GuidePedia

0

Και ο Ερντογάν ανακάλυψε τον ανθρωπισμό! Ίσως ακούγεται ως τίτλος ταινίας επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως αλήθεια. Ο Ερντογάν, αυτός που ουσιαστικά αν δεν ξεκίνησε, τουλάχιστον κλιμάκωσε τον πόλεμο στην Συρία, με τους 200.000 νεκρούς, αυτός που ενίσχυσε τους παρανοϊκούς ομόδοξούς του, του ISIL στο Ιράκ, αυτός ο ίδιος κύριος, ανακάλυψε ότι στη Γάζα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, λόγω των καταστροφικών ισραηλινών επιθέσεων.
«Αναρωτιέμαι πως μπορεί να υπάρξει εξήγηση για όσα έκανε το Ισραήλ, στα ανθρώπινα πλάσματα, ανεξαρτήτως θρησκείας ή δόγματος στο οποίο ανήκουν;», δήλωσε ο Ερντογάν. «Ο ΟΗΕ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα υπεύθυνος. Πάντοτε ρωτούσα τον ΟΗΕ, τι υπηρετείς; Γιατί ιδρύθηκες; Για να φέρεις ειρήνη; Αν ο ΟΗΕ δεν μπορεί να εκτελέσει την αποστολή του τότε πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Κοιτάξτε το Συμβούλιο Ασφαλείας. Για όλα μιλούν μόνο πέντε κράτη», είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε επίσημο γεύμα προς τιμή των ξένων πρεσβευτών στην Άγκυρα.
«Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είναι, σίγουρα, αγαπητός. Πότε όμως αυτός που λέει την αλήθεια είναι αγαπητός; Παρόλα αυτά εμείς θα εξακολουθούμε να λέμε την αλήθεια», κατάληξε ο Ερντογάν. Φυσικά, ο Ερντογάν επίσης παρέλειψε να αναφέρει ότι λέει την αλήθεια όποτε τον συμφέρει και, για την ακρίβεια, λέει τη δική του αλήθεια.

Γιατί το να μιλάει ο Ερντογάν για σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ δεν προκαλεί απλώς θυμηδία, αλλά μάλλον εντάσσεται στην κατηγορία των ανεκδότων για… εντελώς «ξανθιές». Άσχετα δε με τη Γάζα, για την περίπτωση της οποίας «παρέλειψε» να αναφέρει ότι η Χαμάς απέρριψε την εκεχειρία, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον ΟΗΕ και για την Συρία, γιατί δεν έλαβε μέριμνα για τη «φονική σύγκρουση που διεξάγεται στα σύνορα της Τουρκίας». Και αποδεικνύεται ο κύριος αυτός κάτι χειρότερο από ψεύτης και υποκριτής, αποδεικνύεται άτιμος.
Και φυσικά, ο Ερντογάν ποσώς κόπτεται για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, η οποία εξάλλου δεν υφίσταται, ακόμα και τώρα, αφού Ισραήλ και Αίγυπτος εξασφαλίζουν τον εφοδιασμό της. Απλώς, ο κύριος αυτός ενδιαφέρεται να ξαναγίνει η Τουρκία μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – αυτού που καταγγέλλει – για την περίοδο 2015-16. Η επιλογή δε των μελών θα γίνει τον Οκτώβριο και μέχρι τότε ο Ερντογάν ανέλαβε να βάλει τάξη στον κόσμο, άσχετα αν αυτός ανακάτεψε, κυριολεκτικά, την κόλαση, στη Μέση Ανατολή.
Συνεχίζοντας την ομιλία του πάντως, ο Ερντογάν, φρόντισε να γκρεμίσει κάθε γέφυρα με το Ισραήλ, δηλώνοντας, υπό τις παρούσες συνθήκες (ποιες, τις προεκλογικές;), δεν τίθεται θέμα ομαλοποίησης των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ. «Αν από τη μια μεριά ρίχνεις 500 τόνους βομβών και σκοτώνεις αμάχους, μετά δεν μπορείς να μιλάς για ομαλοποίηση των σχέσεων», είπε, ως αν να ήταν το Ισραήλ που παρακαλούσε για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία, ξεχνώντας πάντα και τις εκατοντάδες ρουκέτες της Χαμάς φυσικά, της οποίας αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος, αν όχι ο εκπρόσωπος τύπου της.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο φωστήρας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια μεσολάβησης που ανέλαβε η Τουρκία, μιλώντας όμως μόνο με τη Χαμάς, αλλά όχι με το Ισραήλ. Ο Νταβούτογλου είπε ότι είχε επαφές με την κυβέρνηση του Κατάρ και το Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για το ίδιο θέμα. Αφού δεν το έστειλαν στο διάβολο επισήμως από το Τελ Αβίβ…

«Ζήτησα από τον Αμπάς και τον ηγέτη της Χαμάς, Μεσάαλ, να διατηρήσουν την κυβερνητική τους ενότητα, υπό κάθε περίσταση», είπε, ασκώντας παράλληλα κριτική στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, γιατί τηρούν φιλοϊσραηλινή στάση, στιγματίζοντας το ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ. Κατά τον Νταβούτογλου το Ισραήλ επιδιώκει να εξοντώσει τη Χαμάς και να εγκαθιδρύσει μια φιλική προς αυτό κυβέρνηση στη Γάζα. Παράλειψε, φυσικά, και αυτός να αναφέρει έστω, ότι η Χαμάς ξεκίνησε τη σύγκρουση. 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top