GuidePedia

0
Image

25.07.2014

Ο Ψυχρός Πόλεμος είναι ξανά εδώ. Οι επιθέσεις που δέχεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από την κατάρριψη του Μπόϊνγκ, απ΄ όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης έχουν αυτό το πνεύμα. Το περιοδικό TIME παίρνει τη σκυτάλη και στο εξώφυλλο του τεύχους Αυγούστου που θα κυκλοφορήσει παρουσιάζει τον Πούτιν ως υπεύθυνο για την “επιστροφή του Ψυχρού Πολέμου”!

Τι γράφει το άρθρο που υπογράφει ο Simon Shuster (Σάιμον Σιούστερ) που βρίσκεται σε αποστολή στην Ουκρανία;

  • “Ο Πούτιν προελαύνει επιχειρώντας να διασπάσει περισσότερο την Ευρώπη, να καταστρέψει την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και να επιβάλλει τη ρωσική επιρροή σε όλο τον κόσμο”.
  • “Ο Πούτιν έχει το ταλέντο να προκαλεί προβλήματα που μόνο εκείνος μπορεί να λύσει. Το έκανε στη Συρία…Οι δυτικοί προσπαθούν να αποφέυγουν τις κρίσεις ,αλλά ο Πούτιν τις επιδιώκει. Στην Ουκρανία μόλις μια φιλοδυτική κυβέρνηση πήρε την εξουσία έδρασε αμέσως προσαρτώντας τη Κριμαία”.
  • “ Ο Πούτιν έχει συμμάχους στην Ευρώπη όπως την Ιταλία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει και την προεδρία της ΕΕ και έχει πιέσει κατά των οποιωνδήποτε κυρώσεων που θα μπορούσαν να κάνουν σοβαρή ζημιά στη ρωσική οικονομία. «Οι Ευρωπαίοι είναι σε πανικό πάνω από τη γραμμή των ΗΠΑ για τις κυρώσεις», λέει ο Σεργκέι Μακρόφ , σύμβουλος στο Κρεμλίνο. «Η ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία που θα βρει για να απομακρυνθεί από την γραμμή των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα το κάνει»,σημειώνει το δημοσίευμα του TIME.
  • “O Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να συρρικνώσει την αμερικανική επιρροή και θέλει μια Ευρώπη από την Πορτογαλία έως τις ρωσικές ακτές του Ειρηνικού με τη Μόσχα στο επίκεντρο”.
Το άρθρο είναι προκλητικά μονόπλευρο δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση. Ακόμη και η “αλεπού” της αμερικανικής διπλωματίας ο Κίσσινγκερ έχει κατηγορήσει την Δύση για τον προκλητικό και ωμό τρόπο που επιχειρήθηκε η “εισβολή” ευρωπαίων και αμερικανών στην “αυλή” του Πούτιν.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ευθύνες της Μόσχας, αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι τον Ψυχρό Πόλεμο δεν τον επαναφέρει η Ρωσία μόνη της. Η Δύση έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Και το δημοσίευμα του TIME είναι μία ακόμη απόδειξη γι΄ αυτό.




πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top