GuidePedia

0


Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Σας είπα, ότι τη βόμβα για τα Χημικά θα τη ρίξω εγώ. Τον λόγο μου τον κρατάω. Την πρώτη φορά πήγαν να μειώσουν την Ελληνική ΑΟΖ με την ιστορία με τη Στρογγύλη και τους πρόλαβα… Τη δεύτερη φορά επαναλαμβάνουν τα ίδια με άλλο τρόπο, δηλαδή με τα Χημικά και με την Ευρωπαική Οδηγία… Πρίν σας εξηγήσω γιατί το πιστεύω αυτό, θα πρέπει να αναφερθώ στην προπαγάνδα και στη προσπάθεια της να αποπροσανατολίσει ή στην άλλη της μορφή, την πιο άγρια και απεχθή, να εκφοβίσει. Tο λάθος είναι και στη σκέψη.
Έχω μιλήσει για την Ελληνική ΑΟΖ, για τους υδρογονάνθρακες και τα Χημικά σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. “Ειδικός” είναι αυτός που ένα θέμα μπορεί να  το αναλύσει απο περισσότερες πλευρές. Αυτός είμαι εγώ. Στην Ελλάδα όταν λέω κάτι πολλοί επαρχιώτες ή και κεντρικοί δημοσιογράφοι θέλουν να ρωτούν για επιβεβαίωση μετά απο εμένα ενα ντόπιο επιστήμονα. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει λόγος όταν γίνεται αυτό. Άλλες φορές πίσω απο αυτό κρύβονταν οι ευρωεκλογές και άλλες φορές παιγνίδια μειοδοσίας και συγκάλυψης εθνικών θεμάτων. Τα γατάκια…
Μιά απο τις διαφορές που έχει η ΑΟΖ απο την υφαλοκρηπίδα είναι ότι στην ΑΟΖ υπάρχει εκμετάλλευση του υγρού στοιχείου, δηλαδή της αλιείας. Η ΑΟΖ είναι Ελληνικό έδαφος και αν κάποιος παραδώσει Ελληνικό έδαφος με το υπάρχον σύνταγμα είναι προδότης.
Η Ελλάδα δεν έχει σοβαρή εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση έχει παραδώσει την Εθνική κυριαρχία αλλά και η αντιπολίτευση πέρα απο τα καρότα δεν έχει επιδείξει καμμιά σοβαρή πρωτοβουλία. Είναι χώρια στα κανάλια και μαζί στις μάσσες και στο κρεββάτι. Τουλάχιστον έτσι το φαντάζομαι.
Όπως γνωρίζετε, τα Ελληνικά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι τα 6 νμ. Προκειμένου οι άντρακλες πολιτικοί να διεκδικήσουν τα 12 νμ που είναι τα χωρικά ύδατα για όλες τις χώρες της ΕΕ βγάζουν νόμους με τους οποίους απαιτούν να σταματάει κατά καιρούς η αλιεία μέσα σε αυτά.
Πρόσφατα ένας βουλευτής της ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απο τη Κρήτη δήλωσε ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Αυτό δεν είναι τυχαίο με όσα θα σας πώ στη συνέχεια.
Σε προηγούμενο άρθρο μου εδώ αναφέρθηκα στην περίεργη συμπεριφορά του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, απέναντι στο θέμα των Χημικών, δεδομένης της ευαισθησίας του σταθμού σε περιβαλοντολογικά θέματα.  Μια μέρα μετά απο όσα έγραψα, ένας Καθηγητής ο Βαγγέλης Πισσίας παρετήρησε ότι δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται από τις 24 Μαΐου και έως τις 15 Ιουλίου η αλιεία σε περιοχές της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, περιοχή της Μεσογείου όπου αναμένεται να ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.
Ακούστηκαν πολλά στη Κρήτη για το θέμα. Μερικοί όπως έμαθα του επιτέθηκαν, διότι ταύτιζε τη περίοδο της εργασίας εξουδετέρωσης των Χημικών της Συρίας με τη συγκεκριμένη απαγόρευση λέγοντας ότι υπήρχε για το θέμα αυτό Ευρωπαική Οδηγία.
Το λάθος των δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με το θέμα, όσων καλοπροαίρετα εξέφρασαν απόψεις αλλά και όσων παρότρυναν τον Εισαγγελέα Ηρακλείου να ερευνήσει το θέμα των καταγγελιών Πισσία, όπως π.χ. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχελογιαννάκης είναι ότι δεν ερεύνησαν και δεν έδειξαν σε χάρτη απο τεμπελιά, απο ανικανότητα, απο επαγγελματική ασυνειδησία ή δεν ξέρω τι άλλο, ποιές είναι οι περιοχές στις οποίες έχει απαγορευθεί η αλιεία απο την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό το έκανα εγώ…
Ας δούμε στο χάρτη που ακολουθεί τις περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η αλιεία απο τη κυβέρνηση Σαμαρά, που ήδη έχει παραδώσει την Εθνική κυριαρχία. Είναι οι περιοχές 20, 22 και 23.

Αν δούμε το χάρτη της Ελληνικής ΑΟΖ στη κορυφή του άρθρου, οι περιοχές 20, 22 και 23 ανήκουν στην Ελληνική ΑΟΖ. Που είναι όμως η περιοχή 24 ή έστω ένα μέρος της περιοχής 24 που και αυτή ανήκει στην Ελληνική ΑΟΖ αλλά την οποία παρανόμως επιθυμεί να συμπεριλάβει στην ΑΟΖ της η Τουρκία;
Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ αντί για τον παραπάνω χάρτη; Γιατί εξαιρέθηκε το Καστελόριζο που ανήκει στην περιοχή 24;
Νομίζω, ότι αφελής ο Ελλληνικός λαός είναι αλλά ηλίθιος όχι.
Με τον τρόπο που η Ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε την απαγόρευση έμμεσα αλλά ξεκάθαρα αποδέχεται την Τουρκική άποψη
  1. ότι η Ελληνική ΑΟΖ δεν ακουμπάει την Κυπριακή και
  2. ότι η Τουρκική ΑΟΖ ακουμπάει την Αιγυπτιακή.
Με αυτή τη κυβέρνηση, με αυτή την αντιπολίτευση και με αυτή τη δημοσιογραφία δεν χρειάζεται κανείς να έχει εχθρούς. Οι εχθροί είναι μέσα στην Ελλάδα και κατέχουν τις θέσεις που πρέπει. Μια παρείτσα είναι όλοι.
Κοιμάστε ακόμη;

Δημοσίευση σχολίου

 
Top