GuidePedia

0


Τα… στρίβουν ξανά οι Τούρκοι σχετικά με την ανεξαρτησία των Κούρδων, εντασσόμενοι τώρα στην επίσημη (το τονίζουμε) αμερικανική γραμμή, η οποία προτάσσει την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Σε συνέντευξη Τύπου ο Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία ελπίζει όλες οι φατρίες στο Ιράκ θα μπορέσουν να ζήσουν και πάλι μαζί, σε ένα ενιαίο κράτος.
Δήλωσε μάλιστα ότι την άποψη αυτή συμμερίζεται και η ηγεσία της αυτόνομης κουρδικής περιοχής. Ξεκαθάρισε πάντως πως η Τουρκία θα εξακολουθήσει την ενεργειακή της συνεργασία με τους Κούρδους του Ιράκ. Η δήλωση του Νταβούτογλου προκάλεσε πάντως την απάντηση του Ιρακινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Χουσεΐν αλ Σαριστανί, ο οποίος είπε, ότι η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στο κουρδικό, λεηλατώντας τον πλούτο του Ιράκ.
Παρά τις δηλώσεις Νταβούτογλου πάντως ο πρόεδρος της αυτόνομης κουρδικής περιοχής Μασούντ Μπαρζανί, αφού κατηγόρησε την ιρακινή κυβέρνηση ότι έχει εξαπολύσει «δόλια εκστρατεία κατά του κουρδικού λαού», επέμεινε στην απόφαση του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα της ανεξαρτησίας.

Αν τα νέα δεδομένα πράγματι ισχύουν, το Ισραήλ απομένει η μόνη χώρα που υποστηρίζει την κουρδική ανεξαρτησία, μια χώρα όμως, μπλεγμένη σε μια νέα σύγκρουση, με την επίσημη αγαπημένη των Τούρκων, τη Χαμάς.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top