GuidePedia

0
ΦΩΤΟ 1 (2)

Αυτός ο χάρτης δείχνει τους κύριους αγωγούς φυσικού αερίου που περνούν μέσω της Ουκρανίας, και της εξάρτησης της ΕΕ από τη Ρωσία για την ενέργεια.Σχεδιασμός:
Οι επόμενες μέρες στην μελαγχολική Ευρώπη μέσα από εικόνες- γραφικών.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν και να συμπεριλάβουν στην ατζέντα τους όλο το εύρος των κυρώσεων προς την Ρωσία;
Τι θα φέρει ο φετεινός Ευρωπαϊκός χειμώνας;
Δίψα για ρωσικό αέριο και αναμνήσεις από καλές αλλά περασμένες εποχές φτηνής ενέργειας καθότι οι Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να επιβάλλουν κυρώσεις στον πρώην ενεργειακό συνεταίρο τους.
1914 – 2014 φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και όμως ξαφνικά οι καρδιές στην Ευρώπη παγώσανε όπως τότε.
Η Ιστορία επαναλαμβανόμενη δείχνει ότι πριν την πολεμική αναμέτρηση προηγείται η οικονομική αναμέτρηση των αντιπάλων και αυτό σήμερα συνιστά το καθεστώς των οικονομικών κυρώσεων που φέρνει σαν καταιγίδα άπειρες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Αυτό δείχνει άλλωστε και το παρακάτω γραφικό εμπορικών ροών στις καλές εποχές που όπως φαίνεται θα γίνουν παρελθόν και για την Ευρώπη και για την Ρωσία.
ΦΩΤΟ 2 (1)
Φώτο – ΓΡΑΦΙΚΟ από http://edition.cnn.com/
Οι Αμερικάνοι ¨προπονούν¨ τους Ευρωπαίους στην νέα πραγματικότητα όπως φαίνεται και σε άρθρο της Ιβάνα Kottasova του CNN στις 22 Ιουλίου με τον τίτλο ¨δίψα της Ευρώπης για το Ρωσικό αέριο¨ από το οποίο αντλήσαμε και τα παραπάνω γραφικά που μας εξηγούν τι έπεται.
Το τι έπεται στην Ευρώπη και το τι έρχεται στην Ελλάδα…
Ο παγωμένος αέρας που θα κατακλύσει την Ευρώπη μπορεί να ¨παγώσει¨ τα μνημόνια της Ελλάδος και της Κύπρου;
Ο ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑΣ επαληθεύεται; ¨ Δεν θα προλάβουν¨
Σε λίγο δεν θα πέφτουν μόνο αεροπλάνα, θα ¨πέφτουν¨ και οικονομίες χωρών εκτός των προγνωστικών.
¨ Δεν θα προλάβουν¨ οι αναίσχυντοι τοκογλύφοι να ¨χορτάσουν¨ την απληστία τους με την Ελλάδα γιατί όπως φαίνεται θα μείνουν οικονομικά μετέωροι στις χώρες τους και ταυτόχρονα θα τους κοπεί η όρεξη για ξένα πετρελαιοχώραφα γιατί θα ασχολούνται με άνθρακες.
¨με την μπουκιά στο στόμα θα ξεκουμπιστούν και θα φύγουν¨ γιατί θα τους πιέζουν κατακλυσμιαίες οικονομικές και γεωπολιτικές ανατροπές.
Πριν μας δαγκώσουν όμως για τελευταία φορά θα θελήσουν όπως πάντα να μας κάνουν κακό.
Η καλοκαιρινή ραστώνη πάντα βλάπτει την ¨ εθνική υγεία¨ μας, βλ Κύπρος 74.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top