GuidePedia

0


Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη επέμενε να τοποθετήσει παρατηρητές του στην Τουρκία, οι οποίοι θα επέβλεπαν την προεκλογική εκστρατεία και την εκλογική διαδικασία για την, πρώτη, άμεση εκλογή προέδρου στη γειτονική χώρα. Παρά τις γνωστές γκρίνιες του Ερντογάν οι παρατηρητές πήγαν στην Τουρκία και ήδη ανακάλυψαν πράγματα και θαύματα.

«Οι προεκλογικές δραστηριότητες του πρωθυπουργού είναι εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες συνήθως συνδυάζονται με επίσημες κυβερνητικές ενέργειες. Οι άλλοι υποψήφιοι δεν απολαμβάνουν της ιδίας δημοσιότητας. Αυτό που κυριαρχεί στις προεκλογικές ομιλίες είναι τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, της Συρίας και του Ιράκ.
»Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Ερντογάν είναι καλά οργανωμένη, πλούσια χρηματοδοτούμενη και προβάλεται ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ, συνδυαζόμενη με τα ταξίδια του πρωθυπουργού ανά την Τουρκία, όπου πάντα οι δήμαρχοι οργανώνουν μεγάλες συγκεντρώσεις. Σε λόγο του κ. Ερντογάν στο Ορντού μοιράστηκαν μέχρι παιχνίδια στα παιδιά και εσάρπες στις γυναίκες», αναφέρει η αναφορά των παρατηρητών και συνεχίζει, καταγράφοντας τη διανομή, πόρτα-πόρτα, από μέλη του κόμματος του Ερντογάν, χαρτοκιβωτίων με τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη.

Αν και ο εκλογικός νόμος στην Τουρκία δεν επιβάλει στα κόμματα να δηλώνουν τις πηγές χρηματοδότησής τους, είναι φανερό ότι Ερντογάν, χρηματοδοτείται αφειδώς, πιθανότατα και απευθείας από τον κρατικό κορβανά, όπως καταγγέλλουν οι αντίπαλοί του, όπως σχεδόν θεωρούν δεδομένο και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, οι οποίοι δηλώνουν πως η πράξη αυτή είναι παράνομη, ακόμα και στην Τουρκία.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top