GuidePedia

0
Bloomberg: Οι ευθύνες του Ερντογάν για το ατύχημα

Το πρακτορείο BLOOMBERG σε κύριο άρθρο του με τίτλο «Turkey’s Tragedy and Erdogan’s Thoughtlessness» επικρίνει τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών του σχετικά με το  θανατηφόρο ατύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα.
Ο Ερντογάν επιχείρησε να μειώσει τις κρατικές ευθύνες για το ατύχημα ισχυριζόμενος ότι τέτοιας μορφής ατυχήματα αποτελούν ίδιον των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ενώ ανάλογα θανατηφόρα ατυχήματα συνέβησαν στην Βρετανία το 1866, στις ΗΠΑ το 1907 και στην Κίνα το 1947.
Όπως υποστηρίζει ωστόσο το άρθρο παρόμοια ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν στην Τουρκία του 2014 που διαθέτει τα απαιτούμενα τεχνικά μέσα. Οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως της Τουρκίας, χρειάζονται πολύ και φθηνή ενέργεια, αλλά αυτό έχει κόστος στις ζωές των εργατών, στην μόλυνση και αλλού. Παρ’ όλα αυτά οι κυβερνήσεις μπορούν να λάβουν μέτρα για την μείωση αυτών των κινδύνων  και όταν δεν το κάνουν θα πρέπει να καθίστανται υπόλογες.
Μόλις πριν από δύο εβδομάδες το κόμμα του κ. Ερντογάν απέρριψε πρόταση για την σύσταση επιτροπής που θα επόπτευε τις συνθήκες ασφάλειας στο ανθρακωρυχείο της Σόμα. Το γεγονός αυτό είναι ιστορία και όχι τα ατυχήματα στα ανθρακωρυχεία του 19ου και 20ου αιώνα και ο Ερντογάν θα πρέπει να την αντιμετωπίσει, καταλήγει το κύριο άρθρο.
http://www.bloombergview.com/articles/2014-05-14/turkey-s-tragedy-and-erdogan-s-thoughtlessness
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top