GuidePedia

0
20140823_53f85f0fd3df6

Για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να «δράσουν» σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής κατά της Αμερικής, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο που δηλώνει ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γράφει σήμερα η Wall Street Journal.
Προειδοποιώντας για τους κινδύνους του Ισλαμικού Κράτους, το Πεντάγωνο θεωρεί ότι η διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Συρία πιθανόν να είναι απαραίτητη, μετά τις αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες που σταμάτησαν την προέλαση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ιράκ κι ενώ η Δύση είναι συγκλονισμένη από την ωμή εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.
Χθες, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει επίσης ότι πιθανόν να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
«Αν δούμε μια συνωμοσία κατά των Αμερικανών, μια απειλή για τις ΗΠΑ απ” οπουδήποτε, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα κατά της απειλής αυτής», δήλωσε ο Μπεν Ροντς, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.
«Το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές: αν επιτίθεστε στους Αμερικανούς, θα σας αναζητήσουμε όπου κι αν βρίσκεστε, και αυτός θα είναι ο στόχος του σχεδιασμού μας τις προσεχείς ημέρες».
Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι η προετοιμασία επιθέσεων εναντίον «πολύ σημαντικών στόχων», όπως ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης μπορεί να διαρκέσει από «μία ώρα έως μια εβδομάδα. Αν πρόκειται για στρατόπεδα εκπαίδευσης, θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε επίθεση πολύ σύντομα», τόνισε.
Μετά την ίδρυση ενός χαλιφάτου στα τέλη Ιουνίου, το Ισλαμικό Κράτος προέλασε σε περιοχές και πρόσθεσε μια λωρίδα του βορείου Ιράκ στα εδάφη που έχει καταλάβει στην ανατολική Συρία.
Απέναντι στην προέλαση αυτή, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε την έναρξη αεροπορικών επιδρομών για να βοηθήσει τις ιρακινές και τις κουρδικές δυνάμεις να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στο βορρά της χώρας. Ωστόσο αν η Ουάσινγκτον χρειαστεί να αρχίσει στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, αυτό θα σημάνει αλλαγή στην επιφυλακτική στάση που τηρεί στη συριακή σύγκρουση.
Ο απολογισμός του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ο οποίος μαίνεται εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια, διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο για να ξεπεράσει τους 191.000 νεκρούς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top