GuidePedia

0

«Αντώνη, απόλυσε τον Ευ. Βενιζέλο»
07.07.2014
Στον τοίχο έχει στήσει η Κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. Ελένη Θεοχάρους τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μετά την πρώτη παρέμβασή της στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου κάρφωσε τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών για το έγγραφο που δίχως δισταγμό έλαβε, στο οποίο αναφερόταν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος της Ε.Ε., είναι εκλιπούσα, αλλά και τη δυναμική παρέμβασή της μέσω facebook, στην οποία τόνισε ότι ούτε η δικτατορία δεν της έκλεισε το στόμα, το Σαββατοκύριακο επανήλθε δριμύτερη.

Οπως είπε σε κυπριακά ΜΜΕ, ο κ. Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον της, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι στα θέματα που έθεσε δεν έχει λάβει ακόμα απαντήσεις. Μάλιστα συνέχισε στο ίδιο ύφος παρότι, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ζητά την κεφαλήν μου επί πίνακι». «Εν προκειμένω, η Κύπρος υπέστη μια βάναυση και προσβλητικότατη επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη» είπε η κυρία Θεοχάρους και συνέχισε: «Η θέση του κ. Βενιζέλου ότι ο κ. Τσαβούσογλου δεν είπε διά ζώσης ενώπιόν του την επίμαχη φράση, αλλά την ενέγραψε στο κείμενο που του παρέδωσε, μόνο θυμηδία προκαλεί».

Παράλληλα, η κυρία Θεοχάρους υπογράμμισε ότι έχει απευθύνει εγγράφως το ίδιο ερώτημα προς τους κυρίους Μπαρόζο, Σουλτς, Βαν Ρομπάι, τους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κύριο Φούλε, από τους οποίους αναμένει απαντήσεις. Επανέλαβε δε ότι «είναι υποχρέωσή μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το έθνος δεν είναι ο κ. Βενιζέλος».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος, μετά τις πρώτες τοποθετήσεις της, έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή για την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης προς το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να αποσπάσει δήλωση συμπαράστασης, η οποία και τελικά εκδόθηκε, αναφέροντας ότι «ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου».

Αλέξανδρος Διαμάντης
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top