GuidePedia

0
div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">


Ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Βουλγαρία «τρίζει» και παρότι η ερμηνεία που ακολουθεί δεν καλύπτει την πραγματικότητα 100%, μάλλον δεν θα πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες ότι έχει παίξει τον βασικότερο ρόλο για τη νέα πολιτική αναταραχή που μαστίζει τη γειτονική μας χώρα.
Δεν θέλει και πολλή φαντασία για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα, ότι το ζήτημα που έχει εγερθεί με τον αγωγό South Stream, που προωθεί η κυβέρνηση και μπλοκάρεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέβαλε τα μέγιστα στην αποσταθεροποίηση που παρατηρείται. Η κυβέρνηση προέκρινε το σταμάτημα της διαδικασία, έως ότου επιτευχθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ενώ και οι υπερατλαντικές πιέσεις είναι ασφυκτικές.
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «παγώσει» τις διαδικασίες κατασκευής του αγωγού, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τον κυβερνητικό εταίρο «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» να ασκεί σφοδρή κριτική στον κυβερνητικό συνασπισμό για τον χειρισμό της υπόθεσης. Εξίσου καυστικά είναι και τα σχόλια του άλλου κυβερνητικού εταίρου, του κόμματος «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας».

Τώρα, οι ίδιοι οι Σοσιαλιστές που κυβερνούν ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες (τον Ιούλιο). Προφανώς, ο βουλγαρικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει εμμέσως και για τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας, αφού αυτή έχει βρεθεί λόγω και της γεωγραφικής της θέσης στο επίκεντρο της σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, με αφορμή τα γεγονότα της Ουκρανίας.
Στις Ευρωεκλογές οι Σοσιαλιστές ηττήθηκαν και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του φιλοδυτικού Μπόικο Μπορίσοφ, η οποία είχε καταρρεύσει υπό το βάρος των αντιδράσεων στις αρχές του 2013. Η Βουλγαρία δύσκολα θα δει σταθερή κυβέρνηση και όσο δεν επιλύονται τα προβλήματα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μαζί με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, οι προβλέψεις δεν μπορούν να είναι θετικές.


Τα εισοδήματα μειώνονται και το ενεργειακό κόστος για τη χώρα αυξάνει, οι αντιδράσεις του λαού είναι συνεχείς και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια την πορεία που θα λάβουν οι εξελίξεις. Όσο βέβαια διατηρείται η πολιτική αναταραχή, τόσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και πιο εκρηκτική…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top