίως αυτοδιοικητικές, με την ελπίδα ότι θα αντιληφθούν, ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα «τουρκοφεστιβάλ» που ενθαρρύνει ή στήνει το Προξενείο ΚΑΙ με την ανοχή τους τόσα χρόνια.

Τα Πομακοχώρια, που κάποιοι, δυστυχώς ΚΑΙ του ελληνικού κράτους, θέλουν να αποκαλούν «ορεινό όγκο» για να μην ενοχλούνται το Προξενείο και οι τουρκοπροσκυνημένοι, θα φροντίσουμε να ζήσουν την μαγεία του πολιτισμού και της γλώσσας των τοξοβόλων του Μέγα Αλέξανδρου, των Πομάκων, των χορών και των τραγουδιών τους, βγάζοντας την αποδεδειγμένη αγάπη τους για την πατρίδα τους την Ελλάδα.

Ελπίζω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα κάνει την ανοησία να σαμποτάρει ή να ασκήσει φοβία στους εμπνευστές, δημιουργούς, οργανωτές και συντελεστές του 1ου Πομακικού Φεστιβάλ που αρχίζει να δρομολογείται.

Αυτό είναι μία απλή, φιλική προειδοποίηση».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top