GuidePedia

0

Βρίσκει σανίδα σωτηρίας στη Χουριέτ που του πλέκει το εγκώμιο και τον αποκαλεί αναπληρωτή πρωθυπουργό

Σανίδα... σωτηρίας στη «Χουριέτ», την εφημερίδα που έστησε την ιστορία των Ιμίων, βρήκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να δώσει μια... δροσερή συνέντευξη για τα «καυτά» θέματα. Και αυτό, την ώρα που ακόμη δεν έχει σβήσει η φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις της Κύπριας ευρωβουλευτίνας Ελένης Θεοχάρους, η οποία τον κατηγόρησε για τη στάση ουδετερότητας απέναντι στην Τουρκία, και λίγες ημέρες μετά τις σοκαριστικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ και εκλεκτού του Αναστάσιου Μητσιάλη, που μιλούσε για τουρκοκυπριακό λαό και για αμοιβαίες υποχωρήσεις με τον Αττίλα!

Η... φιλόξενη «Χουριέτ», η οποία δεν χάνει ευκαιρία να αναπαραγάγει όλες τις εντολές των γερακιών της Αγκυρας, αποκαλεί τον Ευ. Βενιζέλο αναπληρωτή πρωθυπουργό και του έδωσε βήμα για να εκφράσει την εκτίμηση ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα μπορούσαν «να δημιουργήσουν ένα νέο μομέντουμ για την υπέρβαση των χρόνιων σημείων τριβής» εκφράζοντας την αισιοδοξία του τόσο για το μέλλον των διμερών σχέσεων όσο και για τον σταθεροποιητικό ρόλο που οι δύο χώρες θα μπορούσαν να παίξουν για ολόκληρη την περιοχή!

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η Αγκυρα συνεχίζει τα βρόμικα παιχνίδια της στην περιοχή και κατά του Ελληνισμού, ισχυρίζεται ότι «σε μια στιγμή αβεβαιότητας και περιφερειακής αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο η ελληνοτουρκική συνεργασία είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και θα πρέπει να διαφυλαχθεί, γιατί αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για όλη την περιοχή», ξεχνώντας τις τουρκικές προκλήσεις, τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τις... κρουαζιέρες  που κάνουν τα τουρκικά πολεμικά στα ελληνικά νησιά!

Συνεχίζοντας τη λογική του Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο, την ώρα που η Αγκυρα παραβιάζει συνεχώς την κυπριακή ΑΟΖ, να προτείνει στους Τούρκους να συνεργαστούμε με «πολιτισμένο τρόπο» σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην ενέργεια (!) και είδε «νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών»!
Οσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι περιμένουν μια «θετική απάντηση» από τους Τουρκοκυπρίους μετά τις πρόσφατες προτάσεις λέγοντας:
«Πιστεύουμε, επίσης, ότι θα ήταν θετικό να υπήρχε μια ευνοϊκή απάντηση από τους Τουρκοκύπριους και την τουρκική πλευρά στις πολύ εποικοδομητικές προτάσεις που κατέθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με έμφαση στο άνοιγμα της Αμμοχώστου».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε, τέλος, τη διεξαγωγή τρίτης συνάντησης του Συμβουλίου Υψηλής Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας πριν από το τέλος του έτους.

Νίκος Ελευθερόγλου
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top