GuidePedia

0



Η εκλογική νίκη που σημείωσε στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής στη Θράκη το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), που προωθούσε το τουρκικό προξενείο, ήταν η κορύφωση μιας καλά σχεδιασμένης προεκλογικής εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε σιωπηρά το καλοκαίρι του 2013. Στόχος της, η νεκρανάσταση του αυτονομιστικού κόμματος Σαδίκ και η καταγραφή της πληθυσμιακής υπεροχής στην ευαίσθητη ελληνική περιοχή.
Για να επιτευχθεί αυτό, όπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», χρειάστηκε ένας χορός εκατομμυρίων στη δυτική Θράκη προκειμένου να εξαγοραστούν οι ψήφοι της μειονότητας, την ώρα που η Συγγρού, η Χαριλάου Τρικούπη και η Κουμουνδούρου «σφύριζαν αδιάφορα». «Είμαστε Τούρκοι, στείλτε το μήνυμα» φώναζαν οι μουεζίνηδες που είχαν ανέβει στον μιναρέ και καλούσαν από τα μεγάφωνα τους πιστούς στα τζαμιά.

Το μήνυμα

«Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι δημοψήφισμα για εμάς και πρέπει να απαντήσουμε σε δύο ερωτήματα: Είμαστε Τούρκοι; Πόσοι Τούρκοι ζούμε στη Θράκη; Μας καταπιέζει η Αθήνα; Πρέπει να στείλουμε μήνυμα! Ψήφος στο DEB» έλεγαν. Το κόλπο της Τουρκίας έγινε κάτω από τη μύτη των Αρχών, με το τουρκικό προξενείο, για να επιτύχει τον στόχο του, να έχει δώσει 30.000.000 ευρώ, μοιράζοντάς το ως επιδόματα σε όσους υπέδειξαν οι μουφτήδες. Για παράδειγμα, έδιναν 200 ευρώ τον μήνα σε γυναίκες που φορούν μαντίλα και 500 ευρώ σε οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά φροντιστήρια Κορανίου. Η ψυχολογία των χριστιανών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα πλέον βρίσκεται στο ναδίρ, με τους ισλαμιστές να «στήνουν» ακόμα και λαϊκή πολιτοφυλακή όπου δεν υπάρχει αστυνόμευση.

Αλγεινή εντύπωση, εξάλλου, προκαλεί η ανίερη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που συμβιβάστηκε και υποχώρησε έναντι των Τούρκων (αποσύροντας τη μουσουλμάνα Ρομ Σουλεϊμάν Σαμπιχά), αφού εξασφάλισε ισχυρά πολιτικά ανταλλάγματα για τις προσεχείς εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το ύπουλο παιχνίδι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ, που ανέστειλε κάθε κομματική δραστηριότητά του στην περιοχή και ρίχτηκε με πάθος στη μάχη για την επιτυχία του DEB. «Εγκλήματα» έπραξε και ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος φέρεται ότι είχε συναντηθεί μυστικά με τον Τούρκο πρόξενο Σενέρ για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του. Επίσης, επέτρεψε στους μουσουλμάνους υποψηφίους του για το περιφερειακό συμβούλιο να συμμετάσχουν σε γεύμα που οργάνωσε ο πρόεδρος του αυτονομιστικού κόμματος Τσαβούς με τους ψευτομουφτήδες και εγκαθέτους του προξενείου.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top