GuidePedia

0
SamarasTAPL

Tου Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Είναι αστείο να κρίνει κανείς την εξωτερική πολιτική μιας κυβέρνσης που δεν σέβεται το σύνταγμα. Η Ελληνική κυβέρνηση πέρα απο τα λάθη που έχει κάνει στις αποφάσεις της δεν έχει επιλύσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους γείτονές της Μετά χρόνια πολτικής ανυπαρξίας μετέφερε το πρόβλημα της ανακήρυξης της ΑΟΖ της στην ΕΕ και δεν πήρε καμμία απόφαση σχετική με την ανάπτυξη (αύξηση της παραγωγής και εξαγωγές) και την άμυνα. Δεν μπορείς να στηρίξεις εξωτερική πολιτική χωρίς οικονομία, R&D και άμυνα. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό. Αντίθετα απο το πρωί ως το βράδυ ασκεί μια πολιτική προσωπικών αντιπαραθέσεων σε θέματα άνευ ουσίας για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
H παρουσία Βενιζέλου στο υπ. Εξωτερικών και του Σαμαρά στη κυβέρνηση, αποτελούν εγγύηση για ότι κακό πρόκειται να χτυπήσει τη χώρα.
Και η αντιπολίτευση όμως δεν έχει να αντιπαραθέσει πολτικό λόγο και σοβαρά προγράμματα ανάπτυξης και ευημερίας. Κανείς βασικά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε τίποτα. Η διαχείριση του πολτικού λόγουε έχει αφεθεί στα ΜΜΕ, τα οποία έχουν αναλάβει το χειρισμό της κοινωνίας, μιας κοινωνίας με πολλά ενδογενή προβλήματα και με μια δικαιοσύνη που λειτουργεί με τηλεφωνήματα. Χωρίς τη λειτουργία της δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρξει ανανέωση σε αρχική φάση του πολτικού συστήματος. Η κακή λειτουργία των θεσμών δείχνει κακή λειτουργία της δημοκρατίας κοκ.
Η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα αποφάσεων. Στην Ελλάδα τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι, δέιχνοντας πλήρως την ανικανότητα και το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού συστήματος. ¨Ενα εύκολο reforming στο πολιτικό σύστημα μπορεί να προκύψει με αλλαγή των αρχηγών των πολτικών κομμάτων απο πρόσωπα με πολλές γνώσεις και εμπειρίες σε επίπεδο κοινωνίας, οικονομίας και τενχολογίας. Η ανάπτυξη βασίζεται στην αντίληψη και εμπειρία της τεχνολογίας. Στη Βουλή o καλύτερος δεν γνωρίζει τί είναι WiFi, δεν αντιλαμβάνεται τεχνολογικά θέματα και θέματα ορυκτού πλούτου, δεν αντιλαμβάνεται τίποτα απο γεωστρατηγική και γεωοικονομία, δεν μπορεί να διαχειρισθεί πρότυπα με πολλαπλές ανάγκες κοκ. Αυτή η δυσκολία οδηγεί το πολιτικό σύστημα σε λάθος προβλέψεις και σε εκτιμήσεις καταστάσεων αλλά το κυριότερο σε χάσιμο χρόνου.
Για μια χώρα χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς παραγωγή ο χρόνος είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της. Η ανταγωνιστικότητα μιας χώρας δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στη  διόρθωση των δημοσιονομικών. Η επιμονή σε ένα μοντέλο ανταγωνιστικότητας που έχει σαν αποτέλεσμα  7,000 αυτοκτονίες, χωρίς ρήτρες ανάπτυξης, χωρίς αλλαγή της πολιτκής νοοτροπίας, χωρίς αλλαγή στο τρόπο αποφάσεων, χωρίς νέες προσεγγίσεις και νέα μοντέλα διοίκησης, χωρίς αλλαγή προσώπων στην εξουσία, χωρίς οργανογράμματα και τόσα άλλα που θα χρειάζονταν να αναφερθούν για να εξηγήσω πόσο αρχαίο και αντιπαραγωγικό παραμένει το παρόν πολιτικό σύστημα θα οδηγήσει την Ελλάδα σε αφανισμό απο τα διεθνή όργανα αποφάσεων, σε διάλυση στις περιφέρειες της για δήθεν καλύτερη διοίκηση αλλά με στόχο τη φτηνότερη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων, του ορυκτού της πλούτου αλλά και των κάθε είδους πλουτοπαραγωγικών πηγών της, σε φτηνότερο εργατικό δυναμικό μέσα αοι τη δημιουργία θυλάκων που θα είναι και θα συμπεριφέρονται σαν ΕΟΖ και γνεικότερα σε επιστροφή στο 1960.
Σε ένα μακρόκοσμο που αλλάζει με τρόπο που δεν ακολουθεί την ιστορία του χτές, σε ένα μικρόκοσμο όπου ένα σύστημα απόφασης-διαφήμισης-δημοσκοπήσεων δεν οδηγεί σε σωστές προβλέψεις για όσες γεωστρατηγικές αλλαγές πρόκειται να γίνουν στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχεδιασμό για οτιδήποτε, όχι μόνο δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω της αλλά ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας με αποφάσεις που θα μπορούσαν να της στερήσουν μελλοντικά λύσεις.
Ο Βενιζέλος και Σαμαράς αποτελούν την απόλυτη πολιτική γελοιότητα. Στο αφορολόγητο συνεχίζουν να είναι οι εφοπλιστές δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των θεσμών της ΕΕ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και εμπόδια στην ανάπτυξη της Ελλάδας αφήνοντας ελεύθερα προς ανάπτυξη μόνο τον χιλιομασημένο τουρισμό και τις μεταφορές υδρογονανθράκων.
Η Ελλάδα προσαρμόζοντας την εξωτερική της πολιτική μόνο σε όσα επιζητούν οι πάτρωνες των κομμάτων σε ατομικό και κομματικό επίπεδο σίγουρα δεν μπορεί να ατενίσει το μέλλον έχοντας πάντα στά χέρια της μεγάλο αριθμό πολιτικών και οικονομικών επιλογών.
Δυστυχώς ο πολτικός λόγος αυτόυ του επιπέδου, προβλέπει την ύπαρξη μιας δεοντολογίας στην Ελληνική βουλή που δεν υπάρχει. Όλοι μιλούν ακατάπαυστα χωρίς να προτέινουν λύσεις και συνήθως σε προσωπικά ζητήματα, σε θέματα χιλιοειπωμένα και ξεχασμένα άλυτα ή λαβωμένα στο χρονοτούλαπο της ιστορίας. Λείπουν δηλαδή και τα πρότυπα πέρνα των λύσεων.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top