GuidePedia

0


Τώρα το ομολογούν εμπράκτως σχεδόν όλοι οι πολιτικοί: το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα αφήσει λίθον επί λίθου από το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό! Ολοι παίρνουν θέσεις μάχης για να πλασαριστούν στο πλαίσιο του νέου συσχετισμού δυνάμεων που θα αναδυθεί από τις ευρωκάλπες. Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι καιροφυλακτούν για να καρατομήσουν πολιτικά τους ηγέτες των κομμάτων τους πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. «Η ΝΔ σήμερα είναι μικρό κόμμα!», δήλωσε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, εκδικούμενη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που αρνήθηκε να τη βάλει υποψήφια ευρωβουλευτή για να μην την ενισχύσει πολιτικά, αφού είναι πιθανότατο ότι θα εκλεγόταν πρώτη με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους.
Εξαλλοι οι καραμανλικοί της ΝΔ για τον αποκλεισμό τους από το ευρωψηφοδέλτιο. «Οχι στους αλεξιπτωτιστές και υβριστές. Οχι στους δήθεν τηλεαστέρες. Οχι στους μαϊντανούς», έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή, ο οποίος έχει αναλάβει την άτυπη εκπροσώπησή τους, αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του... κόμματός του!
Ομολογεί το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα διά στόματος Βενιζέλου ότι τίθεται στις ευρωεκλογές «ζήτημα νομιμοποίησης» της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Εχει απόλυτο δίκιο. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και μία όντως βαρυσήμαντη δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». «Αν δεν πάει καλά η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά που μας ενδιαφέρει εμάς ή αν το άθροισμα της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση;», αναρωτήθηκε ρητορικά, εννοώντας ότι αν συμβεί αυτό, η ανατροπή της κυβέρνησης είναι αναπότρεπτη.
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή όχι απλώς με διαφορά αρκετών εκατοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ, αλλά ενδεχομένως το ποσοστό του να υπερβεί ακόμη και το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Αυτό λέει με έμμεσο τρόπο ο... εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ! Υπό τις συνθήκες αυτές, πώς να μην είναι καταπέλτης ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό; «Σε αυτές τις εκλογές σας λέω ότι θα εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ...», υπογράμμισε. «Θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση, αν δεν πάει καλά η Ελιά», δήλωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, προβλέποντας εκλογές τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο σε αυτήν την περίπτωση.
Το πολιτικό φάντασμα του Γιώργου Παπανδρέου ξαναχτύπησε. «Ολοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης γνωρίζουμε... και πώς να την οδηγήσουμε στο μέλλον!», δήλωσε. Αποκάλυψε έτσι τις προθέσεις του να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο και στη μετά το ΠΑΣΟΚ εποχή.
Ο ηγέτης που κατέστρεψε ολοκληρωτικά το μέχρι πρότινος, προ πενταετίας, κραταιό κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του πριν από σαράντα χρόνια, βυθίζοντάς το από το 44% των βουλευτικών εκλογών του 2009 στην άβυσσο του 13% (!) μέσα σε δυόμισι χρόνια πρωθυπουργίας του, βρικολάκιασε πολιτικά. Δεν του έφτασε το Μνημόνιο μέσω του οποίου κατέστρεψε τους Ελληνες, την Ελλάδα και φυσικά και το ΠΑΣΟΚ;
Ατάραχος ο Ευ. Βενιζέλος. Περί άλλα τυρβάζει. «Ο κ. Κουβέλης είναι ένας αντίπαλος που λειτουργεί πολύ συχνά, η ΔΗΜΑΡ, όχι ο ίδιος πολιτικά... παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ!», απεφάνθη. Εασον αυτόν χαίρειν...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top