GuidePedia

0
b_300_200_16777215_00_images_Tsiboukis_George_pyrkagia-arxeio1.jpg

Μία άγνωστη διάσταση του Ιερού Πολέμου (Τζιχάντ) των εξτρεμιστών Μουσουλμάνων φέρνει στην επιφάνεια με δημοσίευμα του στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Πύραρχος και πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης. Όπως αναφέρει σε τεκμηριωμένο άρθρο του ο Έλληνας αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο βασίζεται σε σειρά διεθνών αναλύσεων και πληροφοριών, η πρόκληση μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αποτελεί ένα από τα πιθανά νέα μέσα εφαρμογής του Ιερού Πολέμου (Τζιχάντ) των εξτρεμιστών Μουσουλμάνων.

Μία από τις πρώτες αναλύσεις του ζητήματος πραγματοποιήθηκαν από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη (ε.α) Jonathan Fighel ο οποίος σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2008 στην ιστοσελίδα «Τhe International Institute for Counter-Terrorism», περιγράφει πως ριζοσπαστικές ισλαμικές οργανώσεις έχουν συμπεριλάβει τις επιθέσεις μέσω δασικών πυρκαγιών στην τακτική τους. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του ο Αμερικανός Συνταγματάρχης με μακρά θητεία στον Τομέα των Πληροφοριών, «Ήδη από το Νοέμβριο του 2007, ριζοσπαστικά ισλαμικά φόρουμ διατυπώνουν τέτοιες θεωρίες.
Μια από τις  ιστοσελίδες που συνδέονται με τις ιδέες της Αλ Κάιντα, που ονομάζεται “Al-Ikhlas Islamic Network” δημοσίευσε εκτενές μήνυμα, στο οποίο υποστήριξε ότι οι εμπρησμοί είναι μια αποτελεσματική μορφή δράσης, η οποία δικαιολογείται από τον ισλαμικό νόμο στο πλαίσιο του «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».
Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα  “Al-Ikhlas Islamic Network” συμβουλεύει «να θυμόμαστε το «Δάσος Τζιχάντ» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι "οι πυρκαγιές προκαλούν οικονομική ζημία και ρύπανση».. και η ιστοσελίδα καταλήγει: «Φανταστείτε, αν μετά από όλες τις απώλειες που προκαλούνται από μια τέτοια περίπτωση, μια Τζιχάντ οργάνωση,  διεκδικήσει την ευθύνη για τις δασικές πυρκαγιές, το επίπεδο του φόβου που θα κυριαρχήσει στους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Αυστραλία.».
Σύμφωνα με το άρθρο του Γιάννη Σταμούλη μία ακόμη ιστοσελίδα,  η  "Al-Jazeeratalk.net" δημοσίευσε ένα παρόμοιο μήνυμα στις  27 Δεκεμβρίου 2007,  υπενθυμίζοντας στους  υποστηρικτές της:  “να μην ξεχνάμε το δάσος Τζιχάντ καλοκαίρι", προσθέτοντας «αυτή είναι μια πρόσκληση προς τους μουσουλμάνους της Ευρώπης και την Αμερική, την Αυστραλία και τη Ρωσία να καίνε τα δάση».
Όπως σημειώνει ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, η παραπάνω ανάρτηση ισχυρίζεται ότι το κάψιμο των δέντρων, ως μέθοδος πολέμου, επιτρέπεται στο Ισλάμ και παραθέτει αποσπάσματα από το Κοράνι. Τα «οφέλη» από τις πυρκαγιές,  όπως περιγράφονται είναι  ότι προκαλούν θύματα, χτυπούν το  τουριστικό εισόδημα, δημιουργούν ελλείψεις  ξυλείας  τόσο για οικιακή, όσο και βιομηχανική  χρήση, καθώς  και σε  φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ εξουθενώνουν  τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Τέσσερα χρόνια μετά την δημοσίευση του άρθρου του Αμερικανού Συνταγματάρχη, τον Οκτώβριο του 2012 η ρωσική ιστοσελίδα  http://en.ria.ru/ δημοσιεύει δηλώσεις του αρχηγού των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας Alexander Bortnikov, σύμφωνα με το οποίο, «Η Αλ Κάιντα είναι υπεύθυνη για την πρόσφατη έξαρση των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη». Σύμφωνα με το Ρώσο αξιωματούχο, «Οι Δασικές πυρκαγιές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να θεωρείται μία από τις νέες τακτικές στην στρατηγική της  Αλ Κάιντα, τακτική που  επιτρέπει την πρόκληση σημαντικής ζημίας στην οικονομία και το ηθικό, χωρίς καμία σοβαρή προετοιμασία, τεχνικό εξοπλισμό ή οικονομική δαπάνη».
Αξίζει να επισημανθεί όπως σημειώνει στο άρθρο του ο Έλληνας αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος ότι τον  Ιούνιο του 2013 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πολιτεία του Colorado, η Αμερικανίδα ειδική αναλύτρια για θέματα τρομοκρατίας και διευθύντρια του κέντρου ερευνών American Center for Democracy, Rachel Ehrenfeld, δημοσίευσε σχετική ανάλυση της στην ιστοσελίδα  «The American Center for Democracy» με τίτλο «Πόλεμος Φωτιάς».
Στην ανάλυσή της η Rachel Ehrenfeld αναφέρεται στους προβληματισμούς των ειδικών για τα αίτια της δολοφονικής αυτής δασικής πυρκαγιάς, υπενθυμίζοντας  ότι σε μια παρουσίαση που είχε πραγματοποιηθεί το 2012 από τον Bill Scott, ειδικό στην εναέρια δασοπυρόσβεση στις Δυτικές ΗΠΑ, επισημάνθηκε σχετικό άρθρο που είχε δημοσιευτεί στα αγγλικά σε περιοδικό της Αλ-Κάιντα, με  τίτλο  “It Is of Your Freedom to Ignite a Firebomb,” και το οποίο περιελάμβανε οδηγίες για την κατασκευή  εμπρηστικών βομβών για δασικές πυρκαγιές.
Όπως επισημάνει ο ανήσυχος Έλληνας αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, οι τελευταίες εξελίξεις με το κίνημα των Τζιχαντζιστών, δημιουργούν την ανάγκη μελέτης και της παραπάνω οπτικής δηλ της χρήσης των δασικών πυρκαγιών ως μέσου από τους Τζιχαντιστές για την επίτευξη των στόχων τους. Διότι μπορεί η συντριπτική  πλειονότητα των μουσουλμάνων, να μην έχει καμία σχέση  με τον παραπάνω εξτρεμισμό και ειδικά στην πατρίδα μας, όπου υπάρχει μακρά ειρηνική  και δημιουργική συγκατοίκηση με την αντίστοιχη μειονότητα, όμως στα  αυτιά των φανατικών εξτρεμιστών η ρήση, «ούτε οι περιουσίες τους, αλλ΄ ούτε και τα παιδιά τους θα ωφελήσουν σε τίποτε τους άπιστους, μπροστά στον ΑΛΛΑΧ. Οι ίδιοι αυτοί δεν θ αποτελέσουν τίποτε άλλο, παρά καύσιμο για τη Φωτιά…Εκείνοι όμως που αρνούνται την πίστη, ούτε οι περιουσίες τους, ούτε τα αμέτρητα παιδιά τους θα ωφελήσουν σε  τίποτα, μπροστά στον ΑΛΛΑΧ. Θα είναι σύντροφοι της Φωτιάς όπου για πάντα θα παραμείνουν.» (παρ.10,1116 Κεφ. Ο οίκος Ιμραν ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙΟ), μπορεί να περάσει από το μεταφορικό του θεολογικού  λόγου σε  πρακτική  κοινωνικής δράσης με ολέθρια αποτελέσματα
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top