GuidePedia

0


Σάββας Καλεντερίδης
Τις στιγμές που διαβάζετε αυτές τις γραμμές γίνονται οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό, ως διορθωτική κίνηση στο «μήνυμα» των εκλογών, που ισχυρίζονται ότι το έχουν λάβει οι κυβερνώντες και συγκεκριμένα οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο ακριβώς ήταν το μήνυμα που πήραν οι συγκυβερνώντες, όμως θα θέλαμε κι εμείς να αποτυπώσουμε στο παρόν άρθρο ορισμένες επισημάνσεις όχι τόσο σε σχέση με το παραχθέν (sic) πολιτικό έργο, όσο αναφορικά με τα πρόσωπα που επέλεξε ο πρωθυπουργός για να το παράξουν!

Μετά την τραγική και συνάμα καταστροφική εμπειρία της διακυβέρνησης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους... κηπουρούς του, και την εξισορροπητική παρουσία στα πράγματα του κ. Παπαδήμου και της κυβέρνησής του, όταν ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης ο κ. Σαμαράς εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς, πλην αυτού της οικονομίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση.

Αυτό που έρχεται στον νου του καθενός, χωρίς να χρειάζεται να είναι καθηγητής Οικονομίας, σοφός ή παντογνώστης πολιτικός, είναι οι τομείς που εξασφαλίζουν εισροή πολύτιμου συναλλάγματος στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, χωρίς μάλιστα να υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας και χωρίς να είναι προϋπόθεση ο διεθνής εξευτελισμός της πατρίδας μας από υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Και οι τομείς αυτοί είναι ο τουρισμός-πολιτισμός και η εμπορική ναυτιλία.

Ενας άλλος τομέας που θα μπορούσε να εξασφαλίσει τεράστια κεφάλαια στην ελληνική οικονομία είναι η προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, όχι με όρους ξεπουλήματος και αποικιοκρατίας, αλλά με όρους που θα οδηγούσαν στην περιπόθητη ανάπτυξη, προϋπόθεση για την καταπολέμηση της πληγής που ακούει στο όνομα ύφεση - ανεργία.

Επίσης, η αναζήτηση αγορών και η δημιουργία κατάλληλων οργανωτικών και πολιτικών προϋποθέσεων από πλευράς των αρμόδιων φορέων της κυβέρνησης και του κράτους για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών είναι ένα σοβαρό ζητούμενο, αφού οι εξαγωγές συνδέονται με την εισροή συναλλάγματος αλλά και με την παραγωγική διαδικασία, αμφότεροι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη.

Τέλος, υπάρχουν και τα υπουργεία που σχετίζονται με αυτή καθ’ αυτή την ανάπτυξη και με τη μεταρρύθμιση του κράτους, ένα μόνιμο ζητούμενο για τη δυστυχή πατρίδα μας.

Για ν’ αντιμετωπιστεί αυτή η τρομερά δύσκολη κατάσταση, σε μια Ελλάδα με πολιτικό σύστημα απολύτως πρωθυπουργοκεντρικό, ο κ. Σαμαράς, από τη στιγμή που έλαβε την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης, θα έπρεπε να στελεχώσει τα συγκεκριμένα υπουργεία και φορείς με ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα σε επίπεδο πολιτικού και τεχνοκρατικού δυναμικού και να «βολέψει» σε άλλα υπουργεία άτομα στα οποία είχε διάφορες υποχρεώσεις...

Αντ’ αυτού, σε αυτά τα κρίσιμα υπουργεία και τις θέσεις τοποθετήθηκαν άτομα που αποδείχτηκαν εντελώς ακατάλληλα, κάτι που ήταν απολύτως αναμενόμενο και προβλέψιμο, αφού πρόκειται για γόνους πολιτικών τζακιών ή παιδιά του κομματικού σωλήνα, χωρίς καμία απολύτως εμπειρία ζωής, παραγωγής και διοίκησης ακόμα και του ίδιου του εαυτού τους.

Πέραν αυτής της αντικειμενικής αδυναμίας, να συνυπολογίσουμε και τα ζητήματα ηθικής και διαφθοράς, αφού σ’ ένα από τα προαναφερθέντα υπουργεία υψηλόβαθμο στέλεχος, με ειδική σχέση με την κυρία υπουργό, βρέθηκε να παραδίδει τις επιταγές του κράτους στον σύμβουλό του, για να αποπεμφεί όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, χωρίς να πειραχθεί έστω και μια τρίχα της υπουργού, που ήταν υπεύθυνη για την τοποθέτησή του.

Επίσης, σε υπουργείο που σχετίζεται με τη μεταρρύθμιση του κράτους τοποθετήθηκε υπουργός άτομο που πιάστηκε στα πράσα να έχει απλήρωτα τιμολόγια της Siemens και εξ αδιαιρέτου οικόπεδο με τον κ. Χριστοφοράκο, τη στιγμή που το άτομο αυτό θα έπρεπε να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία για να πείσει τους δημόσιους υπαλλήλους και την κοινή γνώμη ότι η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ είναι μονόδρομος στο Δημόσιο και το δύσμοιρο ελληνικό κράτος.

Δεν θα αναφερθούμε στις βόλτες που έκαναν στο εξωτερικό συχνά πυκνά φίλοι του πρωθυπουργού που κατέχουν θέσεις στην κυβέρνηση για να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις και να προωθήσουν τις ελληνικές εξαγωγές. Ούτε θα αναπαράγουμε φήμες που δεν τιμούν τη χώρα μας.

Απλά, για να γίνει καλύτερα κατανοητό το μήνυμα των εκλογών, θα καλέσουμε τους πάντες να εξετάσουν τα αποτελέσματα, που είναι αποκαρδιωτικά σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση τον τουρισμό, ο οποίος έχει αποκτήσει δυναμική όχι λόγω της αποτελεσματικότητας της άπειρης υπουργού, αλλά κυρίως λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων στον περίγυρο και στις ανταγωνίστριες χώρες.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά προκύπτει ότι ένα από τα μηνύματα των εκλογών είναι «διώξτε τους άχρηστους και τους διεφθαρμένους» για να κατευνάσετε την οργή του κόσμου.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top