GuidePedia

0

Όταν ενημερώνεσαι από τουρκικά τηλεοπτικά (κρατικά) κανάλια, για τις εκλογές στην Ελλάδα, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει και κάτι πολύ βρωμερό, ύποπτο και επικίνδυνο αναδύεται...

Το δυστύχημα της ΕΡΤ, έγινε"ευτύχημα" για την τουρκική προπαγάνδα, η οποία ελέγχει πια σχεδόν ολόκληρη τη Θράκη. Είναι γνωστές οι απ' ευθείας αναμεταδόσεις τουρκοπανηγυριών, όπως είναι επίσης γνωστό πως το σήμα της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης δεν καλύπτει όλη την Επικράτεια και, δυστυχώς, δεν καλύπτει ούτε την Θράκη. 

Εσκεμμένη ενέργεια, αμέλεια, επιχειρηματική και πολιτική απάτη(!) εις βάρος των πολιτών και των εθνικών συμφερόντων της χώρας ή κάτι πολύ χειρότερο; 

Οι ενδείξεις εγκατάλειψης της Θράκης γίνονται ολοένα και περισσότερες, γίνονται ολοένα και εντονότερες, αφήνοντας μία αίσθηση που ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη (ό,τι έχει απομείνει από αυτήν) της χώρας. Κι αυτό, γιατί η δράση κρατικών τηλεοπτικών σταθμών ενισχύουν την εικόνα της "κραταιάς μητέρας πατρίδας", δηλαδή της Τουρκίας, στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού της Θράκης (χριστιανών και μουσουλμάνων), οι οποίοι ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά την ομαδική αγωγή κατά της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης, κατά του αρμόδιου υπουργού και, ενδεχομένως και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ θα πρέπει, επίσης, να σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά την διακοπή πληρωμής της σχετικής επιβάρυνσης στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αφού η Ελληνική τηλεόραση στην Θράκη δεν αργεί, αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αφήνοντας ελεύθερο χώρο και πεδίο δόξης λαμπρό στην τουρκική προπαγάνδα...

Η ερώτηση είναι σαφής και απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό: Η Θράκη, κύριε Σαμαρά, θεωρείται ότι είναι Ελληνική; Αν ναι, τότε αποδείξτε το. Διαφορετικά, παραιτηθείτε ως ανίκανος και επικίνδυνος να εξασφαλίσετε την εθνική ακεραιότητα της χώρας.

Αφού έκλεισαν την ΕΡΤ, η τουρκική τηλεόραση "ανέλαβε" την ενημέρωση των Ελλήνων στην Θράκη

Όταν μετά  το πραξικόπημα  του μαύρου της μαύρης  συγκυβέρνησης, φωνάζαμε πως εκτός των άλλων, η κυβέρνηση  Σαμαρά παραδίδει  τους  ακρίτες συμπατριώτες μας  στην  προπαγάνδα  των  τούρκικων και των σκοπιανών  καναλιών, υπήρξαν μερικοί , θύματα  της νεοφιλεύθερης  ρητορείας  του κοινωνικού αυτοματισμού, που πίστεψαν  ότι  εμείς  οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ  αγωνιζόμαστε  ως  άλλη μια "συντεχνία" που  απλώς  προστατεύει  τα  "κεκτημένα" της.
Γρήγορα  όμως  κατάλαβαν όλοι, ότι  με αφορμή  το μαύρο  στην  πραγματική δημόσια  τηλεόραση(ΕΡΤ), οι  εργαζόμενοι σε αυτήν ύψωσαν το ανάστημά τους  εναντίον  εκείνων  που  πήραν  την μπουλντόζα της  τρόϊκας και της Μέρκελ και βάλθηκαν  να κάνουν  την  πατρίδα μας  αποψιλωμένο  οικόπεδο , παρουσιάζοντας  τον καπνό  που βγαίνει απο τις καμινάδες των κρεματορίων  της Ευρώπης του  "Arbeit macht frei", ως  έξοδο απο την κρίση .
Το αποτέλεσμα  της  "εξυγιαντικής δημιουργικής καταστροφής" των  Σαμαρά - Βενιζέλου, σχετικά  με το δικαίωμα  της ενημέρωσης  του Έλληνα πολίτη, ήταν  να  κυριαρχήσει  την προηγούμενη  Κυριακή στους  δέκτες των  Θρακών η  δημόσια  τηλεόραση  της Τουρκίας.
Αν  δεν υπήρχαν  οι  θύλακες αντίστασης   απο  τους  αυτοδιαχειριζόμενους  σταθμούς της ελεύθερης ΕΡΑ , της ΕΡΤ3 και το  δίκτυο της ERTOPEN, τότε είναι βέβαιο  πως  η τουρκική προπαγάνδα  θα  έπαιζε κυριολεκτικά μόνη της στο ραδιοτηλεοπτικό "γήπεδο"  της  Θράκης, με ουρά  τα αθηναϊκά κανάλια της  διαπλοκής, σε μία τόσο κρίσιμη  για την ενημέρωση  των  Ελλήνων ημέρα.
Αν λοιπόν νομίζετε, ότι  όλα αυτά που λέμε  είναι  υπερβολικά  ή  απλώς  στοχεύουν  στην δημιουργία αντικυβερνητικών εντυπώσεων, τότε  διαβάστε τι έγραψε  ο  "ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ" που  δεν  φημίζεται  και ως  αντικυβερνητική εφημερίδα:
"Στη Ροδόπη τη μάχη της τηλεθέασης κέρδισε όχι κάποιο ελληνικό κανάλι, αλλά το κρατικό τουρκικό κανάλι TRT που είχε στραμμένο το φακό του στις εκλογές στη Ροδόπη και τη Θράκη γενικότερα για μία ακόμα χρονιά. Κι αν αναρωτιέται κανείς γιατί η ΝΕΡΙΤ ήταν τελευταία και καταϊδρωμένη στη μάχη της τηλεθέασης, την απάντηση την έδωσαν οι φετινές εκλογές επιβεβαιώνοντας ότι το κανάλι, που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλες τις Ελλάδας, τελικά αποδεικνύεται κατεξοχήν Αθηνοκεντρικό και μετά βίας φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Ελάχιστες εικόνες της περιφέρειας ήταν διαθέσιμες στις δέκτες των τηλεθεατών που ήθελαν να ενημερωθούν για τις εκλογές στον τόπο τους, αλλά τελικά μάθαιναν μόνο για την περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Πειραιά με αναφορές μετρημένες στα δάχτυλα για τις υπόλοιπες περιφέρειες και Δήμους. Όσο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θράκη αυτοί εμφανίζονταν στις οθόνες της κρατικής τηλεόρασης μόνο σε μορφή γραφημάτων με αριθμούς, χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον.  Το κρατικό κανάλι δε μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο, δυστυχώς σε αντίθεση με το TRT που απέστειλε τετραμελές συνεργείο στη Ροδόπη για να καλύψει μέσα από το κτίριο της πρώην νομαρχίας ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών στο νομό μας, αλλά και στην Ξάνθη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο Δήμο Μύκης."
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top