GuidePedia

0

Η Γερμανία σαν επικεφαλής ουσιαστικά της κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής γραμμής έκανε την πρώτη κίνηση.

«Η απόφασή μας δεν είναι μια επιλογή είναι ανάγκη. Το Ισλαμικό Κράτος έχει λάβει μια σκληρή στάση σε όσους διαφωνούν με αυτό είτε είναι Μουσουλμάνοι είτε είναι Χριστιανοί», είπε η Μέρκελ προσθέτοντας ότι «είναι μια γενοκτονία που διαπράττεται μπροστά σε όλους μας!».
Θα παραδεχθεί: «Είναι βέβαιο ότι τα όπλα έχουν πέσει σε λάθος χέρια».
Η Γερμανίδα Καγκελάριος απέκλεισε την παροχή όπλων στους Κούρδους του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK, καθώς και την αποστολή γερμανικών στρατευμάτων μάχης στο Ιράκ.¨ Αύγουστος 24, 2014 http://www.echedoros-a.gr/
Οι Αμερικανοί από δίπλα και παράλληλα, συλλέγουν πληροφορίες για τους τζιχαντιστές του χαλιφάτου και ετοιμάζονται να δράσουν για να εξουδετερώσουν τον ¨κακό δράκοντα¨ και τους δημίους- αποκεφαλιστές της ISIS.
Μάλλον έχουν ανάγκη από τον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ που δεν ¨ευκαιρεί¨ τώρα γιατί τρέχει στα πεδία των μαχών της Ανατολικής Ουκρανίας.
Όπως δημοσιεύει η ‘Αλ Χαντάθ’, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι «τα σύνορα δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο, ώστε να προστατεύσουν τους Αμερικανούς πολίτες από οποιαδήποτε απειλή και θα επεμβαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο».
Απόφαση μετά τον τηλεοπτικό αποκεφαλισμό του Αμερικάνου δημοσιογράφου.
Ο δράκοντας της ISIS αφού χόρτασε από τα αθώα θύματα της Συρίας και του Ιράκ που του πέταξε η Νέα εποχή , τώρα χωνεύει και ετοιμάζεται για νέα σχέδια με νέο εργοδότη.
Το σχέδιο όμως των παλαιών εργοδοτών του ήταν και είναι το μοίρασμα της Μέσης Ανατολής από Τουρκία μέχρι Σινά και Αίγυπτο και παράλληλα το μοίρασμα της ενεργειακής πίτας.
Φυσικά το σχέδιο θα ήταν πλήρες αν έπεφτε ο Άσσαντ της Συρίας και αν η Μουσουλμανική αδελφότητα της Αιγύπτου ήταν στα πράγματα ή αν τα πράγματα στην Τουρκία ήταν ¨πιο κεμαλικά¨.
Μέσα σε αυτό το σχέδιο δρομολογήθηκε και η δημιουργία του Κουρδικού κράτους σαν σύνολο για αυτό και οι πρόσφατες δηλώσεις του Οτσαλάν με την Τουρκική κυβέρνηση. Εδώ σε αυτό το σημείο υπάρχουν κενά δυσερμήνευτα.
Όμως ΦΕΥ κάτι άρχισε να στραβώνει ..
Γι αυτό και οι Γερμανοί αποφάσισαν να δώσουν αξιόπιστα όπλα στους Κούρδους.
Μόλις οι Κούρδοι του Ιρακινού Κουρδιστάν ¨πήραν το ΟΚ¨ για τον στρατιωτικό επανεξοπλισμό τους απαίτησαν όρους συμφωνίας με την ηγεσία του Ιράκ.. διαφορετικά…
«Το περιεχόμενο των κουρδικών απαιτήσεων συνοψίζονται σε τρία σημεία, την καθιέρωση της κουρδικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας, το δικαίωμα του οπλισμού των κουρδικών δυνάμεων Πεσμέργκα και δικαιώματα από την άντληση του πετρελαίου στον προϋπολογισμό της κουρδικής περιφέρειας ώστε να έχει τη δυνατότητα παροχής μισθού στους Κούρδους υπαλλήλους».
Σε περίπτωση που αυτές δεν υλοποιηθούν οι Κούρδοι θα αποσυρθούν, δήλωσαν.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, είπε τα ζητήματα αυτά θα τεθούν προς συζήτηση μαζί με άλλα, των πολιτικών σχηματισμών και ευελπιστεί ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να υπάρξει νέα κυβέρνηση στο Ιράκ, σύμφωνα με το ιρακινό imn. http://www.echedoros-a.gr/
Με λίγα λόγια δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν για να υπάρχει εύλογη αιτία να ανεξαρτοποιηθούν.
Και τότε οι Αμερικάνοι και οι Δυτικοί δεν θα έχουν να κάνουν με τα παζάρια του Τούρκου που προσπαθεί μέχρι και σήμερα να παίζει αφ ενός μέσα στο παιχνίδι της Δύσης και αφ ετέρου να ¨παίζει¨ την
Δύση κλείνοντας κατ ευθείαν συμφωνίες και ενεργειακά project με την Ρωσία.
Τελικά οι τζιχαντιστές σήμερα για ποιους είναι οι πιο χρήσιμοι ηλίθιοι;
Φυσικά σε αυτούς που πληρώνουν καλύτερα και έχουν μάζι τους κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο σε πλιάτσικο και μακελειό.
Εκεί που η επικαιρότητα μιλούσε για διάλυση της Τουρκίας εκεί ξαφνικά εμφανίζεται νέο αίμα ¨γενιτσάρων από την Δύση¨ βλ. Δυτικούς και εγχώριους ισλαμοφασίστες και η γείτονα χώρα ανεβάζει τον ¨αιματοκρίτη ¨της.
Τα φαινόμενα όμως απατούν σφόδρα και ο ένας παίκτης ρίχνει τον άλλο γεωπολιτικό παίκτη.
Όλα όμως τα σχέδια των Δυτικών κινούνται πάνω σε μία σταθερά.
Και η σταθερά αυτή είναι η δημιουργία εξ άπαντος Κουρδικού κράτους έστω και αν αυτό ¨ξαναρίξει¨ τον αιματοκρίτη της Τουρκίας ή την στείλει στην εντατική.
Το χρειάζονται αυτό το κράτος ¨εδώ και τώρα¨ πριν μπει ο Ρωσικός χειμώνας στην Ευρώπη. Και μάλιστα τώρα που αναλαμβάνει ολοφάνερα τις τύχες της Τουρκίας ¨η νέα γενιά πολιτικών¨ της με πρωθυπουργό τον κ. Νταβούντογλου που είναι ο κύριος εκφραστής και μέντορας του νεοθωμανικού προσανατολισμού της.
«Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός». Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος
Μαρτυρίες Προσκυνητών. Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top