GuidePedia

0
Image

18.07.2014

Η συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου με 298 επιβαίνοντες, σε εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, δείχνει την επείγουσα ανάγκη διευθέτησης της κρίσης στη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας "τραγωδία" το γεγονός.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας "επεσήμανε το γεγονός ότι η τραγωδία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη επείγουσας και ειρηνικής διευθέτησης της οξείας κρίσης στην Ουκρανία", κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωννίας με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Χθες, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι "φέρει την ευθύνη για την τρομερή τραγωδία.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κράτος στο έδαφος του οποίου συνέβη αυτό, φέρει την ευθύνη για την τρομερή αυτή τραγωδία. Αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί, εάν η ειρήνη κυριαρχούσε στη χώρα αυτή, εάν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν είχαν επαναληφθεί στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία", δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti, χωρίς να επιρρίψει στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις την άμεση ευθύνη για την καταστροφή ανταποδίδοντας τις κατηγορίες του Κιέβου .

Επιπλέον ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε σήμερα μια διυπουργική σύνοδο κρίσης μετά τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου χθες, Πέμπτη, στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ.
Η συνεδρίαση της επιτροπής Κόμπρα, η οποία είναι αρμόδια για να αντιμετωπίζει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα διεξαχθεί στις 10:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στην Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Malaysia Airlines, τουλάχιστον εννέα Βρετανοί ήταν μεταξύ των 298 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν στο Μπόινγκ 777 που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.
"Εξετάζουμε τις πληροφορίες για τους επιβάτες (...) ώστε να προσδιορίσουμε τον ακριβή αριθμό των Βρετανών που βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο", είχε εξηγήσει χθες ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ σε συνέντευξη Τύπου. Ο υπουργός ζήτησε επίσης να ανοίξει "μια έρευνα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ". "Έχω συγκλονιστεί από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου", είχε γράψει χθες ο Κάμερον στο λογαριασμό του στο Twitter.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top