GuidePedia

0
19-7-2014


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Τις μέρες μας ακούω πολλούς καθηγητές και καθηγητάδες να μιλούν για ηθική. Τους ακούω να ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες “έκλεβαν” και “κλέβουν” ακόμη ο ένας απο τη τσέπη του άλλου. Τί υποκρισία και τί βαθυστόχαστη αμάθεια. Τι πνευματική αλητεία. Τι ανήθικος χλευασμός απέναντι στους μη έχοντες και στους μη κατέχοντες. Tϊ αγένεια. Tί απρέπεια. Τί ντροπή. Τι θράσος απέναντι στο αποτέλεσμα, το δικό τους αποτέλεσμα. Τι φασισμός και τι ρατσισμός εσχίστης μορφής.
H απάντηση σε όσα με θράσος ισχυρίζονται ακόμη, είναι πολύ απλή. Για να υπάρξει ηθική πρέπει να υπάρχουν νόμοι. Για να υπάρχουν νόμοι πρέπει να υπάρχει γνώση. Ποιοί είχαν και έχουν τη “γνώση”; Mα αυτοί που τα λένε. Αυτοί απέτυχαν και πρέπει να σταματήσουν να παριστάνουν τον “δάσκαλο” σαν τους γυρολόγους της πολιτικής. Εϊναι ώρα να επιστρέψουν στο τέλμα απο το οποίο κατά λάθος ανέβηκαν. Eίναι η ώρα της ευθύνης και πρέπει να φεύγουν πρίν η Ελλάδα θρηνήσει και άλλα θύματα της μαθησιακής τους ένδοιας, της επιστημονικής τους λιτότητας και της φιλοσοφικής τους αστειότητας.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος θα μπορούσε να πεί “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Αυτό ήταν εφικτό να πεί στη θέση του. Ένας δάσκαλος όμως όχι. Ιδιαίτερα αυτοί που εμφανίζονται σε κεντρικά κανάλια, αυτοί οι μεγάλοι ιερείς της αμάθειας.
Kατά τη γνώμη μου κάποιοι φάγανε περισσότερο στην Ελλάδα και ακόμη τρώνε. Κάποιοι δεν πλήρωναν και δεν πληρώνουν φόρους π.χ. οι εφοπλιστές και αντί αυτών που είναι 100 δίς ευρώ για τα τελευταία δέκα χρόνια κάνουν δωρεές και μιλούν για επιστροφή των νέων στις γαλέρες. Kάποιοι άλλοι προστατεύονται απο τη δικαιοσύνη ενώ ο νομοθέτης δρά στα μέτρα τους για να τους δίνει συνεχώς προνόμια. Για αυτούς και άλλους της ίδιας συνομοταξίας οι ιερείς της αμάθειας δεν μιλούν ενώ στις αναφορές τους σε παραδείγματα παραμένουν επιλεκτικοί και αμαθείς.
Θέλω να πω ότι στην εποχή που ζούμε η αμάθεια δεν περιορίζεται μόνο στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας αλλά και στα ανώτατα, εκεί που ευρίσκονται οι καθοδηγητές. Αυτοί οι τύποι είναι καιρός να ξεκουμπιστούν. Αρκετό κακό έχουν κάνει. Δεν έχουν χρόνο για άλλη προσπάθεια. ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να χάνει λάδι, οι πολίτες της να φτωχαίνουν, οι αυτοκτονίες να αυξάνουν και κάποια γερόντια να συνεχίζουν να πωλούν στην αγορά αμπελοφιλοσοφίες του κ… με διαδόχους διανοητικού επιπέδου γαιδάρου, που την ώρα που μιλούν απο την άλλη τσέπη τα μαζεύουν.
Είναι πολύ εύκολο να βρεθούν που έχουν πάει τα 600 δις  ευρώ που φαγώθηκαν. Πολιτικοί, τραπεζίτες, δικαστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και καθηγητές ΑΕΙ-Σύμβουλοι έφαγαν πολλά για να καλύπτουν όσα φαγώθηκαν είτε όσα έγιναν.
Το συρτάρι δεν άδειασε μονο του. Ένας τραγούδαγε και δέκα κλέβανε και ακόμη κλέβουν.
Τα λεφτά είναι στις τσέπες των φίλων τους και των πιθανόν συνεργών τους. Στα χέρια αυτών για τους οποίους αποφεύγουν να μιλούν. Στα χέρια της Μαφίας είναι, στα χέρια της οργάνωσης που εγώ λέω “Το Δίκτυο”.
Το πρόβλημα είναι, ότι το κακό για τους πολίτες και το καλό για το “Δίκτυο”. συνεχίζεται. Παράλληλα οι Ερμήδες του Δικτύου έχουν ξεχυθεί σε επιχειρήσεις κομάντο με στόχο τη περαιτέρω πολτοποίηση της μάζας, τον μεγαλύτερο αποπροσανατολισμό της, την πλήρη αδρανοποίησή της και το κυριότερο αποδίδοντας ενοχές σε εκείνους που δεν αποφάσισαν και δεν έδωσαν στο πολιτικό σύστημα – το εκτελεστικό όργανο – του “Δικτύου” το δικαίωμα να τους υποβάλλει στο μαρτύριο της αιώνιας λιτότητας, του εξανδραποδισμού και τηςπνευματικής αφασίας.
Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Αν δεν αλλάξει το κεφάλι σε όλα τα επίπεδα απο τα οποία ξεκινάει να ξαναστήνεται μια κοινωνία τότε, αν δεν διαλυθεί η Ελλάδα, όλοι θα γίνουν μετανάστες για να μείνουν πίσω οι ίδιοι, αυτοί που κάνουν τον δάσκαλο και τον ψευτοπατριώτη στις κοτοσυνάξεις με τους φίλους τους με τελικό στόχο να φάνε όσα θα βγούν απο τους υδρογονάνθρακες και ότι άλλο έχει απομείνει.
Για κάθε “κόλπο” πάντα υπάρχει ένα καλύτερο “κόλπο”.  Αυτό είναι προφανές για μένα αλλά δύσβατο για άλλους. Όσοι δεν το “βλέπουν”, δεν το “έχουν”.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top