GuidePedia

0


- Ξεπερνούν τα όρια της προκλητικότητας οι Τούρκοι για άλλη μια φορά
- Κάνουν υποδείξεις ακόμη και στην ΕΕ
- Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση «στερείτε νομιμότητας»
- Παρέδωσαν έγγραφο σε όλα τα κράτη μέλη και της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης, γνωστοποιώντας ότι δεν υπολογίζουν την πολιτική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Για άλλη μια φορά η Τουρκία ξεπερνά τα όρια και προβαίνει σε προκλητικές αναφορές για την Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. «Φιλελεύθερος», η Τουρκία σε έγγραφο το οποίο υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σύνδεσης, αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία ως «Εκλιπούσα» (defunct).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα στην επιστολή αναγράφεται η εξής «εντυπωσιακή» άποψη των Τούρκων: «έως ότου εξευρεθεί μια τελική και δίκαιη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, η ένταξη των Ελληνοκυπρίων σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί θετικά από την Τουρκία. Η υιοθέτηση των απαιτήσεων των Ε/κ για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς θα ενίσχυε τον ψευδή ισχυρισμό τους να εκπροσωπούν την εκλιπούσα ‘Κυπριακή Δημοκρατία’ και θα τους αποσπούσε την προσοχή από τον στόχο της λύσης».

Εν τω μεταξύ το εν λόγω έγγραφο παραδόθηκε από την ΕΕ σε όλα τα κράτη μέλη, περιλαμβανομένης και της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με το έγγραφο της αυτό η Τουρκική πλευρά καθιστά σαφές ότι δεν υπολογίζει ούτε κατ’ ελάχιστο την πολιτική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αξιώνει δε και αναφέρεται σε ένα νέο διζωνικό – δικοινοτικό καθεστώς με δύο «συνιστώντα ισότιμα κράτη».

Οι Τούρκοι, κάνουν μάλιστα και υποδείξεις στην ΕΕ ότι είναι παράλογο ή τουλάχιστον «θεμελιωδώς ελαττωματικό» να γίνονται αναφορές για εξομάλυνση σχέσεων με την ΚΔ αφού αυτή δεν υφίσταται επί του συνόλου του εδάφους της Κύπρου και ούτε έχει δικαιοδοσία και κυριαρχία επί των Τουρκοκυπρίων που έχουν ένα δικό τους «ισότιμο κράτος».

Συνεχίζοντας τις υποδείξεις τους προς την ΕΕ αναφέρουν στο έγγραφο τους ότι οι Ελληνοκύπριοι δια της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πρέπει να ενθαρρύνονται και να εκμεταλλεύονται διεθνείς πλατφόρμες όπως η ένταξη στην ΕΕ η οποία μάλιστα «στερείτε νομιμότητας»!
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top