GuidePedia

0

09.07.2014

Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ και τα προάστιά του και αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome (
διαβάστε εδω ποια ειναι η ακριβη ασπίδα "Σιδηρός Θόλος" του Ισραήλ), μετέδωσε το ραδιόφωνο του στρατού, ενώ συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα η ισραηλινή επιχείρηση Protective Edge στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι σειρήνες ήχησαν το πρωί στην παράκτια πόλη του Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ. Οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αναχαίτισης πυραύλων, πρόσθεσε το στρατιωτικό ραδιόφωνο υπενθυμίζοντας ότι χθες το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ αποτέλεσαν στόχο ρουκετών που ερρίφθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας, έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι ισλαμιστές της Χαμάς στη Γάζα διαθέτουν δεκάδες ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να πλήξουν περισσότερο από ποτέ το εσωτερικό του εδάφους του.

Ωστόσο η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 160 επιδρομές εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τη χθεσινή νύχτα, απαντώντας στη συνέχιση της ρίψης ρουκετών κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.
"Πραγματοποιήθηκαν 160 επιδρομές τη νύχτα, αυξάνοντας σε 430 τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη της στρατιωτικής μας επιχείρησης Protective Edge", δήλωσε ο εκπρόσωπος, στρατηγός Μότι Αλμοζ στο ραδιόφωνο του στρατού αναφέροντας ότι στόχος των επιδρομών ήταν 120 εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, 10 θέσεις διοίκησης της Χαμάς και "πολλές υπόγειες σήραγγες".

Μεταξύ άλλων στόχων που επλήγησαν ήταν δύο σπίτια "στρατιωτικών ηγετών της Χαμάς" και "γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της Χαμάς", πρόσθεσε ο στρατηγός. "Η επιχείρησή μας θα επεκταθεί τις προσεχείς ημέρες", τόνισε αρνούμενος να δώσει διευκρινίσεις για σχέδια μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλος εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι τέσσερις ρουκέτες ερρίφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.
Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε χθες την ανάκληση 40.000 εφέδρων στο πλαίσιο της προετοιμασίας πιθανής χερσαίας επιχείρησης.
Ενισχύσεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Γάζα, όπου ήταν ορατά στρατεύματα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Χθες η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ, αντιδρώντας στην ισραηλινή "Οperation Protective Edge" εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 28 μελών του.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top